2019. október 22., kedd

Heti imacélok - október 20-27 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk, hogy A VIHAROKBAN SZEREZHETJÜK MEG AZ ÁLLHATATOSSÁGOT.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. október 20-27.)


·       Imakérés: Imádkozzunk a Női Szolgálatokért, és azokért a lányokért, asszonyokért, akikkel a helyi gyülekezetben imádjuk együtt Istent!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Férfi Szolgálatokért is, ha működik ilyen a gyülekezetben, s ha nem, akkor a gyülekezet férfi tagjaiért!   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a gyülekezetben lévő családokért, hogy Isten építsen védfalat mindegyikük otthona és szíve köré!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a gyülekezetben lévő házaspárokért! Kérjétek, hogy ezek a házasságok Isten dicsőségének ragyogó bizonyságtételei legyenek! Imádkozzunk, hogy az ellenség ne kapjon teret, ne tudjon szakadékot vágni férj és feleség közé!  
·       Imakérés: Imádkozzunk a gyülekezetben lévő gyerekekért! Talán egyesek többet küzdenek, mint mások. Imádkozzunk minden gyermekért név szerint!
·       Imakérés: Imádkozzunk a fiataljainkért, hogy ismerjék Jézust személyesen, és úgy döntsenek, hogy dolgozni fognak érte a nagy aratásban.
·       Imakérés: Végül, de nem utolsó sorban, imádkozzunk a helyi lelkészünkért! Kritizálni könnyű, de számos pozitív változást elindíthatunk, ha imádkozunk! Kérjük Istent, hogy erősítse meg őt, töltse be Szentlelkével, és használja hatalmas módon az evangélium hirdetésében!


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Transz-európai Divízió vezetői; Siófok – Szilvási Csaba, Horváth Gábor; Sátoraljaújhely – Molnár Miklós, valamint Urbán Istvánné nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a nyári táborok ideje alatt közelebb kerültek Jézushoz, hogy lelki útjuk folytatódjon, és teljesen el tudják kötelezni magukat Isten mellett (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, Lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink ősszel kezdődő evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket a közeljövőben fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Kitartani a viharban * Írta: Raquel Arrais

Nemcsak ezzel dicsekszünk, hanem a szenvedéseinkkel is, tudva, hogy a szenvedés állhatatosságot munkál, az állhatatosság pedig kipróbáltságot, a kipróbáltság pedig reménységet. A reménység pedig nem szégyenít meg, mert Isten szeretete kitöltetett szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által (Róm 5:3-5, ÚRK).

Miután már 15 éve repülök, megtanultam, hogy fenn, a magasban a viharok valódiak, gyakoriak, és nagyon váratlanul támadnak. Legtöbbször ijesztőek, főleg olyankor, amikor a pilóta nem tudja elkerülni a légörvényt.

Amikor elindultunk Johannesburgból Mauritiusra, az idő tökéletes volt: szikrázó napsütés, kék égbolt. Megköszöntem Istennek a gyönyörű napot, amikor felszálltunk. A gép tele volt utasokkal, akik mind az Atlanti-óceán türkizkék vizét csodálták. Mindnyájan egy eseménytelen repülőútra készültünk. Két óra múltán észrevettem, hogy sötét felhők gyülekeznek körülöttünk. Habár a pilóta nem szólt egy szót sem, én tudtam, hogy légörvény felé repülünk. A gép veszíteni kezdett magasságából, az erős turbulencia elkerülhetetlen volt. Ilyen esetben teljesen tehetetlen vagy. Imádkozni tudsz, és bízni abban, hogy Isten ura a helyzetnek. Imádkoztam én is a biztonságos landolásért, az életemért, kitartásért a hosszú percekben, amelyek akkor örökkévalóságnak tűntek. Minden utas néma csendben ült. A lélegzetvételt is hallani lehetett. Percek teltek el. Aztán a pilóta hangját hallottuk a hangszóróban: Leszállásra felkészülni!” Biztonságban vagyunk! Leszállunk! Dicsőség az Úrnak! Túléltem egy légörvényt a magasban!

Az életünk tele van mindenféle viharral. Amikor éppen benne vagyunk egynek a közepében, úgy viselkedünk, mintha Isten elvonult volna pihenőre az őrhelyéről. Úgy érezzük, a viharnak semmi értelme. Nem tudjuk megmagyarázni, miért sújtja halálos betegség az istenfélő embereket. Egy tönkrement házasság miatt érzett fájdalom, vagy egy tékozló gyermek miatt átélt szívet tépő kín arra késztet, hogy feltegyük a kérdéseket: Van-e Istennek célja, terve, gondviselése az életünkre nézve? Az anyagi csődtől való rettegés is meg tud bénítani bennünket. De Isten megért. Miért? Mert ismer (139. zsoltár). És Ő az egyetlen, aki áldást tud kihozni a viharokból is.

A próbákat és viharokat arra használja, hogy finomítsa jellemünket, és kitartást építsen bennünk. A kitartás, állhatatosság eredeti görög szava két szóból áll, amit ha lefordítunk, így hangzik: valami alatt maradni”. Vagyis, ha állhatatosak vagyunk, akkor képesek vagyunk arra, hogy a teher alatt maradjunk, az adott körülmények között maradjunk anélkül, hogy elmenekülnénk, könnyű egérutakat keresnénk. Isten segít kifejleszteni bennünk ezt az állhatatosságot, ha engedjük. Segít emlékezetünkben felidézni az ígéretet: Maradj veszteg, én vagyok Istened!”

Amikor aznap landoltunk Port Louis-ban, zuhogott az eső. De én egy csodálatos leckét tanultam meg akkor: Isten hatalmasabb a viharoknál.

Mindegy, milyen vihar tombol az életedben ma, mindegy, milyen erősek a szelek vagy magasak a hullámok, Isten számára nem meglepetés az, ahol vagy. A menny nincs pánikban. Állhatatosan nézz fel Jézusra, és tartsd szemmel a hullámokat is. Bízz a vezetésében, mert Ő mindent megad számodra, hogy állhatatosan kitarts a viharban. Ne félj! A viharok nem tartanak örökké. Elmúlnak, és hamarosan biztonságosan landolsz. Bízz Istenben! Tarts ki! Istened veled van most és mindörökké!

Raquel Arrais (MA) a világszéles Hetednapi Adventista Egyház Női Szolgálatok Osztályának vezetője.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése