2016. november 6., vasárnap

Heti imacélok - november 6-13. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(november 6 – november 13.)

Mivel szeretnénk, ha jobban megismernétek a világszéles egyház divízióinak vezetőit, ezért az elkövetkező hetekben közölni fogjuk fotóikat a legfontosabb imakérésekkel együtt.

Dél-Afrika-indiai-óceáni Divízió  




Elnök: Solomon Maphosa, Titkár: Gideon Reynecke, Kincstárnok: Goodwell Nthani

Dióhéjban a Dél-Afrika-indiai-óceáni Divízióról: Ehhez a divízióhoz 23 ország tartozik. 10 uniót foglal magában, valamint egy hozzácsatolt területet. Az Úr megáldotta ezt a divíziót 3,5 millió taggal, akik kb. 24 000 gyülekezetben dicsőítik Őt.

·        Imakérés: Csatlakozzatok hozzánk imában a Dél-Afrika-indiai-óceáni Divízió vezetőségéért, csak úgy, mint a növekvő taglétszámért, valamint azért, hogy továbbra is arra fókuszáljunk, hogy hirdessük e haldokló világnak a hármas angyali üzenetet.
·        Imakérés: Imádkozzunk az ebben a divízióban is folyó Misszió a Nagyvárosokért programért! A divízió ebben a programban leginkább Johannesburgra (Dél-Afrika) és Hararere (Zimbabwe) fókuszál, ahol arra fektetik a hangsúlyt, hogy a gazdag embereket elérjék. Kérlek, imádkozzatok, hogy olyan befolyásos emberekkel tudjunk találkozni, akik talán megosztják a tőlünk tanultakat a közösségi hálókon!
·        Imakérés: Imádkozzunk a Dél-afrikai Unióért, mert jelenleg a vezetők azért könyörögnek Istenhez, hogy egy igazi áttörés történjen azon a helyen. A Dél-afrikai Unió területén 55 millió ember él, de az egyház csak 150 000 tagot számlál. Ennek a helynek nagyon nagy szüksége van imáinkra! A divíziónál is azért imádkoznak, hogy a Dél-afrikai Unió megtalálja ugyanazt a szikrát, mint a többi unió. Zambiában például 1 millió tagja van az egyháznak.
·        Imakérés: Imádkozzunk a divízió fiataljaiért, hogy növekedjenek Krisztusban, és ők is munkálkodjanak majd az aratásban! Imádkozzunk, hogy ezek a fiatalok a szüleiket is az igazságra tudják vezetni! Imádkozzunk még több misszionáriusért és bibliamunkásért, hogy menjenek el, és hirdessék az üzenetet!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a fehérek és feketék között lévő feszültségért! Imádkozzunk, hogy gyülekezeteinkben látszódjon az egység és a szeretet, hogy más emberek is lássák: a keresztények különböznek a többi embertől.
Magyar imacélok:
·     Imakérés: Kérünk imádkozzatok az őszi evangélizációs programokért: Bibliai szabadegyetemek, előadások, egészség misszió, Jézus élete festménykiállítások, kiscsoportok stb.
·     Imakérés: Imádkozzunk az imahét sikeréért és áldásáért!
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért, amelyre több száz testvért várunk az egyházterület gyülekezetiből, ahol a misszióra bátorítjuk és képezzük testvéreinket egy külföldi előadó közreműködésével, aki 17 évet töltött bangladesi missziómunkában. A misszióképzés 2016. december 3-án lesz Békéscsabán az adventista imaházban. A részletekről további tájékoztatást  adunk. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten segítsen a szervezésben, hogy sok ember áldásban részesüljön majd!


Csoda San Diegoban – 2. rész - írta: Monet St. Juste


Miközben a Brown család hatalmas változásokat tapasztalt fizikailag, miután megtanulták, hogyan kövessék Isten egészségügyi tanácsait, a válódi csoda az volt, ahogy Isten a szívüket is átformálta.
Reggeli áhítatként, Mr. és Mrs. Brown Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán c. könyvet kezdte el olvasni. Esténként pedig a két fiatal misszionárius, Ezra és Racquel tartott nekik bibliaórát. A pár, főleg Mr. Brown, nagyon szerette az áhítatokat, és minden ismerősével meg akarta osztani, amit tanult. Elhívta családtagjait, szomszédjait és barátait, csak hogy velük is megoszthassa a Biblia igazságait.
Aztán eljött a nap, amikor Mr. és Mrs. Brown együtt ünnepelték első közös szombatjukat. Azok a barátok és rokonok, akik elfogadták meghívásukat, hogy együtt ünnepeljenek, annyira le voltak nyűgözve, hogy megkérték őket, hadd találkozzanak a jövő héten is.
A következő szombaton kétszer annyi ember jelent meg. A jelenlévők, akik közül egy adventista sem volt, arról számoltak be, hogy még sohasem hallották a Szentírást ennyire érthetően magyarázni. Készséggel elfogadták a Biblia alapelveit, és egyre többet akartak megtudni. Néhányan ki is fejezték vágyukat, hogy szeretnének alapítani egy új hetednapi adventista gyülekezetet azon a helyen.
Amikor eljött az idő, hogy Racquel és Ezra hazarepüljön, Mr. és Mrs. Brown megköszönték nekik, hogy követték Isten akaratát. A pár elmondta, hogy az életük jobbra fordult, és már soha nem lesznek azok, akik ezelőtt voltak.

Milyen hatalmas ez a csoda, és milyen nagyszerű módon válaszolta meg Isten az imákat! Isten nem csupán az Ezra és Racquel által kért fizikai gyógyulást adta meg Brownék számára, hanem ennél sokkal többet adott: a lelki gyógyulásukat. Sosem vagyunk túl fiatalok vagy túl idősek ahhoz, hogy Jézushoz vezessünk lelkeket. Az adventisták egészségről szóló üzenete, sok-sok imával kísérve, igazán erőteljes eszköz a kezünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése