2021. január 3., vasárnap

Heti imacélok - január 1-7 - IZGALMAS TAPASZTALAT

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

2021. január 1.

Az anya, gyermeke és a remény

Sheann Brandon

Monika Ramirez egyedül és összezavartan ébredt egy ismeretlen kórházban 2020 júliusának vége felé. „Úgy éreztem, mintha egy vonat ütött volna el – emlékszik vissza. „Valaki felhúzta a redőnyöket a szobámban, így épületeket és pavilonokat láthattam kint. Minden olyan ismerősnek tűnt.” Ramirez utolsó emléke az volt, hogy elhajt egy kórházba a kaliforniai Corona nevű városban, ahol Julis 7-én felvételre került.

Akkor még nem tudta, hogy COVID-19-cel fertőzött; csak annyit tudott, hogy nem bír lélegezni. 29 hetes terhesen Ramirez kritikus állapotban volt, miközben a szervezete küzdött a vírussal és próbálta éltetni a kisbabát. Légi úton elszállították a Loma Linda Egyetem kórházába, ahol intenzív osztályra helyezték, mesterséges kómában és lélegeztető gépen.

Ramirez sok éven keresztül viccelt a családjával, hogy kidobhatják őt a Loma Lindán átvezető autópályán, ha valamikor beteg lesz, mert a Loma Linda orvosi egyetem jön és megmenti őt.

Ramirez családja különleges kapcsolatban állt a Loma Linda egyetemi kórházzal, mivel az édesapja májátültetésen esett át ebben a kórházban 2003-ban. „Minden egyes embernek elmondom, akinek csak tudom, hogy menjen a Loma Linda egyetemi kórházba egészségügyi problémáival” – mondja. „A legfontosabb az Istenben való hitük, ami arra indítja őket, hogy valóban törődjenek és segítsenek az embereknek.”

Még kómában volt, amikor 30 hetes terhesen elfolyt a magzatvíze. Az orvosok császármetszéssel világra hozták Emilianat a pici lányt, július 13-án 1300 grammal és az újszülött intenzív osztályon helyezték el. Ramirez még egy hétig volt kómában, miután Emiliana megszületett. Ez alatt az idő alatt a szervezete tovább küzdött a vírussal és a szíve kétszer meg is állt.

A COVID-19 óvintézkedések miatt Emiliana családja nem látogathatta meg őt az újszülött intenzív osztályon. Mindennek ellenére Emiliana nem maradt egyedül. Barbara Ogilvie intenzív osztályos nővér lett Emiliana elsőszámú ápolója. Amikor tudomást szerzett a család történetéről, elkezdett naponta imádkozni érettük.

„A kislány egyhetes volt és én gondját viseltem neki, a szívem pedig érzelmekkel áradt el,” – mondta Ogilvie. „Ez a család az elsőszámú imacélommá vált. Mindig ott voltak a gondolataimban.

Hetekkel később, augusztus 6-án Ogilvie telefonhívást kapott az osztályon. Egy asszony információt kért csecsemőjéről – Ramirez volt az. Lassan gyógyult, miután heteket töltött a kórházban és napokat egy rehabilitációs központban. Most végül otthon volt.  

„Elmondtam neki, hogy imádkoztam érte” – mondta Ogilvie. Ramirez elmondta, hogy érezte az imáimat. Sírtunk a telefonba és én meséltem neki Emilianaról és a fejlődéséről. Elmondtam neki, hogy minden nap, amikor dolgoztam, órákon át tarottam az ölemben kicsi gyermekét, mivel tudtam, hogy ő nem teheti ezt.”

Telefonbeszélgetésünk után Ogilvie azonnal felvette a kapcsolatot a Gyermekélet Specialista Munkacsoporttal, hogy megszervezzen egy online videótalálkozót. Néhány óra múlva Ramirez először láthatta kisbabáját egy tablett képernyőjén.

Augusztus 15-én Ramirez már meggyógyult a COVID-19-ből és elég erős volt ahhoz, hogy ellátogasson a kórházba. Először vehette karjaiba a kis Emilianat. Ramirez és Ogilvie is most találkoztak egymással, életükben először. „Csodálatos alkalom volt ez az anyukának, a kisbabának és nekem is” – mondta Ogilvie. „Imáim meghallgatásra találtak!”

Ramirez azt mondja, hogy Ogilvie olyan számára, mintha családtag lenne. „Gondját viselte a kisbabámnak, dajkálta és mindent megadott neki, amit én nem tudtam megtenni ebben az időben” – mondta.

Emilianat szeptember 4-én engedték haza a kórházból és jól van. Ramirez még mindig szenved olyan tünetektől, amelyek a COVID-19-hez köthetők: nehezen veszi a levegőt, fáj a torka és zsibbadnak egyes testrészei. De azért hálás az életéért, az egészséges kisbabájáért, családjáért, valamint gyógyulásának és reményének a történetéért.

A világegyház imakérései

2021. január 1–7.

·       Kérünk, imádkozzatok az első negyedén Ima- és böjtnapjának áldásáért. Imádkozzunk azért, hogy miközben megvizsgáljuk szívünket és megpróbálunk félretenni minden lelki megalkuvást január 2-a szombatján, a Szentlélek nagyon közel jöjjön hozzánk.

·       Imádkozzunk közelgő 10 napos imaközösségért, amely január 6-án kezdődik és 16-ig tart. Imádkozzunk azért, hogy sokan bekapcsolódjanak és közelebb kerüljenek Istenhez ez alatt a különleges idő alatt.

·       Kérünk, imádkozzatok az adventista kórházakért és egészségközpontokért szerte a világon. Imádkozzunk ezen intézmények vezetőségéért, dolgozóikért, akik életüket adják feladataik élvonalában. Imádkozzunk azért, hogy egészségesek maradjanak és Isten adjon bölcsességet és szeretetet nekik azok irányában, akikkel kapcsolatba kerülnek.

·       Imádkozzunk az Adventista Misszió e heti el nem ért népcsoportjáért, a 13 milliós mali népcsoportért Malajziában. Mivel Jézus mondta, elhisszük, hogy az aratni való sok. Imádkozzatok velünk az aratás Urához, hogy küldjön több munkást Malajziába. Köszönjük, hogy imában támogatod a Globális missziót és az el nem értek elérését.

Magyar imacélok: Imádkozzunk a Newbold-i Adventista Főiskoláért, a DET és TET gyülekezetiért és lelkészeiért: Albertirsa – Árvai Tamás és Árvai Pálma, dr. Ősz-Farkas Ernő – DET elnök; Balmazúváros (szórvány), Békés A – Kovács László, Simon Csaba, valamint Agárdi István nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezetinknek és minden gyülekezeti tagnak.

·       Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megnyithassuk gyülekezeteinket és életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba.

  

1 megjegyzés: