2016. november 28., hétfő

Heti imacélok - november 27- december 4. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(november 27 – december 4.)

Mivel szeretnénk, ha jobban megismernétek a világszéles egyház divízióinak vezetőit, ezért az elkövetkező hetekben közölni fogjuk fotóikat a legfontosabb imakérésekkel együtt.

Közel-kelet észak-afrikai unió


Elnök: Rick E. McEdward, Titkár: Szilvási Tibor, Kincstárnok: Michael A. Wixwat

Dióhéjban a Közel-kelet Észak-afrikai unióról: A Közel-kelet Észak-afrikai unió 2011-ben alakult meg. Területe 20 országból áll, ahol több mint 500 millió ember él, akiknek kb. 99%-a muzulmán. 3 768 adventista tagunk van itt 52 gyülekezetben és 20 szórványban.

Földrajzilag nyugaton Marokkótól, keleten Iránig terjeszkedik, és magába foglal országokat az Arab félszigeten, valamint Törökországot - ezen felül pedig Ciprus északi részét és Szudánt. Ide tartoznak a bibliai földek, mint Babilon, Egyiptom, Perzsia, Tírusz és Szidón, amelyek a mai Irak, Irán, Libanon, Szíria és Egyiptom, valamint Jordánia sok területét képezik.  

Négy háború sújtotta és teljesen instabil országa van a régiónak. Az egyház illegális, vagy nem szívesen látott csaknem mindegyik országban.

·        Imakérés: Imádkozzunk azokért a városkért, ahol még nincs adventista jelenlét, hogy Isten támasszon munkásokat az ő aratása számára! A Közel-kelet Észak-afrikai unió területén 48 olyan város van, ahol egymilliónál több ember él, amelyek többségébe hetednapi adventista még nem tette be a lábát !
·        Imakérés: Imádkozzunk a Közel-kelet Észak-afrikai unió területén élő gyülekezeti tagokért, hogy legyen bátorságuk, amint gyakran magányosnak és elszigeteltnek érzik magukat. Vallási üldözés is van sok helyen!
·        Imakérés: Imádkozzunk az unió fiataljaiért, hogy erősek legyenek és hitükről bizonyságot tudjanak tenni! A Közel-keleti Egyetemet a Közel-kelet Észak-afrikai unió működteti. Imádkozzunk az ottani diákokért és tanárokért!
·        Imakérés: Imádkozzunk a "valdens" diákokért és misszionáriusokért, akik ebbe a régióba jönnek a világ minden részéről. Imádkozzunk azért, hogy az Úr adjon nekik kreativitást az evangélium hirdetésében, és hogy a lehetőségek ajtói megnyíljanak előttük!
Magyar imacélok:
·     Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az őszi evangélizációs programokért: Bibliai szabadegyetemek, előadások, egészség misszió, Jézus élete festménykiállítások, kiscsoportok stb.
·     Imakérés: Imádkozzatok azért, hogy ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket az Úr adott nekünk azáltal, hogy a magyar mozikban is hamarosan vetítik az adventista katonáról, Desmond Dossról szóló filmet, A fegyvertelen katona című alkotást!
Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért - "Ki a sótartóból!" - amelyre több száz testvért várunk az egyházterület gyülekezetiből, ahol a misszióra bátorítjuk és képezzük testvéreinket egy külföldi előadó közreműködésével, aki 17 évet töltött bangladesi missziómunkában. A misszióképzés 2016. december 3-án lesz Békéscsabán az adventista imaházban. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten segítsen a szervezésben, hogy sok ember áldásban részesüljön majd! Várunk szeretettel!

Hisszük, hogy az ember az álmunkban Jézus volt  – írta: Chanmin Chung

Egy muzulmán édesanya és lánya meglepetten fedezték fel telefonbeszélgetésük alatt, hogy azon az éjszakán álmukban ugyanazt az embert látták.

Egyikük sem ismerte fel a férfit, de hetenkénti esti telefonbeszélgetésünkben, amely gyakran hajnalig eltartott, beszélgettek róla.  

Aztán egyik szombaton este a lány, Esme bejelentette édesanyjának, hogy rájött az idegen férfi azonosságára. Azt mondta, hogy Jézus az.

A 21 éves Esme nemrégen elfogadta Jézust egy adventista barátja segítségével, akivel véletlenül találkozott egyetemén egy közel-keleti országban. Miután részt vett a szombati istentiszteleten új adventista barátaival, felhívta az édesanyját.

A bejelentés meglepte Esme édesanyját, de ugyanakkor valami sokkal meglepőbb dolog kezdett el kibontakozni.

Esme és édesanyja évekig küzdöttek egy ismeretlen betegséggel. Esménél 13 éves korában kezdtek el jelentkezni a tünetek, az édesanyja pedig sokkal hamarabb megbetegedett. Sok vizsgálat után megtudták, hogy betegségük egy sugárzásnak kitett élelmiszerhez köthető, amelyet az édesanya néhány évvel korábban elfogyasztott. Az élelmiszert azon a területen termelték, amelyet érintett az 1983-as csernobili atomrobbanás az akkori Szovjetunióhoz tartozó Ukrajnában. 

Ada, Esme édesanyja nyolc éven keresztül minden nap imádkozott lánya egészségéért. Az orvosok azt mondták, hogy nem áll rendelkezésre olyan gyógyszer, amely teljesen meggyógyítja őt, csak a tüneteket tudták enyhíteni. A gyógyszer ingerelte Esme idegeit, nem tudott koncentrálni, és néha nagyon ideges lett.

Miután Esme elfogadta Jézust, édesanyja megfigyelte, hogy a lánya folyton csak róla beszélt. Azon az estén, amikor Esme Jézussal azonosította az álombeli ismeretlen embert, azt is észrevette, hogy betegségéből teljesen meggyógyult, gyógyszerek nélkül. 

Ez egy hihetetlen válasz volt Ada imáira.

Néhány hét elteltével Esme szeretett volna adventista istentiszteleten részt venni családjával szülővárosában, ahova szabadságra hazautazott. Esme minden adventista barátja felszállt egy menetrend szerinti buszra, és elment Esme otthonába, ahol édesanyja, három testvére és nagymamája várta őket egy különleges hétvégére.

Ahogy együtt vettek részt az adventista istentiszteleten Esme családjában, Ada szemei megteltek örömkönnyekkel. El sem tudta hinni, hogy lánya megszabadult betegségéből.

Öt hónappal később Esme édesanyja Ada, kérte a keresztséget.


"Most már édesanyámmal együtt hisszük, hogy álmunkban az a férfi Jézus volt" - mondja Esme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése