2017. július 4., kedd

Heti imacélok - július 2-9. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(július 2-9.)

Tények röviden a WAD-ról: A Közép-Nyugat Afrikai Divízióhoz 22 ország tartozik, melyek a következők: Benin, Burkina Faso, Zöld-foki Köztársaság, Kamerun, Közép-afrikai Köztársaság, Csád, Kongó, Elefántcsontpart, Egyenlítői Guinea, Gabon, Gambia, Ghána, Guinea, Bissau-Guinea, Libéria, Mali, Mauritánia, Niger, Nigéria, Szenegál, Sierra Leone és Togo. A WAD területén 250 millió ember él, ebből 700.000-en tagjai az egyháznak. Négy fő nyelvet beszélnek ebben a térségben: francia, angol, portugál és spanyol.

·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok Elie D. Wick-Dido divízióelnökért, Kingsley C. Anonaba titkárért és Emmanuel S. D. Manu pénztárosért. Imádkozzunk az unió vezetőiért, a helyi misszióért és a lelkészekért.
·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Közép-Nyugat Afrikai Divízióért, mivel hatalmas feladat elérni azokat az embereket, akik a 10/40-es ablak országaiban élnek.
·      Imakérés: Kérlek imádkozzatok a WAD evangelizációs törekvéseiért, hogy 2020-ra megkétszereződhessen a tagok száma. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, 2018-ban 20 000 evangelizációs sorozat megtartását tervezik divízió-szerte, a világ összes tájáról érkező előadókkal.
·      Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy beteljesedhessen a Teljes Tagbevonás a szolgálatba, szomszédaink és barátaink meghívásával, hogy meghallhassák a jó hírt az Úr közeli eljöveteléről.
·      Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a világ ezen területein megtörjön a gonosz lelkek által fenntartott, sűrű sötétség, és a varázslással való foglalkozás! Imádkozzunk, hogy azok a tagok, akik még nem szakadtak el teljesen ezektől a dolgoktól, képesek legyenek eltávolodni a sötétségtől és kapaszkodjanak Krisztus erős karjába!
·      Imakérés: Imádkozzunk, hogy fiatalok serege álljon készen Krisztus szolgálatára!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a nyári táborok és a Missziókonferencia szervezéséért, hogy sok áldást jelentsenek a résztvevőknek és megújulást az egész egyháznak
·      Hálás beszámoló: Vasárnap véget ért a Találkozás Jézussal tábor. A több mint 200 résztvevő sok áldásban részesült az áhítatok, közösségformáló programok és kirándulások alkalmain. Hálásak vagyunk a két keresztségért és a nyolc keresztségi döntésért egyaránt.

Álmomban két misszionáriust láttam– írta: Kamil Metz
Liz lázasan dolgozott Houstonban, Texas állambeli otthonában, amikor valami azt súgta neki, hogy álljon meg egy pillanatra. Csak ekkor hallotta, hogy kopogtatnak az ajtón.

Ám amikor kinyitotta az ajtót, nem látott ott senkit. David Pano már elhagyta a verandát, és sietve ment a következő házhoz. Liz, amikor meglátta távolodó alakját, utána szólt. David meghallotta, és visszafordult.
Mosolyogva átnyújtott neki egy GLOW kiadványt.

„Ez a Jehova tanúitól való?” - kérdezte Liz.

David biztosította róla, hogy nem, ez csupán egy keresztény folyóirat.

Lizből hirtelen áradni kezdett a szó: „Kiráz a hideg! Nem olyan régen volt egy álom. Ebben az álomban láttam két bizonyságtevőt, akik az evangéliumot hirdették, és az én házamhoz jöttek könyvekkel. Én pedig tudtam, hogy nem Jehova Tanúi.”

David, aki misszionárius volt és szerkesztőasszisztensként dolgozott  a Hetednapi Adventista Egyház Michiganbeli területénél, örömmel hallgatta az álomról szóló történetet. Egyetlen ponton nem stimmelt a történet: csak ő volt ott egyedül.

Ebben a pillanatban  lépett oda hozzá Taylor Hinkle, aki lelkész és tanító volt a Nagy Tavak Adventista Akadémián, Michiganben. Éppen kifogyott a GLOW folyóiratokból az utca másik oldalán, így vissza kellett jönnie Davidhez egy újabb adagért. Így már két misszionárius állt az ajtóban!
Liz ránézett Davidre és Taylorra.

„Hiszem, hogy ez egy isteni jel” – mondta. „Álmomban láttam két misszionáriust, akik az ajtómban álltak és reményt adtak nekem. Hallottam egy mennyei hangot, amely ezt mondja: Ez a te utolsó esélyed. Nemsokára visszajövök!”

„Kérlek, imádkozzatok értem!” – mondta. „Szükségem van Jézusra az életemben.”

A két fiatal misszionárius, akik ajtóról ajtóra jártak társaikkal a GYC éves gyűlései alkalmából, Houstonban, 2016 december 30-án, örömmel imádkoztak vele. Liz elhatározta, hogy bibliaórákat fog venni a helyi gyülekezetben.

Isten elküldi embereit a remény bizonyságtevőiként ebbe a sötét és komor világba, hogy megismertessék a lelkeket a Remény Forrásával. Az Adventista Egyház egyik alapítója, Ellen G. White ezt írta: „Szolgálnunk kell a kétségbeesettet, reményt kell keltenünk a reménytelenben.” (Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 289. o.). Miért ne szeretnénk ma a remény szolgáivá válni Jézusért?


2 megjegyzés:


  1. Szüksége van egy személyes vagy üzleti kölcsönre stressz és gyors jóváhagyás nélkül? Ha igen, vegye fel velünk a kapcsolatot ma, mivel jelenleg kiemelkedő kamatozású hiteleket kínálunk. A hitelünk biztonságos és biztonságos, További információkért és alkalmazásért kérjük, válaszoljon erre az e-mailre. (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Hitel ajánlat.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hitelkeresők.

    Önnek pénzügyi nehézségei vannak? El akarja indítani saját üzletét? Ez a kölcsönvállalkozás világszerte olyan emberi jogi szervezeteket hozott létre, amelyeknek célja az volt, hogy segítse a szegényeket és az anyagi nehézségekkel küzdő embereket. Ha hitelhez szeretne folyamodni, kérjük, forduljon hozzánk az alábbi e-mail címen: elenanino0007@gmail.com

    Név:
    Kötelező hitelösszeg:
    Hitel időtartama:
    Mobil szám:

    Köszönöm és Isten áldjon
    BIZALOM
    Elena

    VálaszTörlés