2021. március 30., kedd

Tapasztalat: A TITOKZATOS BIBLIA - heti imacélok - március 26 - április 1.

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

 

2021. március 26.

A titokzatos Biblia választ ad a COVid-19 imára Dél-Afrikában!

Andrew McChesney

A Covid-19 miatti korlátozások térdre kényszerítették Sandile Khumalot Dél-Afrika legnagyobb városában, Johannesburgban.

Az országos korlátozások, amelyek világviszonylatban a legszigorúbbak közé tartoznak, három gyülekezet bezárásához vezettek, amelyeket Sandile lelkész pásztorolt az 5,5 milliós városban. A szabályok miatt lezárták a parkokat, megtiltották a kocogást, kutyasétáltatást, de még a cigaretta és alkohol árusítását is.

A világ többi részén élő adventista lelkészhez hasonlóan Sandile is internetes platformon kezdte élőben közvetíteni igehirdetéseit a három gyülekezetéhez tartozó gyülekezeti tagok számára. Időnként bátorító üzeneteket kapott emberektől, akiket bátorítottak prédikációi. Ő azonban többet szeretett volna tenni a város lakóinak eléréséért. Buzgón imádkozott azért, hogy a járvány ideje alatt Isten küldjön egy hitetlent, akinek szüksége van találkozni Jézussal.  

Ami ezután történt, őt is meglepte.

„Sosem gondoltam, hogy Isten egy népszerűtlen módszert fog alkalmazni” – írta Sandile egy e-mail-ben.

Több mint egy hónap múlva, május 1-én Dél-Afrika enyhíteni kezdett a szigorításokon úgy, hogy a maszkviseletet és a szociális távolságtartást szigorúan előírták. Március 11-én Sandile egy WhatsApp üzenetet kapott mobiltelefonján egy ismeretlen számról. A telefonáló bemutatkozott és elmondta, hogy Hiltonnak hívják és egy képet is küldött egy Bibliáról, amit egy minibuszban talált, amikor munkába utazott. A minibuszok, amelyek taxiként működnek Johannesburgban, sokféle embert szállítanak és gyakori látványosságai a városnak.

„Elhoztam a Bibliádat a taxiból” – írta Hilton.

Elmagyarázta, hogy kinyitotta a Bibliát és a belső borítóján megtalálta Sandile nevét és elérhetőségét, ezért eldöntötte, hogy ír neki.

Sandile érdeklődve nézte a képet. Több Bibliája is volt, de a képen láthatót nem ismerte fel. A Biblia újnak nézett ki és a vörös bőrkötés jelezte, hogy nem lehetett olcsó. Ezen felül, Sandile évek óta nem vett igénybe minibusz taxiszolgáltatást. Megnézte a csalás többi tagja is, és megerősítették, hogy neki soha nem volt ilyen piros Bibliája.

Hiltont nem zavarta, hogy Sandile nem ismerte fel a Bibliát. Sokkal inkább az érdekelte, hogy mit tartalmaz a Biblia. Addig még sosem olvasott Bibliát, de most kész volt arra, hogy elkezdje. Megkérdezte Sandilet, hogy segítene-e neki ebben. Bibliatanulmányokat kért.

Sadnile rájött arra, hogy Isten meghallgatta imáját, amelyet azért mondott, hogy a Covid-19 járvány alatt találkozzon egy olyan hitetlennel, akinek szüksége volt arra, hogy találkozzon Jézussal. Isten csodával határos módon válaszolt az imájára.

„Áldom Istent ezért a különleges szolgálati lehetőségért, amelyet még mindig nem értek” – monda Sandile. „Remélem, hogy kapcsolatunk elvezeti Hiltont, hogy elfogadja Jézus Krisztust személyes Megváltójának.”

A világegyház imakérései

2021. március 26 – április 1.

·       Imádkozzunk gondviselésszerű lehetőségekért a Jézusról való bizonyságtevésre!

·       Imádkozzunk lehetőségekért, hogy szomszédainkkal, barátainkkal és azokkal, akik meg szeretnék ismerni Jézust, tanulmányozzuk a Bibliát.

·       Imádkozzunk a helyi gyülekezeteink vezetőiért, különösen a lelkészért és családjáért. Imádkozzunk a Szentlélek kiáradásáért rájuk.

·       Imádkozzunk azért, hogy vágyjunk tanulmányozni a Dániel és A jelenések könyvét, és hogy megragadjuk a Hármas angyali üzenet jelentőségét életünkben.

·       Imádkozzunk azokért, akik üldözést szenvednek a hitükért. Imádkozzunk azért, hogy erősek legyünk és szilárdan megálljunk, amikor hitünkért szenvedünk! Jézus hamar jön!

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: MentŐ Mentáliroda munkatársai; a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Bp. Rákoscsaba – Fenyvesi Péter Pál; Gyula, Gyula Szeretetotthon – Czinkota András, valamint Horváth Sándorné nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangélizációk áldásáért!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése