2016. november 15., kedd

Heti imacélok - november 13-20. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(november 13 – 20.)

KÜLÖNLEGES IMAKÉRÉS: Kérünk, imádkozzatok Audrey E. Anderssonért, a Transz-Európai Divízió titkáráért, aki nemrégiben tragikus körülmények között vesztette el a férjét. Imádkozzunk azért, hogy érezze: Isten nagyon közel van hozzá, még ha ezen a sötét völgyön kell is keresztülmennie. (A további imakéréseket lásd a TED kérései között, alább!) 

Mivel szeretnénk, ha jobban megismernétek a világszéles egyház divízióinak vezetőit, ezért az elkövetkező hetekben közölni fogjuk fotóikat a legfontosabb imakérésekkel együtt.

Transz-Európai Divízió  


Elnök: Raafat A. Kamal, Titkár: Audrey E. Andersson, Kincstárnok: Nenad Jepuranovic

Dióhéjban a Transz-Európai Divízióról: Ezt a divíziót 1928-ban szervezték meg, és jelenleg 22 ország tartozik hozzá, amelyek a következők: Albánia, Bosznia, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Norvégia, Svédország, Szerbia, Szlovénia és Ciprus déli területe. A TED területén körülbelül 205 millió ember él, közülük 86 000 adventista, akik 1 165 gyülekezetben szolgálják az Urat. A divízió területén élők többsége a világ leginkább szekularizált vidékein él. A szolgálatok olyan evangelizációs és missziós tevékenységeket végeznek, amelyekkel el tudják érni az elvilágiasodott gondolkodású embereket.

·        Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a TED gyülekezeteinek tagjaiban éhség ébredjen a Krisztussal való mélyebb kapcsolat kialakítása után, ami arra hív, hogy legyünk bizonyságtevők, ugyanakkor elkülönülve éljünk a szekuláris kultúrától. Imádkozzunk, hogy a tagok komolyan készüljenek Jézus Krisztus második eljövetelére!
·        Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a TED területén élő fiatalok megtanulják, hogyan alakítsanak ki személyes kapcsolatot Jézussal, és vágyjanak arra, hogy Ő legyen az életük Ura! Imádkozzunk, hogy a TED hetednapi adventista oktatási intézményei is fáklyák lehessenek, és mutassák a Jézushoz vezető utat a fiataloknak!
·        Imakérés: Imádkozzunk a lelkészekért és gyülekezetvezetőkért a TED területén, hogy legyen erejük és bölcsességük ahhoz, hogyan vezessék a gyülekezeteket a menny felé, miközben segítenek a felmerülő igények kielégítésében, amik a menekültválságból adónak országaikban. Imádkozzunk azért, hogy Jézus lábai és kezei lehessünk a szenvedő világ számára!
Magyar imacélok:
·     Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az őszi evangélizációs programokért: Bibliai szabadegyetemek, előadások, egészség misszió, Jézus élete festménykiállítások, kiscsoportok stb.
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért - "Ki a sótartóból!" - amelyre több száz testvért várunk az egyházterület gyülekezetiből, ahol a misszióra bátorítjuk és képezzük testvéreinket egy külföldi előadó közreműködésével, aki 17 évet töltött bangladesi missziómunkában. A misszióképzés 2016. december 3-án lesz Békéscsabán az adventista imaházban. A részletekről további tájékoztatást adunk. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten segítsen a szervezésben, hogy sok ember áldásban részesüljön majd!


Dicsőítjük Istent az imáinkra kapott válaszért – írta: Heidi Kamal, TED  
Férjemet, Raafat Kamalt nyaki fájdalom kezdte gyötörni, aminek semmilyen kézzelfogható oka nem volt.
Aztán ez a fájdalom elviselhetetlenné fokozódott, majd állandó karfájás, bénultság, és bizsergő érzés követte az ujjbegyekben. Az orvosunk elküldte őt egy szakorvoshoz, aki a vizsgálat során megállapította, hogy néhány nyaki sérv nyomja az ott futó idegeket.
Miután hazaért, a férjem elhatározta, hogy beszedi az előírt fájdalomcsillapítókat, és majd meglátja, ezek megoldják-e a problémát, hátha nem lesz szükség műtétre. A következő hetekben komolyan imádkoztunk a nyakáért.
Hála az Úrnak, a fájdalom kezdett elviselhetővé válni. Raafat legtöbbször már a gyógyszerek nélkül is meg tudott lenni, ha vigyázott, hogy ne tegyen hirtelen mozdulatot, és ne emeljen semmi nehezet.
Néhány hónappal később Raafat újabb sérülést kapott. Bizonyára meghúzódott egy ínszalag a felső karjában, mert képtelen volt a feje fölé emelni a karját. Ez tovább korlátozta őt a szabad mozgásban.
Aztán, ha még ez nem lett volna elég, most szeptemberben a férjem egy uniókonferenciára utazott a divízión belül, és az út során a hotelszobában véletlenül megcsúszott, és pontosan a sérült karjára esett rá. Amikor a padlóhoz ütődött, egy reccsenést hallott a nyaka felől, amit a szörnyű, mindent átjáró fájdalom követett. Raafat hihetetlenül megkönnyebbült, és hálát adott az Istennek, amikor fel tudott állni a padlóról, mert attól félt, hogy eltörte a nyakát. De Isten kegyelméből és az erős fájdalomcsillapítókkal elérzéstelenítve sikerült minden programját teljesítenie külföldön.
Miután hazaért Angliába, még mindig nagyon fájt a nyaka, s ráadásul néhány hét múlva indulnia kellett volna a Generál Konferencia éves ülésére. Együtt könyörögtünk Isten gyógyításáért, s azért, hogy Raafat képes legyen kibírni a hosszú utat az Egyesült Államokba.
Az Úr közbelépett, és meghallgatta imáinkat. Csodálatosképpen, Raafat egyáltalán nem érzett fájdalmat, míg repülőútja tartott az Atlanti-óceán fölött, és az első reggel, amikor ott felébredt, meglepetten tudatosította magában, hogy teljesen elmúlt a nyaki fájdalma! És nem csak ennyi: másfél éve először fel tudta emelni mindkét karját a feje fölé, teljesen szabadon, fájdalom nélkül!
Hisszük, hogy Isten csodát tett! Azért osztom meg veletek ezt a történetet, hogy Istennek adjak ezzel is hálát és dicséretet; valamint bátorítsak másokat. Olyan Istent szolgálunk, aki szívesen hallgatja meg imáinkat, és válaszol azokra!

Heidi Kamal, és férje, Raafat, aki a Transz-európai Divízió elnöke, Angliában élnek.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése