2017. július 16., vasárnap

Heti imacélok - július 16-23. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(július 16-23.)

Tények röviden az SPD-ről: Az Inter-európai Divízió területén 20 ország található: Andorra, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Vatikán, Olaszország, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Monaco, Portugália, Románia, San Marino, Szlovákia, Spanyolország és Svájc.

Az EUD területén 350 millióan élnek, sokféle nyelv, kulturális háttér, kultúra és hagyomány keveredik itt. Az országokat bevándorlók és menekültek tömegei árasztották el, akik magukkal hozzák saját nyelvüket, hitüket és kultúrájukat. Ezt a potenciálisan nagy kihívást jelentő helyzetet úgy látják az EUD vezetői, mint az Isten által rájuk bízott misszió fejlődésének termékeny talaját.


·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok Mario Brito divízióelnökért, Magyarosi Barna titkárért és Norbert Zens kincstárnok testvérért! Imádkozzatok az EUD egyházterületi vezetőiért és a helyi lelkészekért!
·      Imakérés: Imádkozzatok a divízió területére érkező bevándorlókért és menekültekért, mert egyesek közülük fogékonyak az evangélium üzenetére. A közöttük dolgozó gyülekezeti tagok sok áldásról számolnak be.  
·      Imakérés: Imádkozzunk a gyülekezeti tagokért, fiatalokért és idősekért egyaránt, hogy éhezzék és szomjazzák a Jézussal való, mélyebb kapcsolatot! Az Ige ezt mondja nekünk: „Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek” (Mt 5:6).
·      Imakérés: Imádkozzunk az újonnan megkeresztelt tagokért, akik a teljes tagbevonás eseményeinek keretén belül csatlakoztak az egyházhoz!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a nyári táborok és a Missziókonferencia szervezéséért, hogy sok áldást jelentsenek a résztvevőknek és megújulást az egész egyháznak.

·       Imakérés: Július 19 és 23 (szerda-vasárnap) között már másodjára veszünk részt az egyház beszélgetős-ismerkedős sátrával a debreceni Campus fesztiválon. 20 lelkes önkéntesünk szeretne kilépni a gyülekezet falain kívülre, hogy egy zenei fesztiválon hallgassa meg a hozzá fordulókat, kínáljon meleg teát az éjszakában, sok-sok kreatív programot nappal, és elfogadó, barátságos légkört, „béke szigetét” a hozzánk bejövő srácoknak.

Facebook-oldalunkon (LelkiFröccs) szerdától követhetitek majd figyelemmel képeinken, videóinkon a tevékenységünket:


Kérlek, imádkozzatok értünk, hogy helyt tudjunk állni, és olyan barátságossággal forduljunk a hozzánk közeledőkhöz, mint Jézus is tette volna. Köszönjük!  

Két lehetetlen imakérés vezetett a feleséghez
- írta: Andrew McChesney, az Adventist Mission munkatársa
Az egyik legbonyolultabb kérdés, amit az emberek feltesznek az, hogy hogyan válasszák ki a megfelelő házastársat.

Mario Brito számára, aki a Hetednapi Adventista Egyház Inter-Európai Divíziójának elnöke, könnyű volt megtalálni a tökéletes társat: megkérte Istent, hogy válaszoljon két látszólag lehetetlen imakérésre.

Egy közös barát bemutatta Mariot majdani feleségének, amikor a Spanyol Adventista Főiskolán tanultak a spanyolországi Sagunto-ban. Mario akkor 22 éves volt és másodéves teológiai hallgató, Maria pedig 19, és elsőéves hallgató.

Sok közös vonásuk volt. Mindketten Afrikában nőttek fel. Mario az Afrikához tartozó Zöld-foki Köztársaság szigetén született, ahol 18 évet élt, mielőtt 1973-ban kivándorolt volna Portugáliába. Maria szülei 27 évig éltek Angolában, majd Portugáliába költöztek, miután Angola 1975-ben elnyerte függetlenségét.

Ami ennél is fontosabb Mario és Mária hasonló teológiai nézeteket vallottak.

„Megismertem majdani feleségemet, és jó barátok lettünk” – mondta Mario egy interjúban.

A tanév vége felé azon kezdett el gondolkozni, hogy vajon Maria-e az, akit Isten neki szánt feleségül.

A Spanyol Főiskola csak két tanévet biztosított, így Marionak át kellett menni Franciaországba a Collonges-i egyetemre, hogy befejezze tanulmányait. Maria Spanyolországban maradt.

Miután az új iskolába költözött, Mario elkezdett imádkozni: „Istenem, szolgálni akarlak téged, és egy olyan feleséget szeretnék találni, aki hasonló misszionáriusi lelkülettel rendelkezik, hogy Téged szolgáljon.”

Miközben imádkozott, Mariára gondolt, és erős érzése volt, hogy ő lenne az. De nem volt teljesen biztos, ezért így imádkozott: „Istenem, ha azt akarod, hogy Maria legyen a feleségem, indítsd arra, hogy levelet írjon nekem.” Maria szempontjából ez egy lehetetlen imakérés volt, mert abban az időben a nők soha nem kezdeményeztek kapcsolatot férfiakkal.

Mario legnagyobb meglepetésére egy hét múlva egy baráti levelet kapott. Válaszként egy kedves és barátságos levelet írt és elmondta második lehetetlen imakérését:

„Uram, most az lenne magától értetődő, ha Maria válaszolna” – mondta. „Ő írt nekem és én barátságosan válaszoltam, de ha azt akarod, hogy a feleségem legyen, intézd úgy a dolgokat, hogy ne válaszoljon. Ez legyen a jel.”

Hetek teltek el, és nem jött válasz. A két fiatal nem beszélt és nem levelezett egymással, míg el nem kezdődött a következő tanév, és Maria el nem költözött a francia adventista egyetemre, hogy megkezdje harmadik évét. Mario és Maria hamarosan együtt kezdtek járni.

Egy nap aztán Mario megkérdezte Mariát – mert nagyon furdalta a kíváncsiság –, hogy miért nem válaszolt az utolsó levelére.

„Úgy éreztem, az egy nagyon rideg és formális levél volt, ezért nem válaszoltam. Mario megdöbbent ezen a válaszon. Alig hitte, amit hallott. Megkérdezte Mariát, megvan-e még az a levél. Maria előkereste a levelet, és elolvasták együtt. Éppen olyan meleg hangvételű és barátságos volt, amilyenre Mario emlékezett.

„Mi volt a gond ezzel, hogy nem válaszoltál? – tette fel a kérdést újra Mario. A lány nem tudta, mit mondjon. Most nem látott semmi olyasmit a levélben, ami akadályozta volna, hogy válaszoljon.

Mario ekkor elmondta neki a két ima történetét.

37 évvel később Mario még mindig biztos abban, hogy a megfelelő feleséget választotta.

Írta: Andrew McChesney, az Adventist Mission vezetője. Engedéllyel közölve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése