2016. július 17., vasárnap

Heti imacélok - MAGYAR imacélok - július 17-23 és IZGALMAS TAPASZTALAT

Heti imacélok  
(július 17-23.)
·        Imakérés: Csatlakozzunk az egyház vezetőihez a közelmúltban történt tragikus eseményekért való imában: az USA-ért, ahol lövöldözések voltak, Oroszországért, ahol a vallásszabadságot csorbítják, Burundiért, ahol sokan néznek szembe nagy nehézségekkel; Szudánért, ahol néhány napja háború dúl; Irakért, ahol heves erőszak folytatódik; Franciaországért, a közelmúltbeli lövöldözésekért és tragédiákért; Törökországért, ahol bombatámadás és puccskísérlet történt; Azerbajdzsánért, ahol a vallásszabadság forog kockán; és az éhínségért, amely annyi embert érint.
·        Imakérés: Az Ázsia-Csendes-óceáni Divízió  tizennégy országából tizenkettő a 10/40-es ablak területén található. Imádkozzunk Isten áldásáért ahhoz, hogy bizonyságot tehessünk Jézus Krisztusról a buddhistáknak, és az egyéb vallásokhoz tartozóknak, akik ezen a területen élnek. Sok buddhista még csak nem is hallott Jézusról.
·        Imakérés: Sok törvény lép életbe itt az Egyesült Államokban, amelyek komolyan korlátozhatják a vallásszabadságot iskoláinkban és intézményeinkben. Imádkozzunk azért, hogy Isten akarata valósuljon meg, és azért, hogy a négy angyal még tartsa vissza egy ideig a négy szelet.
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akik az Út az egészséghez program keretében dolgoztak úgy Berckley-ben, mint a Texasi Killeen-ben.  Imádkozzunk azért, hogy az emberek továbbra is keressék az Urat, hogy ne csak fizikai erőt nyerjenek, hanem lelki gyógyulást is.
·        Imakérés: Imádkozzunk minden gyülekezet Szombatiskolai és Személyes Missziószolgálatok Osztályáért, hogy kutassák Isten tervét településeikért végzett szolgálatukkal kapcsolatosan, bibliatanulmányok és személyes bizonyságtevés által.
·        Imakérés: Imádkozzunk az Ifjúsági Osztály Egy év a misszióban kezdeményezéséért, amelynek keretén belül kiképezik a nagyvárosi misszió vezetőinek újabb nemzedékét.
·        Imakérés: Imádkozzunk az Ifjúsági Osztály Cserkész Programjáért, amelynek keretén belül kiképezik a nagyvárosi misszió vezetőinek újabb nemzedékét, akik Krisztusért dolgoznak.   

Magyar imacélok:
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Találkozás Jézussal táborért, ahol sok barátokozó jelen lesz, hogy átéljék a Jézussal való találkozást azokkal együtt, akik már ismerik Istent.
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Missziókonferenciáért, ahol sokan felkészülhetünk az Istentől nekünk adott küldetés teljesítésére.
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Szentlélek kitöltetéséért Isten magyarországi népére. Nélküle semmit sem tehetünk küldetésünk teljesítése érdekében.  
·        Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik lelki, anyagi és erkölcsi válságban vannak


A csodák tankönyve Yap szigetén
- Írta: David Steward

Amikor 2002-ben a mikronéziai Yap szigeten misszionáriusként dolgoztam, abban az előjogban volt részem, hogy Bibliát taníthattam középiskolás diákoknak.

Egy napon az iskola igazgatója megkérdezte, hogy elvállalnám-e, hogy jogot tanítsak egy szemeszterben az egyik osztálynak, azon az alapon, hogy ügyvéd vagyok. Az ötlet nagyon belelkesített, de azon gondolkoztam, hogy mit használjak tananyagként és tankönyvként. Volt egy néhány látszatper, amelyet felhasználhattam volna, de ezek nem illettek a témához. Sokkal többre volt szükség ahhoz, hogy egy megfelelő bevezetést adjak a jogba és annak általános aspektusaiba, ha azt akartam, hogy lekössem a diákjaimat heti öt órában egy egész féléven keresztül.

Imádkoztam azért, hogy egy jó tankönyvet találjak és aztán körülnéztem az iskola könyvtárában, talán találok valamit, mint például a Law for Dummies (jogi szakkönyv), de semmit sem találtam.

Már el is feledkeztem az imámról, amikor aznap, de egy kicsit később az igazgató megkérdezte, hogy elmennék-e egy néhány tanárral együtt a repülőtérre, hogy felvegyünk egy szállítmányt használt tankönyvekből, amelyet iskolánk adományként kapott.

A repülőtéren az amerikai parti őrség egy nagy helikopterét találtuk. Dobozt doboz után pakoltunk le a gépről, amelyekben használt francia és spanyol tankönyvek voltak.  

Elképzelhetitek meglepetésemet, amikor az egyik dobozban felfedeztem egy jogi szakkönyvet. Nem hittem a szememnek. Micsoda imameghallgatás!

Amint kiderült egy nagyszerű, jól megírt könyv volt, a jog különböző aspektusainak  nagyszerű leírásával. Egy teljes tankönyv volt, nagyszerű esettanulmányokkal, mint például az Eltűnt mogyoróvaj este és ehhez hasonlók. Ügyvédként fogalmam sem volt arról, hogy egyáltalán létezik egy ilyen jó segédanyag középiskolások számára. De még ha tudomásom is lett volna róla, a költségvetésünk nem engedte volna meg, hogy egy ilyen tankönyvet megvásároljunk, vagy magas szállítási költséget fizessünk rá. De Isten gondoskodott mindenről.

Nem csak annyi történt, hogy Isten elküldte nekem azt a könyvet, amire épp szükségem volt, hanem pontosan arra a kis szigetre küldte, oda a semmi kellős közepébe a nagy Csendes óceánon az Egyesült Államok parti őrségének a helikopterével. És mindezen túl Isten annyi könyvet küldött nekünk, hogy az igazgató meg sem engedte, hogy megtartsuk, hanem a felesleget tovább küldte a többi szigetre, hogy ők is részesüljenek belőle.

Noha majdnem 14 év eltelt a csoda óta, de nem felejtem, mert megmutatta nekem azt, hogy Isten törődik életünk apró részleteivel is. Ő egy nagy Isten, de foglalkozik a mi kis imáinkkal is! Milyen csodálatos Istent szolgálunk!


Amennyiben csodálatos imameghallgatásról szeretnél bizonyságot tenni, és szeretnéd, hogy az megjelenjen, írj nekünk! UnitedinPrayer@ministerialassociation.org (angolul, legfeljebb 400 szó terjedelmeben)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése