2017. július 12., szerda

Heti imacélok - július 9-16. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(július 9-16.)

Tények röviden az SPD-ről: A Dél-Csendes-óceáni Divízió népesség szerint a legkisebb divízió, viszont egy főre itt jut a második legtöbb adventista. A divízió területén 17 ország található: Amerikai Szamoa, Ausztrália, Cook-szigetek, Fidzsi-szigetek, Francia Polinézia, Kiribati, Nauru, Új-Zéland, Niue, Norfolk-sziget, Pápua Új-Guinea, Pitcairn, Szamoa, Salamon-szigetek, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Wallis és Futuna-szigetek.

·       Az időeltolódás miatt, ez az egyetlen divízió, ahol egy nap lehetsz a mában és a tegnapban, vagy a mában és a holnapban. A népesség 39 millió fő, ebből 450,000 egyházunk tagja.

·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Csendes-óceáni szigetekért és a bevándorló népekért, ahol az egyház rohamosan növekszik. Imádkozzunk egyre több megtérésért és keresztségért!
·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Közép-nyugat Afrikai Divízióért, mivel hatalmas feladat elérni azokat az embereket, akik a 10/40-es ablak országaiban élnek.
·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azokért az emberekért, akik a világi városi életet élik! Imádkozzunk azért, hogy az egyház tagjai megtalálják a módját arra, hogy elérjék őket. Ez a legnagyobb kihívás ebben a térségben.
·      Imakérés: Imádkozzunk az egyházért, hogy mindannyian vágyakozzunk a valódi ébredésre és reformációra, mely bibliai tényeken és alapelveken nyugszik, miközben a világiasság egyre erősebb és erősebb hatást gyakorol az emberekre és a kultúrákban szerte a világban.
·      Imakérés: Imádkozzunk a Dél-csendes-óceáni Divízió ifjúságáért, hogy Krisztus iránti szeretetük egyre csak növekedjen. Emellett imádkozzunk az adventista oktatásért ezen a térségben, hogy a misszionáriusok megfelelő kiképzésben részesülhessenek.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a nyári táborok és a Missziókonferencia szervezéséért, hogy sok áldást jelentsenek a résztvevőknek és megújulást az egész egyháznak.

A gyülekezet, ami majdnem bezárt
- írta: Kenneth Fuliese lelkész

Ahogy Peni Leo lelkész belevágott a munkába Upolu szigetén, Samoán, hatalmas kihívásokkal került szembe. Siumuban, egy kis faluban, az emberek nem fogadták el az adventistákat és a lelkész nem végezhetett ott semmilyen hittérítő tevékenységet. A gyülekezet egy olyan területen állt, mely a Tafu család tulajdona volt. A család vitába keveredett a település urával – aki távoli rokonuk is volt -, aki el akarta venni tőlük a földet, és örökre bezárni a gyülekezetet.

A gyülekezet tagjai imádkoztak és böjtöltek, rábízva ezeket a problémákat Istenre, és bízva abban, hogy Isten gondját fogja viselni az ő egyházának. Több tárgyalás után, a Tafu család megnyerte a pert és megtarthatták a földet. Csodálatos módon az is kiderült, hogy főnöki cím jogosan a Tafu család közvetlen rokonaira terjed csak ki. Fantasztikus válasz volt ez az imákra!

Az ítélet óta a gyülekezet elnyerte Siumu főtanácsának a bizalmát.

A falubeliekkel is javult a kapcsolat, így a siumui gyülekezet már a helyi közösségben is szolgálhatott. A tavalyi évben befejeződött az új gyülekezeti épület építése, melyet a helyi vének tanácsa is hivatalosan elismert. Peni lelkészt beiktatták a falu szolgálattevőjeként, lehetőséget adva neki arra, hogy bibliaórákat tartson, missziós programokat szervezzen, és meglátogassa bármelyik családot a városban. Nem sokkal ezen történések után, huszonhat drága lélek adta át életét Krisztusnak, és megkeresztelkedtek. Közülük történetesen az egyik a falusi főtanács tagja volt!

Peni lelkész és a gyülekezet tagjai továbbra is hálaadással és imádsággal dicsérik Istent, átadva minden aggodalmukat Isten kezébe, mert Ő soha nem hagyta őket cserben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése