2021. február 21., vasárnap

Tapasztalat: 100 NAPOS IMAKÖZÖSSÉG AZ EGYIK DIVÍZIÓBAN - heti imacélok - február 19-25.

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

2021. február 19.

100 napos imaközösség a Dél-Ázsia Csendes Óceáni Divízióban (SSD)

Ron Genebago

 „Uram, mivel elhívtál, hogy az ifjúságot vezessem a Dél-Ázsia Csendes Óceáni Divízióban (SSD), kérlek, vezess engem!” Az új irodámban, az imadoboz mellett térdelve mondtam ezt az imát. Felajánlottam magam és az ifjúsági osztályt Istennek és az Ő vezetésének. Az ima után várakozva figyeltem, hogy lássam, mit tesz Isten.

Nem sokkal ezután a Generál Konferencia elkezdte reklámozni a 100 napos imaközösséget. Bátorítottuk a fiatalokat, hogy regisztráljanak és a legnagyobb meglepetésünkre néhány ezer ember jelentkezett, hogy 100 napon át imádkozzon. Ez a csoport, amelynek nagytöbbsége fiatal volt, belekezdtek a 100 napon át tartó közös imádkozásba. Elkezdtünk egy havi összejövetelt, ahol imádságra gyűlünk össze.

A divízió felkarolta a 100 napos imaközösség megszervezését és a különböző bizottságok megszavazták, hogy minden támogatásukat megadják ahhoz, hogy a fiatalok imaéletét erősítsék a divízió egész területén. Ennek érdekében imahálózatokat hoztak létre minden unió bevonásával.

Amikor a 100 nap már majdnem véget ért, Isten arra indított, hogy befejezésképpen szervezzünk egy 24 órás imamaratont. Ennek keretében volt néhány előadónk, közöttük: Ted Wilson, a Generál Konferencia elnöke, Samuel Saw, az SSD elnöke, hogy csak egy néhányat említsek. Az imamaraton alatt az SSD imahálózatát Rudy Balayo SSD titkára koordinálta.

Annak ellenére, hogy a 100 napos imaközösség véget ért, továbbra is gondját viseljük az imahálózatnak és szeretnénk további növekedést tapasztalni. Minden unióban, egyházterületen és misszióterületen működik imahálózat. Célunk az, hogy 2021-ben a divízió minden gyülekezete csatlakozzon az imahálózathoz.

A bangladesi unió-misszió ifjúsági vezetője, Milton Das elmondta, hogy a fiataloknak biztonságérzetet adott az a tudat, hogy imacsoportok értük imádkoznak. „Ők is lelkesednek az imáért az imahálózat miatt. Vágynak arra, hogy egyre több imaalkalmon részt vegyenek.” – szögezte le Das.

A pakisztáni ifjúságvezető Kamran S. Sadiq megjegyezte: „Sokkal gyakrabban látunk embereket összegyűlni otthonokban imádkozni, mint eddig bármikor. Gyorsan megváltozott a légkör. Az ima megváltoztatta sok ember viselkedését. A fiatalok a szükségben levőkért imádkoznak.”

Beulah Vidayo, az Fülöp-szigetek Északi Uniójának vezetője elmesélte, hogy az imahálózatnak köszönhetően a régiójukban élő fiatalok sokkal nagyobb számban élnek az ima lehetőségével, mint korábban bármikor.

„Nem csak azért, mert jó érzés Istennel beszélgetni és Neki mindent alárendelni, hanem azért is, mert jó érzés egy csoporttal, vagy egy imapartnerrel együtt imádkozni. Az imahálózaton keresztül közösségbe kerülünk Istennel és másokkal is. Lenyűgözve és áldottnak érezzük magunkat attól, ahogyan Isten meghallgatja az imákat.”

Vidayo személyesen is megtapasztalta Isten csodáját életében és ez motiválja őt abban, hogy tovább növekedjen. „Isten arra indít, hogy segítsek fiataloknak, hogy megtapasztalják az ima erejét, ahogyan Isten ígéreteit igénylik az ifjúsági imahálózatban” – mondta.

Az első imatalálkozó alkalmával, amikor az SSD imahálózat vezetői találkoztak, Jonathan Walter az adventista egyház lelkészegyesületének vezetője, aki egyben média és kommunikációs vezető is, elmondta mennyire értékelte a fiatalok részvételét a közbenjárói imádságban.

„Óriási áldás bekapcsolódni az SSD imacsoportjába, amely az ifjúság között indult el” – mondta Walter. „Annyira hálás vagyok értetek és azért, hogy bekapcsolódhatok ebbe a fontos szolgálatba a közbenjárói imádságba, az egyesült imádságba, amelyről meg vagyok győződve, hogy igazi megújulást és reformációt eredményez.”

A világegyház és a magyar unió imakérései

2021. február 19 – 25.

·       Imádkozzunk Isten további áldásaiért az imahálózatokra szerte a Dél-Ázsia Csendes Óceáni Divízió területén.  Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek ihlessen minden gyülekezetet az SSD területén, hogy kialakítsák saját imahálózatukat.

·       Imádkozzunk azért, hogy az egyház világviszonylatban újraszervezze és megfelelő értékrendbe helyezze annak a fontosságát, hogy imahálózatokat és imaszolgálatokat hozzanak létre, hogy az emberek személyesen megtapasztalják, hogy egy olyan Istent imádunk, aki meghallgatja az imákat.

·       Imádkozzunk az ifjúságvezetőkért saját divíziónkban, uniónkban és gyülekezeteinkben, hogy Isten adjon nekik bölcsességet és a Szentlélek kenetét!

·       Imádkozzunk a közelgő Világ Ifjúsági Napért, amely 2021. március 20-án kerül megrendezésre! Imádkozzunk azért, hogy sok fiatal bekapcsolódjon és életek változzanak meg az örökkévalóság számára!

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: Advent Kiadó –Dr. Gyetvai Gellért és munkatársai, a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Bp. Pesterzsébet - Simon Zsolt; Doboz (szórvány), Dombiratos, Kunágota (szórvány), Battonya (szórvány) – Czinkota András, Balog Tibor, valamint Erdődi József nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangélizációk áldásáért!

  

1 megjegyzés: