2020. február 25., kedd

Heti imacélok - február 23 - március 1 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten egy KÜLÖNLEGES MISSZIÓRÓL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2020. február 23 – március 1.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is azokért, akik betegséggel, magánnyal, félelemmel néznek szembe a koronavírus-járvány kitörése óta. Imádkozzunk, hogy Isten vonja védelmébe az ő gyermekeit, és adjon békét a viharban!
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is gyülekezeti tagjainkért, akik Wuhan városában Kína Hubei nevű tartományában élnek, ahonnan a koronavírus útjára indult! Imádkozzunk azért, hogy Isten gondoskodjon gyermekeiről, és elégítse ki fizikai és lelki szükségleteiket ebben az egészségügyi krízishelyzetben.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akik vezetik és segítik a befolyásközpontokat a világ különböző tájain! Imádkozzunk azért is, hogy még több befolyásközpont indulhasson az el nem ért városokban!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházi vezetők és laikusok ihletet kapjanak arra, hogy elősegítsék városukban a Krisztusról szóló bizonyságtevést, vagy küldjenek misszionáriusokat abba a 43 jelenleg el nem ért városba, amelynek lakossága meghaladja az egymillió lakost. Óriási szükség van áldozatkész munkásokra a misszióterületeken.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink fiataljaiért, hogy vágyjanak Krisztusért dolgozni, és ne értelmetlen dolgokkal töltsék idejüket, amelyek semmit sem jelentenek az örökkévalóság szempontjából!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért a sok ezer etnikai csoportért szerte a világon (a világ népességének 69%-a), akiknek még nem mutattuk be világosan Krisztust! Imádkozzunk azért, hogy Isten változtassa meg azok szívét, akik radikalizálódtak vallásukban, hogy a Szentlélek szóljon hozzájuk és vezesse őket Krisztushoz!
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik még nem épültek fel teljesen a földregések, hurrikánok és egyéb természeti katasztrófák következményeiből, amelyek nehézzé tették az életüket! Imádkozzunk gondoskodásért és bölcsességért, amelyben széttört otthonok és szívek újjáépülnek!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Advent Kiadó –Dr. Gyetvai Gellért és munkatársai; Bp. Kőbánya – Simon László; Doboz (szórvány), Dombiratos –Czinkota András, Balog Tibor, valamint Fekete István nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangelizációs és missziós programjaiért!
·    Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Az áldások gyógyfürdője

Amikor Susan egy másik országba költözött, hogy ott egy bankban dolgozzon, nem is álmodott arról, hogy nemsokára egy gyógyfürdőt fog működtetni gazdag hölgyek számára, amihez nem is volt képzettsége. Most a kliensei masszázsban részesülnek a „Mily fenséges a kegyelem” című ének nyugtató dallamára.

Vendégei tanácsért folyamodnak hozzá, hogy hogyan legyenek jobb feleségek, édesanyák és állampolgárok. A tanácsok, amelyeket megoszt, egyenesen a Biblia lapjairól és Ellen White írásaiból származnak. A tanácsadásra várók listája egyre hosszabb. Ezek az emberek egyre többet akarnak megtudni a Biblia életvezetési tanácsaiból.

Susan egy élvonalbeli misszionárius a világnak azon részén, ahol az evangélium üzenetét nehéz megosztani, de egy kis létszámú adventista csoport nagy hatást gyakorol az emberekre azáltal, hogy összebarátkoznak emberekkel a munkahelyükön. „Az élettől semmi többet nem várok csak azt, hogy Istent ismertté tegyem másoknak” – mondja Susan.

Susan hónapokat töltött azzal, hogy a gyógyvíz-turizmus szakterületén kutasson, mielőtt elindította volna új vállalkozását. Most 10 alkalmazottja van, köztük 5 adventista hívő is, akik teljes körű szolgáltatást nyújtanak a több mint 2000 hölgyből álló vendégkörnek.

„Nagyon sokan kérdezik otthoni ismerőseim közül, hogy mivel foglalkozom most, és teljesen ledöbbennek, amikor azt mondom, hogy gyógyfürdőt üzemeltetek” – meséli Susan. „Én magam is ámulatból ámulatba esem, de jól érzem magam a helyemen. Több vendégünk van, mint amennyit valaha is elképzeltem! Nem csak az a célunk, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsunk az embereknek, hanem az is, hogy Istenhez vonzzuk őket.”

A vendégek gyorsan rájönnek, hogy Susan gyógyfürdője valami más, mint amit megszoktak. Megzenésített egyházi énekek szólnak halkan a háttérben, és a létesítmény szombatonként zárva tart. Amikor megkérdezik Susant, hogy miért, ő elmondja nekik, hogy azért, mert a bibliai szombatot ünnepli. Sokan kifejezték csodálatukat Susan iránt, hogy hajlandó hitét az üzlet elé helyezni.

Susan időt szán vendégei megismerésére, próbálja feltárni, mi okozza fizikai fájdalmaikat. Különösen összebarátkozott az egyik vendégével, aki naponta jár hozzá.

„Miközben beszélgettem vele, egyszer csak elsírta magát” – meséli Susan. „Kért, hogy imádkozzak érte, mert nagy gondja van. Drogfüggő.” A hölgy azt kérdezte Susantól, hogy hogyan tudna leszokni a szerről. Susan őszintén megmondta, hogy fogalma sincs, de utánanéz. Otthon imádkoztak a férjével, és elkezdték tanulmányozni a témát. „Ez nagyon érzékeny terület volt” – magyarázta Susan. „Nem beszélhettünk róla nyíltan, különben a lány börtönbe került volna.”

Susan és a hölgy minden reggel együtt imádkoztak személyesen, esténként pedig telefonon. Rövid idő telt csak el, és a lány közölte, hogy már két napja tiszta. Susan bátorította, és adott neki két könyvet Ellen White-tól: „Étrendi és táplálkozási tanácsok”, valamint a „Jézushoz vezető út” c. műveket.

A lány szorgalmasan kiolvasta a könyveket, és örömmel újságolta, hogy mi mindent tanult belőlük az egészségről. De azt is bevallotta, hogy komoly bűntudata van, és fél, hogy Isten nem fogadja el őt. A két nő továbbra is együtt imádkozott.

Eltelt egy tiszta hét. Susan javaslatára a lány már nem töltött időt a régi barátaival, akik drogokat használtak. Ehelyett reggelente elment a fürdőbe, napközben pedig otthon tartózkodott.

„Most teljesen tiszta!” – mondja ujjongva Susan. „Dicsőség Istennek! Lenyűgöző volt végigkövetni ezt a folyamatot.”

Susan most úgy érzi, a következő lépés az, hogy bibliaórákon ismertesse meg Jézust másokkal. Sokakkal összebarátkozott, és most már szeretné, ha meglátnák Istent a Szentírásban.

Tudják rólam, hogy Isten gyermeke vagyok. Pontosan tudják, miben hiszek. Tudják, hogy egy nagyon forgalmas napon bezárom a fürdőt, hogy istentiszteleten vehessek részt. A következő szintre szeretnék lépni, és megnyitni előttük Isten Igéjét!”

Igen, Isten munkálkodik, és csodálatos módon válaszol Susan imáira!

Megjegyzés: A Susan egy álnév. A történetet az Adventist Mission irodája bocsátotta rendelkezésünkre. További érdekes történetekért keresd fel az AdventistMission.org weboldalt! 


2 megjegyzés:

  1. Minden szó nagyon értékes, kell az ima fogunk hogy Isten küldjön munkásokat mihamaráb befejeződjék e munka minden néphez ell ell jusson Àmen. A korona vírust Óh Uram Te tudod megálítani kérjük tisztítsd meg E földet minden ijen betegségtől. Erősek lehessünk hogy a te alapokon megálhasunk a lelked által segícs minden hozád vágyó lelkeket Àmen.

    VálaszTörlés