2016. október 31., hétfő

Heti imacélok - október 30-november 6. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(október 30 – november 6.)

Mivel szeretnénk, ha jobban megismernétek a világszéles egyház divízióinak vezetőit, ezért az elkövetkező hetekben közölni fogjuk fotóikat a legfontosabb imakérésekkel együtt.

Észak-amerikai Divízió



Elnök: Daniel R. Jackson, Titkár: G. Alexander Bryant, Kincstárnok: G. Thomas Evans

Dióhéjban az Észak-amerikai Divízióról: Az Észak-amerikai Divízó ezeket az országokat foglalja magában: Bermuda, Kanada, Guam, Mikronézia és az Egyesült Államok. Az ÉAD 1.2 millió hetednapi adventista otthona, akik a föld minden fő etnikai és kulturális csoportját képviselik, és 6000 gyülekezetben gyűlnek össze.

Annak ellenére, hogy az Észak-amerikai Divízióból indult a Hetednapi Adventista Egyház, mégsem ismerték el, mint világ-divíziót 1985-ig.
Ez a divízió már több mint 150 éve támogatja az egyház misszióját világszerte, és több mint 200 országba jutatta el az advent üzenetét.

·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azért a 60 kórházért, 1200 iskoláért és 15 egyetemért, amik az Észak-amerikai Divízióhoz tartoznak, hogy sokan megismerjék Krisztust ezeken az intézményeken keresztül!
·        Imakérés: Nemrégiben az USA Today közölte, hogy Észak-Amerikában a Hetednapi Adventista Egyház a legsokszínűbb etnikai egység az Egyesült Államokban. Imádkozzunk, hogy sokszínűségünk ellenére egység uralkodjon a divízióban és a gyülekezetekben!
·        Imakérés: Imádkozzunk az Észak-amerikai Divízió fiataljaiért, hogy Isten országát és az ő igazságát keressék először! Imádkozzunk, hogy ne befolyásolja őket a világi kultúra, hanem világosság legyenek társaik számára, s hirdessék nekik Krisztus közeli eljövetelét!
·        Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a divízió mozgósítani tudja az észak-amerikai gyülekezetek tagjait, hogy részt vegyenek Krisztus végső munkájában itt, a földön. Imádkozzunk, hogy valósággá váljon a Teljes tagbevonás Észak-Amerikában, fiatalok és felnőttek körében egyaránt!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok az Észak-amerikai Divízió év végi üléseiért, amik jelenleg folynak Silver Springben, Marylandben! Imádkozzunk, hogy Isten adjon bölcsességet a résztvevőknek, hogy a helyes döntéseket hozzák meg az elkövetkező évre!
Magyar imacélok:
·     Imakérés: Kérünk imádkozzatok az őszi evangélizációs programokért: Bibliai szabadegyetemek, előadások, egészség misszió, Jézus élete festménykiállítások, kiscsoportok stb.
·     Imakérés: Imádkozzunk az imahét sikeréért és áldásáért!
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért, amelyre több száz testvért várunk az egyházterület gyülekezetiből, ahol a misszióra bátorítjuk és képezzük testvéreinket egy külföldi előadó közreműködésével, aki 17 évet töltött bangladesi missziómunkában. A misszióképzés 2016. december 3-án lesz Debrecenben. A részletekről további tájékoztatást  adunk. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten segítsen a szervezésben, hogy sok ember áldásban részesüljön majd!

Csoda San Diegóban – 1. rész - írta: Monet St. Juste

     
Tavaly ősszel egy váratlan telefonhívást kaptam. Mr. Brown hívott San Diegóból, Californiából. Azon gondolkodott, tudnék-e segíteni 63 éves feleségének, aki demenciával és magas vérnyomással küszködött. Elmondta, hogy a feleségének kevesebb, mint egy év maradt hátra az életéből, és nagyon nagy szüksége van segítségre.
Nem sokkal később, Ezra (20), és Racuel (22), akik New Yorkban éltek és ott dolgoztak velem, beleegyeztek, hogy San Diegóba repülnek.
Ezra és Racquel végigvették Mr. Brownnal az egész életmód-kiértékelő programot. Rájöttek, hogy ez az ügy sokkal komolyabb, mint ahogy arra számítottak. Ekkor történt meg, hogy térdet hajtottak, és bölcsességért könyörögtek Istenhez, hogy mit kellene tenniük.
Isten már korábban elkezdte a munkát. Mr. Brown, miután hallott arról, hogy ez az új program milyen előnyére válna a feleségének, és milyen életmódbeli változtatásokat kellene véghezvinni, eldöntötte, hogy ő is megváltoztatja szokásait. Habár 64 éven keresztül mindig ugyanúgy étkezett, könnyedén eltávolította a húsféléket és egyéb egészségtelen ételeket a hűtőjéből és a konyhaszekrényből. Ezután Ezra és Racquel segítettek neki megtölteni a polcokat gyümölcsökkel, zöldségekkel, magvakkal és gabonafélékkel.
A házaspár, az utasításoknak megfelelően rögtön elkezdte végezni az egyszerű NEW START életmód gyakorlatokat a mindennapokban.
A program negyedik napjára, Mrs. Brown vérnyomása újra normális lett. Ahogy haladt az idő, jelentős változások következtek be agyi működésében is. Már tovább tudott emlékezni gondolataira, beszélgetésekre, fejlődött a mélység érzékelése is, és hosszabb ideig tudott sétálni. Még futni is elkezdett!
Mr. Brown szintén változásokat tapasztalt meg. Túlsúllyal küzdött, és magas volt a koleszterinszintje. A program elkezdésétől számított 8. napra, 6,8 kg-ot veszített. A négy hetes program végére a koleszterin szintje újra normális lett, ezért az orvosa nem írt fel neki gyógyszert!

Miközben az egészségügyi elvek úgy működtek, ahogy azokat Isten szerette volna, tudjuk, hogy a csoda Ezra és Racquel imájára érkezett. Csodálatos módon, az egészség helyreállása csak a kezdete ennek a fantasztikus tapasztalatnak, ami az imádság eredménye volt. (A tapasztalat folytatását a következő héten olvashatjátok!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése