2021. február 26., péntek

Tapasztalat: AMIRE EGY NÉGYÉVES MEGTANÍTHAT - heti imacélok - február 26 - március 4

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

2021. február 26 

Imalecke egy négyéves gyermektől

Melody Mason

Néhány éve egy oregoni barátom elmondott nekem egy történetet Kálebről a négyéves kisfiáról. Káleb most már sokkal idősebb, de a története továbbra is befolyással van az életemre, és el szeretném mondani újra, mert hiszem, hogy sokaknak olyan áldást fog jelenteni, mint nekem, akkor.

Ahogy az lenni szokott a legtöbb négyévessel, a kis Káleb bajba került engedetlensége miatt, amiért büntetést is kapott.

Másnap minden előzmény nélkül megkérdezte édesapját: „Ma engedetlen leszek?”

Az apa mosolyogva válaszolt: „Nem tudom, kölyök. Ez tőled függ. Remélem, hogy nem.”

Gyermeki eltökéltséggel, határozottan kijelentette: „Nem akarok engedetlen lenni.”

Nem sokkal ezután, elérkezett a déli alvás ideje Káleb számára és az édesapja megkérte, hogy tegye el a játékait. Káleb azonnal ingerült hanggal rávágta: „De nem akarom.”  

Édesapja emlékeztette őt korábbi kijelentésére, hogy nem akar engedetlen lenni. Erre ő gondolkodás nélkül megkérdezte: „Apa imádkozhatnánk?”

„Természetesen imádkozhatunk” – válaszolt az édesapa.

Apa és fia letérdeltek, és Káleb, anélkül, hogy az apja erre biztatta volna, arra kérte Jézust, hogy adjon neki új szívet, hogy engedelmeskedni tudjon. Aztán hezitálás nélkül összegyűjtötte a játékait és lefeküdt.

Képzeljük el, milyen más lenne az életünk, ha minden alkalommal, amikor kísértés ér bennünket, hogy engedjük a hitünkből, vagy engedetlenkedjünk, elmondanánk ezt az imát: „Drága Istenem, adj nekem új szívet és segíts neked engedelmeskednem.” Ez egy egyszerű, gyermeki ima, de ez minden, amit meg kell tennünk. Ha ezt az imát őszinte szívvel elmondjuk, mint ahogy Káleb is tette, Isten válaszolni fog. Erőt fog adni, hogy azt tegyük, ami jó.

Mt 18:3-4 „Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. 4 Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában.”

Tanuljunk Káleb példájából!

Szeretem a következő gondolatot a Krisztus példázatai című könyvből: „Uram, vedd a szívemet, mert én magam nem tudom odaadni! A szívem a Tied, tartsd meg tisztán, mert én nem tudom megőrizni! Ments meg akkor is, ha ellenállok; ha gyenge vagyok; ha Téged nem tükrözlek! Alakíts, formálj, emelj fel abba a tiszta, szent légkörbe, ahol szereteted gazdag árja átjárhatja lelkem!” 106. oldal AK 1999

És, itt van még egy erőteljes gondolat:

„Bárcsak megtanulnánk azokat a csodálatos leckéket, amelyekre Jézus igyekezett tanítani tanítványait a kisgyermekről, akkor mily sok leküzdhetetlennek tűnő dolog tűnne el teljesen. Amikor a tanítványok Jézushoz jöttek e szavakkal: "Vajon ki nagyobb a mennyeknek országában? És előhíván Jézus egy kis gyermeket, közéjük állítja vala azt, és monda: Bizony, mondom nektek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennynek országába. Aki azért megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennynek országában." Boldog otthon 237.o. AK 2012

Drága mennyei Atyánk, segíts megtanulnunk megalázni magunkat, mint a kisgyermekek! Taníts minket imádkozni és engedelmeskedni! Segíts alárendelnünk neked a teljes akaratunkat! Jézus nevében, Ámen.

 

A világegyház imakérései

2021. február 26 – március 4.

·       Imádkozzunk azért, hogy Isten adja nekünk az egyszerű bizalom lelkületét és édes alázatát, mint amilyennel egy gyermek rendelkezik.

·       Imádkozzunk a közelgő imahétért, amelyet a Generál Konferencia tart minden év márciusában saját stábjának.

·       Imádkozzunk minden egyházi vezetőért és másokért is, akik otthonról dolgoznak a COVID járvány alatt, hogy még hatékonyabbak legyenek munkájukban és ne égjenek ki az olyan sok Zoom alkalom miatt.

·       Imádkozzunk azokért, akikről tudjuk, hogy küzdenek a munka hiányával és anyagi gondokkal a járvány alatt. Imádkozzunk, hogy Isten mutassa meg, hogyan segíthetünk nekik!

·       Imádkozzunk a közelgő Világ Ifjúsági Napért, amely 2021. március 20-án kerül megrendezésre! Imádkozzunk azért, hogy sok fiatal bekapcsolódjon és életek változzanak meg az örökkévalóság számára!

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: Nemzetközi Női Imanap; a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Bp. Kőbánya – Simon László; Eger, Elek – Bodolai Zoltán, Balog Tibor, valamint Fekete István nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangélizációk áldásáért!

  

1 megjegyzés: