2019. szeptember 24., kedd

Heti imacélok - szeptember 22-29 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, hogyan ért el egy maroknyi fiatal egy fél országot az evangéliummal és imádsággal.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. szeptember 22-29.)

·       Imakérés: Kérlek, továbbra is imádkozzatok azokért, akik szörnyű veszteségeket szenvednek el a most tomboló hurrikánok nyomán! Imádkozzunk együtt, hogy kapjanak elegendő vizet, élelmet és életmentést, akik tragikus helyzetben vannak! Imádkozzunk szívből azokért, akik családtagjaikat, szeretteiket veszítették el!
·       Imakérés: Imádkozzunk Izlandért, hogy Isten töltse ki Szentlelkét az ottani egyházra, és sokan válaszoljanak pozitívan az imák és szolgálatok nyomán, hogy a most elvetett magok kikeljenek és termést hozzanak Isten országa számára!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok velünk együtt a közelgő Ima- és böjtnapért, ami 2019. október 5-én lesz! A téma: Imák, amelyek megváltoztatnak bennünket. Kérjük, hogy sokan kapjanak áldást ezen a napon világszerte! (Több információ itt: www.adventista.hu )
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok egyházunk Éves Üléséért, amelyet vezetőink október elején fognak tartani! Ezen az ülésen a vezetők szerte a világból azért gyűlnek össze a Maryland állambeli Silver Springben, hogy megbeszéljék a fontos kérdéseket és döntéseket hozzanak az egyház jövőjével kapcsolatosan.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a világszéles egyház vezetőinek bölcsessége legyen, alázata és imádságos lelkülete, hogy ez hassa át az összejöveteleket, és a Szentlélek tudjon vezetni minden megbeszélést és döntést.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: A Személyes Missziószolgálatok MCS, Glow – Hegyes-Horváth Géza, Szőllősi Enikő; Pécs – Petőh Imre; Ózd – Feketéné Trankusz Erzsébet, valamint Saját Jánosné nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a nyári táborok ideje alatt közelebb kerültek Jézushoz, hogy lelki útjuk folytatódjon, és teljesen el tudják kötelezni magukat Isten mellett (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, Lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink ősszel kezdődő evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket a közeljövőben fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Olvadás Izlandon – új megközelítés a misszióban * Írta: Eric Louw

A missziót évtizedeken át nagyrészt emberi módon láttuk és szerveztük meg. A tervnek három egyszerű lépése volt: készítsük el a tervet, menjünk el egy célországba, és valósítsuk meg a tervet. De hogy nézne ki a misszió, ha Isten tervezné? Hogy nézne ki az, ha valami nagyon egyszerű, de hittel teljes lépést tennénk, és bíznánk Istenben, még ha radikálisnak és vakmerőnek tűnik is ez?

Pontosan ez az, amit a Fiatalok Jézusért (GYS) tett nemrégiben Izlandon. Azt izlandi misszióút ötlete két évvel ezelőtt született meg egy őrült gondolatként a fejünkben, amint a szervezet bizottságában ültünk. Láttuk már, hogyan érnek el emberek kisvárosokat, sőt, nagyvárosokat is a szórólapos programmal és nyilvános evangelizációkkal. Mégis feltettük a kérdést: ha bármit megtehetnénk Istenért, akkor mit kísérelnénk meg? A városok elérhető céloknak tűntek. De miért ne próbálnánk meg elérni egy egész országot? Miközben az ötletről beszélgettünk, Izland tűnt olyan országnak, ami feltehetően elérhető, ha 50-100 ember dolgozik érte.

Ahogy a terv kezdett alakot ölteni, nekem egyáltalán nem tetszett. Izlandról általában olyan képünk van, hogy egy elvilágiasodott, humanista kultúra, ahol kevés adventista van. Az én felfogásom szerint az eredményesség szempontjából okosabb lett volna egy olyan országot választani, amely befogadóbb és nyitottabb, továbbá erős adventista jelenlét van, s emiatt sok-sok lelki támogatást kapunk.

Egy olyan ország lakóinak eléréséért dolgozni, mint Izland, hát… úgy éreztem, ez az egész hamvába holt ötlet.

Az én fenntartásaim ellenére viszont a tervezés haladt előre! Eldöntöttük, hogy időnk és energiánk hasznos felhasználása szempontjából a hagyományos módszerünk – szórólapozás és nyilvános evangelizációk tartása – nem volna bölcs gondolat. Azt viszont nem tudtuk, mit tegyünk helyette, hiszen Izland lakóinak úgy tűnik, nincs hiánya semmiben. Az életszínvonal magas, az egészségügyi szolgáltatások ingyenesek.

Úgy hiszem, itt jött be Isten az ő egyszerű, mégis bölcs ötletével. Menjünk egyszerűen imádkozni. Egyenként az emberekért, utcáról utcára, városról városra.

A misszióút kezdetéig már csak néhány hónap volt, és a résztvevőknek meg kellett szervezniük a repülőutat. Schengeni vízumot szerezni nem volt egyszerű és reménykeltő eljárás. Tőlem, dél-afrikai állampolgártól ez nem kevés utánajárást igényelt. Amikor felvilágosítottak, hogy a konzulátuson, ahová interjúra kell mennem, már nincs előjegyzésre lehetőség, kicsit megkönnyebbültem, de azért volt harc is bennem. Némileg tétovázva, és kötelességtudatból ugyan, de mégis imádkoztam, hogy ha az Úr azt akarja, hogy menjek, akkor nyisson utat nekem. Egészen konkrétan azt mondtam neki, hogy ha három napon belül kapok időpontot, akkor elmegyek, egyébként nem.

Első nap: semmi. Második nap: semmi. Harmadik nap: semmi. Huh! Micsoda megkönnyebbülés! S aztán, közvetlenül lefekvés előtt, Isten arra indított, nézzem meg még egyszer. Még nagyobb vonakodással, mint addig, de kinyitottam a konzulátus oldalát, és tessék, ott volt: zölden világított egy szabad időpont – a következő munkanapra.

Hát, nem voltam elragadtatva, de mivel Isten ilyen világosan megmutatta az akaratát, nem volt értelme Jónás nyomdokaiba lépnem. Terveztem hát tőlem telhetően, Isten pedig elkezdte a csodákat!

Elérkezett a nap, hogy induljon a misszióút. Amikor megérkeztünk, kiderült, hogy a csoportunk nagyobb, mint amennyi férőhely van a szállásunknak szánt épületben. De mire felmerült a probléma, már meg is oldódott. Egy nagy csoport, ami korábban foglalt helyet, nem érkezett meg, így a kampuszon egy másik épület is felszabadult. A mi szempontunkból az volt a helyzet, hogy Isten szó szerint megakadályozta egy másik csoport érkezését, hogy mi használhassuk a szabad helyeket a misszionáriusok részére. Hű! Mivel Isten máris túlórázott értünk, végül is hálás voltam, hogy nem maradtam otthon!

A következő pár napban még sok nehéz helyzet volt, amit Isten megoldott, közvetlen válaszként az imáinkra. Minden reggel és este összejöttünk, hogy együtt imádkozzunk. Ezeken az alkalmakon Isten olyan közel hozott egymáshoz bennünket, ahogy még soha. Az ima ereje igazából akkor vált nyilvánvalóvá, amikor kimentünk az emberek közé. Isten sok olyan helyzetet hozott, amiről egyértelmű volt, hogy már előre megszervezte. (E tapasztalatok többségét meg fogjuk osztani veletek a következő hetekben.)

Összefoglalásként, mire a 10 nap véget ért, 150 000 Glow füzetet osztottunk ki, és 50 főből álló csoportunk Izland lakosságának felét elérte. Kevés kivételtől eltekintve Reykjavíkban és a környező városokban minden otthonnak, apartmannak és lakosnak személyesen ajánlottuk fel az imát, vagy hagytunk hátra egy Glow füzetet, ha nem voltak otthon. Minden területen imasétát tettünk, könyörögve Istenhez, hogy adjon megújulást és keresztényi növekedést Izlandon, és hisszük, hogy a java még hátravan.

Miben mutatkozik meg az eredmény, amikor olyan totálisan radikális dolgot teszel, hogy imádkozol egy országért egyénenként, utcánként, városonként, de nincs „hozzáfűzött szolgáltatás”? Hogy néz ki az eredmény, ha teljesen Istenre bízod azt? Izland szempontjából csak az idő és a történelem alakulása fogja ezt elmondani, de nekünk, akik részt vettünk a munkában, már sosem lesz ugyanolyan az életünk.

Hálásak vagyunk a Hetednapi Adventista Egyház Izlandi Uniójának és a Transz-Európai Divíziónak, hogy személyes és anyagi támogatásukkal segítették ezt az utat.  Kérünk, imádkozzatok értük tovább, hogy folytatni tudják a munkát Izlandon! Tudjuk, hogy Istennek különleges áldásai vannak számukra!

Eric Louw a Fiatalok Jézusért szervezet kommunikációs igazgatója.

2 megjegyzés:

  1. Ámen ,Ízlandi fiatalokért és még sok Isten útán vágyókat Ámen . Úram minden embersorsa a Te kezedben vannak ,kérjük Tőled a Lelked Által segitsd a mi munkásainkat hogy elvégezhessék az örök üzenetedet Jézus Nevében Ámen.

    VálaszTörlés
  2. Az ÚR csodásan működik, csak így tovább! Ámen!

    VálaszTörlés