2016. július 4., hétfő

Heti imacélok - július 3-10

Heti imacélok  
(július 3-10.)
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok mindazokért, akik részt vettek a július 2-án megtartott ima- és böjtnapon, hogy lélekben közelebb kerüljenek egymáshoz, és imádkozzanak továbbra is a szomszédban lévő világért (ne csak az ima- és böjtnapon), hanem egész évben! Jézus nemsokára visszajön! Imádkozzunk azért, hogy egyre több és több módszert mutasson a jó Isten arra, hogy el tudjuk érni a körülöttünk élőket, és meg tudjuk osztani velük az igazságot!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten nyisson ajtókat a Kelet-közép-afrikai Divízióban! Imádkozzunk azért, hogy áldja meg a szemináriumokat, amelyeket más felekezetekhez tartozó lelkészeknek tartanak a hatékonyabb szolgálatról; továbbá azért, hogy e folyamatban be tudják nekik mutatni az adventista hitelveket! Kérjük Istent, hogy áldásával kísérje az egyik gyülekezet 1000 új tagját, akik e munka eredményeképpen, nemrégiben csatlakoztak az advent mozgalomhoz.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azokért, akik az Egyesült Államokban, Virginia állam nyugati részében, az áradások által sújtott területeken élnek! Sajnos sokak életében okozott komoly veszteségeket ez a katasztrófa, és többen állítják, hogy ez a legszörnyűbb áradás az elmúlt ezer évben.  
·        Imakérés: Kérlek titeket, hogy imádkozzatok a közelgő egészségügyi missziós programért, ami „A legjobb út az egészséghez” címet viseli. (Nyugat-Virginia, július 13-16.) Imádkozzatok azért a nagyszabású egészségügyi missziós programért is, ami a Texas állambeli Killeen-ben kerül lebonyolításra (szponzora és szervezője az ASI és a Délnyugati unió). Egészségügyi szakemberekre és önkéntesekre egyaránt sürgős szükség van e programokon. További információk:  https://www.pathwaytohealthvolunteer.org és  http://www.asisw.org   
·        Imakérés: Egyre több és több tudományos kutatás bizonyítja azt, hogy csodálatos áldásokat élveznek egészségük szempontjából azok, akik követik az Ellen White által, több mint 100 évvel ezelőtt adott egészségügyi elveket. Kérlek, imádkozzatok azért, hogy mi, akik gyülekezeti tagok, Krisztus testének tagjai vagyunk, kövessük az egészségügyi üzenet által mutatott utat, és valóban olyan templomok lehessünk, amelyekben ott lakozhat a Szentlélek. Bár valóban az Ő dicsőségére ennénk és élnénk, és ne lennénk többé az étvágyunk és érzékeink rabjai (1Kor 10:31)!

Az ódon templom, amit szinte lehetetlen volt eladni
- Írta: Jarod Thomas

Ott ültem a lelkészértekezlet egyik esti alkalmán, amikor az ima témájára terelődött a szó. Ez nem volt szokatlan fordulat, de ez alkalommal valami nagyon megérintett engem. Egyik munkatársam arról mondott el egy történetet, hogy hogyan gyűltek össze a presbiterekkel hetente egyszer kora reggel azért, hogy közbenjárjanak egy-egy nagyon nehéz helyzetben lévő személyért. Könyörgésükre válaszul Isten csodálatos módon lépett közbe.

Miközben a bizonyságtételt hallgattam, éreztem, hogy Isten engem is hasonló lépésre szólít fel.

A közösségünk nemrégiben vásárolt egy új épületet, amit akkor még nem fizettünk ki. Az előző imaházunk egy nagyon keskeny parcellán állt, egy forgalmas utcán, a városi tűzoltóság épülete mellett. Habár az ódon, fehér templom a város egyik jelképe volt, a kényelmetlen berendezés, a parkolóhelyek hiánya és a legváratlanabb időpontokban felvijjogó szirénák miatt a körülmények nem voltak ideálisak.

A tágas, új imaháznak korszerű belső tere volt, kéthektáros területen állt, ahol elegendő parkolóhely állt rendelkezésre, és a lelkészlakás is a közvetlen szomszédságban volt. Az eredetileg meghirdetett eladási ára három évvel korábban 785 000 dollár [mintegy 223 millió forintnyi összeg – a ford. megj.] volt, és mi 185 000 dollárért [52 millió Ft] vásároltuk meg, 600 000 dollár árengedménnyel!

Az első szombatunk egy anyák napi hétvégén volt. Szeptemberre már kezdtük látni, hogy sok problémánk lesz, hiszen a régi templomunk sehogy sem akart elkelni. A rezsi és a fenntartási költségek a két gyülekezetre, valamint a jelzálog fizetése a Lake Unió felé igencsak megpróbálta a költségvetést. Közeledett a tél, és tudtuk, hogy valaminek történnie kell, mégpedig nagyon gyorsan.

Amikor hallottam a bizonyságtételt az áldozatos közbenjáró imáról, minden gyülekezeti taghoz körlevelet intéztem, és kértem őket, hogy tegyünk valami egészen rendkívüli lépést. Arra kértem őket, hogy csatlakozzanak hozzám kétszer egy héten reggel fél hatkor, hogy egy órát együtt imádkozzunk. Azt a sémát követtük, amit a Tíznapos imaközösségben gyakoroltunk.

Először 15-en csatlakoztak hozzám. Aztán csak tízen maradtunk. Amikor beállt a havazás, mindössze ötre csökkent az imádkozók száma. De kitartottunk. Aztán nem sokkal az újév beköszönte után megvették a régi templomunkat: pontosan annyiért, amennyiért az újat megvásároltuk: 185 000 dollárért!

Sosem fogom elfelejteni az utolsó testvéri órát az ódon, fűtetlen épületben. Ott ült a kis csapat, mindenki télikabátban. Együtt énekeltünk, és megköszöntük Istennek, hogy csodát tett, hiszen elkelt a régi templom.

És ezzel nem ért véget a történet! Folytattuk az imát, és tanúi lehettünk, hogy olyan személyek keresztelkednek meg, akik korábban nagyon sokat küzdöttek, hogy meg tudják hozni ezt a döntést. Testvérgyülekezetünkben férfiak egy kis csoportja kezdett imádkozni a szomszédságban folytatott missziómunkáért. A kis vidéki gyülekezetben annyi ember látogatja a próféciákkal foglalkozó előadásokat, amennyit évek hosszú sora óta nem láttak!

Az utóbbi években sokat tanultam az együttes ima erejéről. A számok nem lényegesek, ám a kitartás igen. És amikor Isten gyermekei időt szentelnek az imádságra – különösen, ha ez személyes áldozatokkal is jár –, akkor Isten különleges módon figyel rájuk, és közbelép életükben, hogy nevének dicsőséget szerezzen.

Jarod Thomas Michiganben szolgált lelkészként, jelenleg áthelyezése zajlik a Maryland állambeli Silver Springbe, hogy ott a Generál Konferencia Lelkészi Osztályának kommunikációs vezetőjeként dolgozzon.

Amennyiben csodálatos imameghallgatásról szeretnél bizonyságot tenni, és szeretnéd, hogy az megjelenjen, írj nekünk! UnitedinPrayer@ministerialassociation.org (angolul, legfeljebb 400 szó terjedelmeben)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése