2017. július 24., hétfő

Heti imacélok - július 23-30. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(július 23-30.)

Tények röviden a SID-ről: A Dél-afrikai-indiai-óceáni Divízió területén 23 ország és sziget található. 10 unió és egy csatolt területet foglal magába. Az Úr gazdagon megáldotta ezt a divíziót: taglétszáma 3 514 060 fő, akik 23 972 gyülekezeti közösségben szolgálják Istent.

·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a divízió vezetőiért, Solomon Maphosa elnökért, Gideon Reynecke titkárért és Goodwell Nthani kincstárnokért; valamint a dél-afrikai Pretoriában lévő divízióközpont teljes munkatársi közösségéért! Imádkozzatok az uniók, az egyházterületek és a missziók vezetőiért!
·      Imakérés: Imádkozzunk a SID területén dolgozó lelkipásztorokért! Könyörögjünk, hogy legyen bölcsességük, miközben hirdetik a hármas angyali üzenetet a haldokló világnak!
·      Imakérés: Imádkozzunk a Városi misszió keretében szervezett programokért szerte a divízió területén! A szervezők különleges hangsúlyt fektetnek arra, hogy elérjék az evangélium üzenetével a befolyásos embereket a dél-afrikai Johannesburgban és a zimbabwei Harareban. Imádkozzunk azért, hogy az ott munkálkodók Isten gondviselése által találkozzanak befolyásos személyekkel, akik később meg tudják osztani a tanultakat ismerőseikkel a közösségi hálókon.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Dél-afrikai Unióért! Ebben az unióban 55 millió ember él, de mindössze 150 000 fő az egyház tagsága. Sürgős imacél, hogy a tömegeket elérjük az evangéliummal.
·      Imakérés: Imádkozzunk a Dél-afrikai-indiai-óceáni Divízió ifjúságáért, hogy Krisztus iránti szeretetük egyre csak növekedjen, és lelkileg olyannyira megerősödjenek, hogy Krisztus munkatársaivá váljanak a misszióban! Imádkozzunk, hogy a fiatalokat fel tudja használni Isten arra, hogy szüleiket is elvezessék az igazság ismeretére. Imádkozzunk azért, hogy további misszionáriusok és bibliamunkások érkezzenek, akik hajlandóak ezen a területen dolgozni!
·      Imakérés: Imádkozzunk a különböző kultúrák és nemzetiségek között fennálló konfliktusok megoldásáért! Imádkozzunk, hogy a hívők körében létrejöjjön az egység és szeretet lelkülete, hogy az emberek vonzónak találják a kereszténységet!
Magyar imacélok:
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Missziókonferenciáért. Isten különleges áldását tapasztaltuk a tábor egész ideje alatt. Lelkileg feltöltődtünk, és sokat tanultunk arról, hogyan vihetjük el az evangéliumot embertársainknak egy elvilágiasodott és közömbös társadalomnak.

·       Hálás beszámoló: Július 19 és 23 (szerda-vasárnap) között már másodjára jelent meg az egyház beszélgetős-ismerkedős sátrával a debreceni Campus fesztiválon. 25 lelkes önkéntesünk lépett ki a gyülekezet falain kívülre, hogy egy zenei fesztiválon hallgassa meg a hozzá fordulókat, kínáljon meleg teát az éjszakában, sok-sok kreatív programot nappal, és elfogadó, barátságos légkört, „béke szigetét” a hozzájuk betérőknek. Több mint 1000 ember látogatott el a sátorba és nagyon komoly beszélgetések folytak

Facebook-oldalunkon (LelkiFröccs) követhetitek figyelemmel képeinken, videóinkon a tevékenységünket:



Kérdések és válaszok
- aki válaszol: Ted Wilson lelkész

Kérdés: „Wilson testvér, nekem egy nagyon egyszerű kérdésem van: Te hogyan imádkozol?” - Boyan

Válasz: Bizony gyakran. Az ima csodálatos kiváltságunk, amit Isten ajánl fel mindnyájunk számára. Bármikor, bárhol hozzá fordulhatunk. Az, hogy hogyan imádkozom, a szituációtól függ.

Néha állva imádkozom, néha ülve, máskor térdelve. Nagyon gyakran imádkozom gyaloglás vagy vezetés közben is.

A bizottsági üléseken gyakran imádkozom hangosan a kezdésnél, és kérem Isten vezetését a beszélgetésekre és a döntésekre, amiket hozunk a nap folyamán.

Az ülések közben is sokszor küldök fel imát az Úrhoz, kérve Őt, hogy adjon bölcsességet egy-egy kérdéskörben vagy témában. Amikor az irodámban találkozom emberekkel, szinte mindig imával kezdjük és fejezzük be a beszélgetést. A nap folyamán, miközben munkába megyek az irodámba, vagy utazom, szintén sokszor küldök fel hangtalan imát, és kérem Isten bölcsességét és vezetését.

Természetesen minden nap reggelén megtartom a személyes áhítatomat és imádkozom. A feleségemmel együtt is imádkozom minden nap, reggel és este. Az Istennel töltött időben nyitjuk ki számára a szívünket, és nyerünk erőt minden egyes új naphoz, és védelmet az éjszakára. Minden reggel letérdelek az ágyam mellett, és kérem Isten bölcsességét az adott napra.


El sem tudom képzelni, mit csinálnak az emberek ima nélkül. Az Úr az én állandó társam napközben és éjszaka is. Milyen kiváltság, hogy megnyithatjuk szívünket az Úrnak! Ahogy olvassuk is, az ima a kulcs, ami megnyitja a menny tárházát. Micsoda előjog, hogy közvetlen összeköttetésben lehetünk a menny tróntermével! Igényeljük Zsid 4:16 ígéretét imában, és járuljunk bizalommal és bátran a kegyelem királyi székéhez Jézus Krisztus, a mi Teremtőnk, Megváltónk, Főpapunk, eljövendő Királyunk és legjobb Barátunk nevében! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése