2016. október 17., hétfő

Heti imacélok - október 16-23. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(október 16-23.)

Mivel szeretnénk, ha jobban megismernétek a világszéles egyház divízióinak vezetőit, ezért az elkövetkező hetekben közölni fogjuk fotóikat a legfontosabb imakérésekkel együtt.

NYUGAT-KÖZÉP-AFRIKAI DIVÍZIÓ

Elnök: Elie D. Weick-Dido, Titkár: Kingsley C. Anonaba, Pénztáros: Emmanuel S. D. Manu



Dióhéjban a Nyugat-közép-afrikai Divízióról: 22 ország alkotja: Benin, Burkina Faso, Zöld-foki Köztársaság, Kamerun, Közép-afrikai Köztársaság, Csád, Kongó, Elefántcsontpart, Egyenlítői Guinea, Gabon, Gambia, Ghána, Guinea, Bissau-Guineai Köztársaság, Libéria, Mali, Mauritánia, Niger, Nigéria, Szenegál, Sierra Leone és Togo.

Ebben a divízióban 250 millió ember él, az egyház tagsága 700 000 fő. Négy fő nyelvet beszélnek: franciát, angolt, portugált és spanyolt.

·        Imádkozzunk a divízióért, mert a legnagyobb kihívás ezen a területen az, hogy elérjék az evangéliummal a 10/40-es ablakban élőket.
·        Imádkozzunk a divízió evangelizációs törekvéseiért, mert 2020-ra szeretnék megduplázni a tagság létszámát. Hogy ezt a célt elérjék, 2018-ban 20 000 helyszínen fogják hirdetni az örömüzenetet divízió szerte a világ minden tájáról érkező evangelizátorok segítségével.
·        Imádkozzunk, hogy minden gyülekezeti tag komolyan vegye a teljes tagbevonás kezdeményezést, és hívják meg szomszédaikat, barátaikat a sorozatokra, ahol hallhatják a jó hírt közelgő Urunkról!
·         Imádkozzunk, hogy a világnak ezen a részén megtörjön a sötétség hatalma, amit a gonosz lelkek és a varázslás szellemisége és gyakorlata tart fenn. Imádkozzunk, hogy azok a gyülekezeti tagok, akik még mindig ilyen dolgokkal küzdenek, meg tudjanak szabadulni a sötétségtől, és törekedjenek arra, hogy Krisztus erős karjába kapaszkodjanak!
Magyar imacélok:
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a magyar unió osztályaiért és intézményeiért. Vezetőik október 19-én 20-án tanácskoznak és a következő éves terveken dolgoznak. Imádkozzunk azért, hogy olyan terveket dogozzanak ki, amelyek segítenek Isten céljainak megvalósulásban és küldetésünk teljesítésében!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért, amelyre több száz testvért várunk az egyházterület gyülekezetiből, ahol a misszióra bátorítjuk és képezzük testvéreinket egy külföldi előadó közreműködésével, aki 17 évet töltött bangladesi missziómunkában. A misszióképzés 2016. december 3-án lesz, valószínűleg szolnoki helyszínnel. Terembérlési gondjaink vannak. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten segítségével megoldódjon.


 Isten ma is szétválasztja a viharfelhőket! – írta: Melody Mason


Ahogy közeledett október 8-a, szombat, az időjárás előrejelzés nagyon rossz időt jósolt a Marylandbeli Silver Springbe. Habár folyamatosan jó időért imádkoztunk, a Matthew hurrikán elérte az USA keleti partvidékét, és úgy tűnt, nincs rá esély, hogy elkerüljük az árvízszerű esőzést.

Normál esetben ez nem jelent gondot, de október 8-ára különleges alkalmat terveztünk. Azért volt ez fontos nap, mert a Hetednapi Adventista Egyház vezetői szerte a világról összegyűltek Silver Springbe az éves tanácsülésre, és a teljes tagbevonás keretében szombat délutánra széleskörű missziómunkát terveztünk. 13 busz állt készenlétben, hogy elvigye a vezetőket szerte a környékre, akik a tervek szerint az év missziós könyvével – amelynek címe A reménység története – és a GLOW füzetekkel kopogtatnak majd az ajtókon. Felajánlják a lakóknak, hogy imádkoznak velük és bibliatanulmányt kezdenek az érdeklődőkkel.

Nem kis kezdeményezés volt ez. Alapos szervezői munka előzte meg, több mint 70 fiatal utazott az egyház központjába, hogy segítsen a vezetőknek a különleges feladatban. Bár mindenki reménykedett a jó időben, de szükség esetére esernyőket is gyűjtöttünk.

Szombat reggel összefüggő felhőtakaró borította az eget. Délre esni kezdett. Idegesen olvastam az előrejelzést: 80-90% az esőzés valószínűsége. De tovább imádkoztunk. Ekkor vettem észre, hogy a viharfelhők érdekesen nyílnak szét a marylandi terület fölött. Mire a buszok megérkeztek, és a küldöttek, valamint a fiatalok leszálltak, az eső teljesen elállt. Végül egyetlen esernyőt sem kellett kinyitnunk! Amikor a munkát elkezdtük, Isten szólt a viharnak: „Csendesedj el!”

Aznap este feszült figyelemmel hallgattuk a fiatalok bizonyságtevését, amint elmondták, hogyan találkoztak emberekkel, akik azért imádkoztak, hogy valaki nyissa már rájuk az ajtót; mások arról számoltak be, hogy olyan személyekkel találkoztak, akik azon gyötrődtek, melyik egyház templomába járjanak. Az elnök, Ted N. C. Wilson legelőször olyan emberhez kopogott be, aki azonnal bibliaórákat kért. Mások olyan hálásak voltak, hogy örömükben sírtak. Az egyik asszony még a buszhoz is elment, hogy több könyvet kapjon, amit aztán szétoszthat az ismerőseinek.

Isten nem csak a szíveket nyitotta meg azon a napon az imáinkra válaszul, de azt is megmutatta, hogy ha hittel megyünk előre olyankor is, amikor a dolgok reménytelennek tűnnek, Ő képes a viharfelhőket is eloszlatni! A vezetők hittel indultak el a bizonyságtevő munkába, és Isten elűzte a felhőket. Csak annyit mondhatunk erre: dicsőség az Ő hatalmas nevének!

Melody Mason az Együtt az imádságban koordinátora az Adventista Egyházban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése