2016. július 25., hétfő

Heti imacélok - MAGYAR imacélok - július 24-30 és IZGALMAS TAPASZTALAT

Heti imacélok  
(július 24-31.)
·        Istent dicsőítő beszámoló: Hálásak vagyunk Istennek, hogy megáldotta az Út az egészséghez eseményt Beckleyben, Nyugat-Virginiában. 1,722 beteg látogatott meg minket a 2 és fél nap alatt. 6,000,000 dollárnyi adományt adtunk át az embereknek a fogorvosi, szemészeti, általános orvosi, nőgyógyászati, lábápolási, szépségápolási, masszás és hidroterápiás kezeléseken, életmód tanácsadásokon és kisebb műtéteken keresztül. Még a nem adventista önkénteseknek is voltak tapasztalataik, akiket annyira megérintett az egy napos önkéntes munka, hogy ottmaradtak az egész eseményre, és eljártak az esti előadásokra. A betegektől is hallottunk sok-sok gyönyörű tapasztalatot, úgy hisszük, hogy rengeteg magot elvetettünk az emberek szívében Isten dicsőségére. Kérlek, imádkozzatok, hogy ezek a magok gyökeret eresszenek és gyümölcsöt teremjenek az Ő dicsőségére.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Törökországban élő egyháztagokért, és azokért, akiket az evangélium hirdetése miatt érnek megpróbáltatások a 10/40-es ablak területén. Az elkövetkező napokban egyre több és több politikai zavargást és vallás miatti üldöztetést fogunk látni. Imádkozzunk, hogy Isten adjon erőt az ő népének ezekre az időkre, ahogy felkészülünk az ő második eljövetelére.
·        Imakérés: A Befolyás Központok pozitív visszajelzéseket kaptak Dél-Ázsiai Divízióban. Kérlek, imádkozzatok, hogy Isten megáldja és kiterjessze a munkát ezekben a központokban. Ez az egy divízió több mint egy milliárd embernek ad otthont, és ebből csak 2% vallja magát kereszténynek. A Dél-Ázsiai Divízióban több, mint 2000 népcsoport él, akik nem hallottak még az evangéliumról, tehát hatalmas kihívások és lehetőségek vannak itt.
·        Imakérés: Kérlek titeket, imádkozzatok az Augusztus 3-6-ig tartandó ASI gyűlésekért, Phoenix Arizonában. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek hatalmas módon kiáradjon, és Isten egyesítsen minket, laikusokat, gyülekezetvezetőket, és a szolgálati osztályokat, hogy be tudjuk fejezni az Ő munkáját.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten megváltoztassa azoknak az embereknek a szívét, akik más vallásokban vakon hisznek a téves tanításoknak, hogy a Szentlélek szóljon hozzájuk és vonja őket Jézushoz.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Fiatalok Jézusért programért,  ahogy Summerswille-ben, Nyugat-Virginiában, jelenleg is bibliamunkát végeznek és folyamatosan előadásokat tartanak ebben a hónapban. Imádkozzatok, hogy minél több fiatal részt vegyen a munkában, felismerve, hogy ez a legfontosabb dolog, amit tenni tudunk ezekben az időkben.

Magyar imacélok:
·        Istent dicsőítő beszámoló: Köszönjük meg Istennek, hogy megáldotta a Találkozás Jézussal tábort. Sokan áldásban részesültek, hárman megkeresztelkedtek és többen döntöttek amellett, hogy szövetséget kötnek Istennel
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Missziókonferenciáért, ahol sokan felkészülhetünk az Istentől nekünk adott küldetés teljesítésére.
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Szentlélek kitöltetéséért Isten magyarországi népére. Nélküle semmit sem tehetünk küldetésünk teljesítése érdekében. 
·        Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik lelki, anyagi és erkölcsi válságban vannak

Csoda Nyugat-Virginiában – írta: James Volpe

Amikor összegyűlnek az emberek azért, hogy megosszák Krisztus szeretetét másokkal, különleges csodák történhetnek – és mi pont egy ilyen csodát láthattunk, amikor is 700 önkéntes összefogott a Beckley Releigh Megyei Kongresszusi Központban, Nyugat-Virginiában, hogy ingyenes egészségügyi ellátást biztosítsanak az embereknek, a Legjobb Út az Egészséghez szervezésében.
A célunk az volt, hogy elősegítsünk a gyógyulásban azoknak az embereknek, akik eljöttek hozzánk, és Isten segített nekünk elérni ezt a célt. Több mint 1700 ember kapott orvosi, fogorvosi, és szemorvosi kezelést, valamint emellett más szolgáltatások is elérhetőek voltak: hajvágás, masszázs, és tanácsadás. 6,000,000 dollárnyi adományt fektethettünk az ingyen kezelésekbe, 50,000 dollárnyi gyógyszert adtunk az embereknek, emellett pedig rengeteg szív és élet is megváltozott.
Mint lelkész, a Mountain View egyházterületen, akinek szolgálati helyéhez hozzátartozik Beckley is, kiváltságosnak érzem magam, hogy részt vehettem én is ebben a programban. Az első napon, amikor nyitottunk, végigsétáltam a kint kígyózó sorok mellett, és egyszer csak egy nő megkérdezte tőlem: „Mit csinálnak maguk itt?”
Elmagyaráztam neki, hogy én vagyok a csapatunk egyik lelkésze, és megosztottam vele az Út az Egészséghez lényegét.
Ezután megkért, hogy imádkozzak vele. Elmesélte, hogy a férjével épp örökbe akarnak fogadni egy kislányt, akit egy hetes korától gondoztak. De a lány biológiai anyja egyszer csak megjelent, hogy vissza akarja kapni a lányát, és megszakította az adoptációt.
Együtt imádkoztunk, amíg ott álltunk a sorban, és bíztunk a Máté 18:19-ben, hogy ha egy akaraton vagyunk, megadatik amiért imádkozunk. Kértük Istent, hogy a gyermek érdekében hamar oldódjon meg ez a helyzet.
Pár órával később, elsétáltam a fogorvosi részleg váróterménél, és megláttam az anyukát, hogy ott ül hatalmas mosollyal az arcán. Elmondta, hogy az ügyvédjük, aki segített nekik az örökbefogadásban, felhívta őt nem sokkal azután, miután imádkoztunk, hogy biztosított jövő hétre egy megbeszélést, amikor véglegesíthetik az örökbefogadást.
„Halleluja!” – mondtam.
Abban a pillanatban hálaimát mondtunk Mennyi Atyánknak.
Az anya elmondta nekem, hogy amíg imádkoztunk korábban, egy másik lelkész épp a férjével imádkozott a parkolóban.

Isten csodálatos módón összehangolta áldását, amit erre a családra árasztott aznap. Kiváltságosnak érzem magam, hogy részese lehettem ennek a csodának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése