2021. március 7., vasárnap

Tapasztalat: IMASÉTA A JÁRVÁNY IDEJÉN - heti imacélok - március 5-11.

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

2021. március 5.

COVID misszióséta

Dennis R. Carlson

2020 márciusában az egész világom megváltozott. Sokan azt gondolták, hogy ezek a változások nagyon nehezek voltak és nem a jó irányban történtek. Ahogy a feleségemmel kezdtük hozzáigazítani az életünket az otthonról való munkavégzés valóságához, újra kellett gondolunk a napi rutinunkat.

Egyes dolgokról tudtuk, hogy meg kell változzanak, mások pedig maradhattak a régiben. A legvalószínűbb változásokat abban az időszakban kellett eszközölni, amikor rendes körülmények között elmentünk volna otthonról, egészen addig, amíg haza szoktunk jönni a munkanap után. Most, amikor ezt a cikket írom, már tudom, hogy a két hét otthoni munkavégzésből, amire számítottunk, majdnem egy év lett és még mindig nem látjuk a végét.

Az első dolog, amire rájöttünk, az volt, hogy van egy plusz óránk mindennap, amit korábban az irodába oda-vissza utazással szoktunk eltölteni. Elhatároztuk, hogy ezt az időt szabadtéri mozgásprogramra szánjuk. Egy olyan zárt közösségben élünk, ahol a lakosok átlagéletkora 55 év. Gyönyörű ösvényeink vannak, ahol jó sétálni, főleg tavasszal, amikor a növények és a fák virágoznak. Van egy golfpályánk is, ahol a kocsiúton sétálhatunk minden nap 8 óra előtt. A legtöbbet a golfpályán szoktunk sétálni.

Azt tapasztaltuk, hogy sokan az itt lakók közül ide járnak sétálni minden reggel és mi eldöntöttük, mindenkit köszönteni fogunk, akivel séta közben találkozunk. Ez napi szokásunkká vált, mind a 30 vagy 40 emberrel, akikkel nap-mint nap találkoztunk.

Egy idő után sokuknak a nevét is megtanultuk és sokakkal megismerkedtünk napi sétáink alatt. Tudomást szereztünk aggodalmaikról és családi gondjaikról, amelyeket hozzáadtunk mindennapi imalistánkhoz.

Most, hogy a nappalok rövidebbek lettek és az idő is lehűlt, nem látjuk olyan gyakran barátainkat, de 2020 folyamán, hat hónapon keresztül minden nap tudtunk kapcsolatot teremteni a környezetünkben lakókkal. Amit mások borzasztó teherként érzékeltek, óriási áldássá vált nekem és felségemnek úgy a szabadban való mozgás, mint a környékünkön lakó emberek megismerésének területén.

Megtanultuk azt, hogy Isten mindig meg tudja édesíteni életünk keserű eseményeit. A téli hónapok alatt hiányoznak nekünk a napi találkozások a lakóközösségünkkel és azok az információk, amelyeket ezek a találkozások szolgáltattak napi imacéljainkhoz. Jézus eljöveteléig talán nem is fogjuk megtudni, Isten milyen válaszokat adott az imasétáink alatt elmondott imáinkra, de azért tovább imádkozunk. Isten még ad időnként nekünk egy-egy találkozást sétáló barátainkkal, amelyek lehetőségeket biztosítanak arra, hogy érettük imádkozzunk.

A világegyház imakérései

2021. március 5–11.

·       Imádkozzunk az Adventista Világrádió gyarapodó szolgálatáért! Imádkozzunk azért, hogy még többen meghallják Isten szeretetének üzenetét a rádió hullámain keresztül, és Istenhez térjenek!

·       Imádkozzunk a mobil telefonos misszióért, amelyet az Adventista Világrádió szervez. Utak ezrei nyílnak meg az evangélium előtt, ahogy eddig sosem tapasztaltuk. Angolul tudók itt kapcsolódhatnak be: https://awr.org.

·       Imádkozzunk a Hope Channel 54 csatornájáért szerte a világon, amelyeken 60 nyelven sugározzák Isten evangéliumát egy jobb életről itt és majd az Ő országában!

·       Imádkozzunk az adventista médiahálózatokért szerte a világon, amelyek a Hármas angyali üzenetet hirdetik széltében-hosszában!

·       Imádkozzunk a közelgő Világ Ifjúsági Napért, amely 2021. március 20-án kerül megrendezésre! Imádkozzunk azért, hogy sok fiatal bekapcsolódjon és életek változzanak meg az örökkévalóság számára!

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: Reménység Evangélizációs Központ – Ócsainé Demeter Irén és munkatársai; a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Bp. Óbuda – Szilvási-Csizmadia Andrea, dr. Szilvási András; Fehérgyarmat, Földeák – Szász Barna, Szilasi Zoltán, valamint Gyürüs István nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangélizációk áldásáért!

  

1 megjegyzés: