2021. április 4., vasárnap

Tapasztalat: EGY GYÜLEKEZET LÁTVÁNYOS MEGÚJULÁSA - heti imacélok - április 2-8.

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

 

2021. április 2.

Imádkozzunk sokkal többet, mint eddig!

Nathaniel Oregon

Legutóbb arra kértem Istent, hogy tanítsa meg gyülekezetünket arra, hogy az ima a munka. Miért kértem ezt? Gyülekezetünk sok missziós módszert kipróbált, minimális sikerrel. Azt hiszem, sokan elismerik, hogy könnyű elcsüggedni, amikor nem látjuk munkánk eredményét, még évek múltán sem. Ezért megkísért bennünket az a gondolat, hogy feladjuk a missziót.

Ezt megtapasztaltuk a michigani Tecumseh gyülekezetünkben is. Aktív tagjaink 90%-a túl van a nyugdíjkorhatáron. A múltban sokféle missziós erőfeszítést tettünk, de a közelmúltig nem nagyon tapasztaltunk sikert. Az elmúlt hónapokban azonban megduplázódott az istentiszteletink látogatottsága. Az elmúlt két hónapban több vendégünk és látogatónk volt, mint eddig bármikor. Ezt tette Isten:

A csökkenő létszám miatt gyülekezeti tagjaink elkezdtek aggódni, hogy ha valami drasztikus dolog nem történik, a gyülekezetet be kell zárni. Azt mondtam nekik, hogy összpontosítsunk az imára és figyeljük, hogy Isten mit tehet érettünk. Elmondtam nekik azt, amit egy másik gyülekezetben láttam, amelynek lelkésze voltam, és amely gyülekezet különleges hangsúlyt fektetett az imára. Isten megduplázta a heti látogatottságot, de volt olyan hét, amikor háromszorosára növekedett.

Kezdésként egy egész negyedévig csak az imaórákon imádkoztunk. Azt kértük Istentől, hogy növelje a gyülekezetünket és érintse meg az inaktív tagjainkat. Tudatosan megterveztük a volt gyülekezeti tagokkal való kapcsolatfelvételt. Szerveztünk egy imahetet, amelyen különleges hangsúlyt fektettünk a gyülekezetünkért való imádságra. Előtte is voltak imaheteink vendégelőadókkal, akik előadásokat tartottak és nem sok idő maradt az imára. Ezen az imahéten azonban imádkoztunk.

Azért, hogy tagjainkat mélyebb imaéletre serkentsük, mindenkit megajándékoztunk egy könnyvel, amelynek címe: Merjünk többet kérni – isteni kulcsok az imameghallgatáshoz. Elkezdtünk szombaton délutánonként is imádkozni, közvetlen az istentisztelet után, néha együtt, közösségben, máskor imaséta formában az imaház körül.

Imádkoztunk azért, hogy Isten rombolja le a lelki falakat, amelyek akadályozták az embereket abban, hogy eljöjjenek a gyülekezetbe. Imádkoztunk szomszédainkért, hogy figyeljenek fel ránk és keressenek kapcsolatot velünk. Imádkoztunk közösségi központunkért (amelynek tornaterme is van), hogy figyeljenek fel rá és béreljék ki, hogy ki tudjuk fizetni a rezsit. Imádkoztunk a gyermekes családokért, hogy jöjjenek el a gyülekezetbe. Imádkoztunk a gyülekezeti épület és a közösségi központ minden termében és minden részlegén.

Az imahét vasárnap kezdődött, és szombaton fejeződött be. Minden nap kétszer tartottunk imaórát, reggel 7-kor és este 7-kor. Lehetőséget adtunk mindenkinek, hogy arra az alkalomra jöjjön, amelyik a legjobban megfelelt neki. Szombaton csak az istentisztelet után imádkoztunk.

Az imahét után folytattunk az imaalkalmakat minden szombaton délután és szerveztünk egy egyész éjszakás imavirrasztást egy péntek éjszakára. Az egész éjszakás imavirrasztás utáni reggelen egy presbiter jött a gyülekezetbe, ahol 38 embert talált. Azt mondta, hogy a látvány könnyeket csalt a szemébe, amikor látta, hogy Isten életet hoz gyülekezetünkbe az ima által. Isten válaszokat küldött imáinkra és még mindig érkeznek a válaszok. Egy háromgyermekes fiatal család kezdett el járni együtt a gyülekezetbe. Bibliatanulmányozást kezdhettem el velük.

Ahogy elkezdtem imádkozni ezért a kis családért, egy másik név jött mindig a nyelvemre és mindig ki kellett javítanom magam. Miután ez többször is előfordult, megkérdeztem Istent, hogy kihez tartozik ez a név. Az Úr emlékezetembe juttatott valakit, aki valamikor járt gyülekezetbe. Elkezdtem érte imádkozni és néhány hét után felhívott engem, hogy vissza akar jönni a gyülekezetbe. A következő szombaton el is jött.

Egy másik válasz az első egész éjszakás imavirrasztás utáni szombaton érkezett. Az istentisztelet után kint voltam az udvaron és egy szomszédot láttam, akit eddig nem ismertem. Még sosem volt kint, amikor ott voltam. Eldöntöttem, hogy odamegyek hozzá és bemutatkozom, de mielőtt túl messzire jutottam volna, odajött hozzám és bemutatkozott. Elkezdte mondani, hogy evangélikus családban nőtt fel, de két ok miatt már nem jár templomba: nem a Bibliából prédikálnak és már nem az énekeskönyvből énekelnek.

Beszámolt arról, hogy elmondta az unokájának, hogy a zsidók és az adventisták ünnepelnek a megfelelő napon, szombaton. Ezt mondta: „mindenkinek elmondom ezt. Amikor bemegyek a városba, erről beszélek az embereknek.” Felajánlottam neki egy Nagy küzdelem című könyvet és ő kért még öt példányt a családtagjainak is.

Lenyűgöző, hogy amikor a gyülekezet imában egyesül, és többet imádkozik annál, mint amennyit minimálisan szokott, Isten hatalmas módon válaszol. Az elmúlt néhány hónapban sokkal több vendégünk és nem adventista látogatónk volt az istentiszteleteken, mint az elmúlt három év alatt összesen. Több személyes bibliatanulmányozást folytatunk a környéken lakókkal, mint a múltban bármikor, és az összes az imahéten kezdődött.

Az ima kell, hogy a hajtóereje legyen mindennek, amit a személyes és gyülekezeti életünkben teszünk. Nem egy másodlagos dolog, hanem hajtóerő. Imaéletünkben magasabbra és távolabbra kell jutnunk az eddigi megszokottnál.

Az Ellen White írásaiból készült Imádság című könyv előszavában ezt a kijelentést találjuk: „Amikor Isten népének tagjai mind személyesen, mind közösen kitartóan imádkoznak, az Úr majd válaszol könyörgéseikre. A világ tanúja lesz a Szentlélek – az Isten hűséges követőire erőt árasztó – kitöltetésének.”

A világegyház imakérései

2021. április 2-8.

·       Imádkozzunk a Myanmarban élőkért végzett misszióért!

·       Imádkozzunk az Elmegyek stratégiai tervért, amelyet az adventista egyház fektetett le és amelyhez minden Divízió, Unió, Egyházterület és gyülekezet csatlakozik, hogy egyre több ember érezzen elhívatást az Úr szőlőskertjében dolgozni.

·       Imádkozzunk a közelgő online tábori összejövetelért (május 19-23). Az angolul tudók itt további információkat kaphatnak: Az angolul tudók ide kattintva további információkat kaphatnak!.

·       Imádkozzunk továbbra is szeretteinkért, akik a COVID-19 járvány miatt szenvednek, vagy azokért, akik elvesztették szeretteiket.

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: Tiborszállási Adventista Általános Iskola és Óvoda – Csomó Hajnalka; a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Bp. Sashalom – Simon László; Hajdúböszörmény – Kovács László, valamint Juhász Ernő nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangélizációk áldásáért!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése