2019. szeptember 12., csütörtök

Heti imacélok - szeptember 8-15 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy ISTEN JÓ A LEGNAGYOBB PRÓBÁINK KÖZEPETTE IS.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. szeptember 8-15.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért az embertársainkért, akik szörnyű veszteségeket szenvedtek el a Dorian hurrikán pusztítása során, amely a Bahamákon söpört végig! Imádkozzatok élelemért, vízért, és a megfelelő mentésért, illetve segítségért azok számára, akik bajba kerültek!
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akiket komoly veszteségek értek, legyen szó akár halálesetről, válásról, betegségről, a hit elvesztéséről, vagy más fájdalmas próbáról. Imádkozzunk, hogy megláthassák: Isten nem hagyta el őket, és ott van mellettük a viharokban is.   
·       Imakérés: Imádkozzunk az egyházunkért, különösképpen a helyi gyülekezetünkért, hogy Isten segítsen világítani és bizonyságot tenni eljöveteléről a környezetünkben. Imádkozzunk a Szentlélek kitöltetéséért!   
·       Imakérés: Imádkozzunk helyi gyülekezetünk lelkészéért, hogy Isten vonjon védőkerítést családja köré, óvja házasságát és szolgálatát. Imádkozzunk, hogy legyen bölcsessége és ereje a nyáj pásztorolásának sokszor igen nehéz munkájához.   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a világszéles egyházért, különösen a közelgő Éves Ülésért, ami októberben lesz a Maryland állambeli Silver Springben. Imádkozzunk, hogy Isten adjon bölcsességet és vezetést ezeken az üléseken, s hogy a Szentlélek erőteljesen jelen tudjon lenni.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Globális misszió; Pápai Misszió – Szabó Attila; Nyírtura – Kerékgyártó János, valamint Orosz Istvánné nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a nyári táborok ideje alatt közelebb kerültek Jézushoz, hogy lelki útjuk folytatódjon, és teljesen el tudják kötelezni magukat Isten mellett (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, Lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Isten jó, még a viharok közepette is! – Írta: Melody Mason

Tudunk bízni Isten jóságában a dühöngő viharok közepette is, amikor tragédia történik? Elméletben könnyű rávágni az igent erre a kérdésre, de mi a helyzet a való életben, amikor a dolgok komolyra fordulnak?

Néhány héttel ezelőtt egyik kedves barátnőmet, MaryAnn Knustont, aki három lányával utazott, szörnyű autóbaleset érte. Legnagyobb lánya, a 9 éves Sierra, azonnal meghalt az ütközésben. A két kisebb gyermek megúszta apróbb sérülésekkel, MaryAnn azonban mellkasától lefelé megbénult. Az életerős fiatalasszony, ez a szenvedélyes természetjáró és túrázó, szorgalmas kertész, zongorista, gyerekeit otthon tanító édesanya, és férje, TJ, egy pillanat alatt a legsötétebb rémálom kellős közepébe zuhant. És mégis, ahogy a kezdet kezdetétől fogva szemtanúja lehettem tragikus történetük kibontakozásának, kétség nélkül láttam, hogy Isten nagyon közel volt hozzájuk: hitük még a tragédia közepette is fényesen ragyogott azok felé, akik a közelükben voltak.

Múlt héten Kaliforniába repültem, hogy három napot MaryAnn betegágya mellett tölthessek a kórházban. Felépülése nagyon lassú és vesződséges, de valamilyen haladás azért látható. MaryAnn lassan képes megmozdítani a karját, és láttam, ahogy furcsa, szögletes mozdulattal, de megöleli a gyermekeit. Fokozatosan választják le a lélegeztetőgépről, és lassan elkezd enni is. Még nem tud beszélni, mert a légcsövében ott egy cső, de hamarosan átviszik a rehabilitációs részlegre, ahol megtanítják, hogyan tud élni a részleges bénulással. Minden nap újabb és újabb csodákat látunk imáinkra válaszul. Hálásak vagyunk a több száz, vagy több ezer emberért, akik imádkoznak ezért a családért.

Nekem volt egy konkrét imakérésem MaryAnnért és TJ-ért ebben a szörnyen nehéz időszakban. Azért imádkoztam, hogy Isten erősítse meg hitüket, hogy képesek legyenek meglátni jóságát ebben a tragédiában. Hadd osszam meg veletek az egyik bizonyítékot, hogy Isten válaszol erre az imára!

Az utolsó este, mielőtt eljöttem volna, néhányan arról beszélgettünk MaryAnn ágya mellett, hogy milyen sok embert érintett meg a történetük. MaryAnn ekkor intett, hogy figyeljünk rá, és a szájáról a következő mondatokat olvastuk le: „Amikor elmondjátok a történetünket, mondjátok el az embereknek, hogy Isten jó! Ő olyan jó volt hozzám! Mondjátok el nekik, hogy sokféleképpen megmutatta kegyelmét és hűségét a családunkhoz egész utunkon! Azt is mondjátok el nekik, hogy tegyenek félre mindent, ami közéjük és Isten közé áll, mert nincs sok időnk. Ő hamar eljön, hogy hazavigyen minket, és készen kell állnunk arra, hogy találkozzunk vele!”  

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor MaryAnn ilyen erőteljes kijelentéseket tett. Bár béna testtel feküdt a kórházi ágyon; egyik lánya a sírban; a másik háromról pedig képtelen gondoskodni, mégis, mindezek ellenére arról tett bizonyságot a kórházi személyzetnek, a látogatóknak, a családjának és nekem is, hogy Isten jó! Én pedig nem tehettem mást, mint döbbenten és áhítattal néztem az égre. Az életem és a hitem sosem lesz ugyanaz, mint korábban volt!

Hogy őszinte legyek, amikor úgy döntöttem, hogy meglátogatom MaryAnnt, az volt a szívem kívánsága, bár tudnám erősíteni a hitét, de az történt, hogy a három nap alatt ő erősítette meg az én hitemet. Igen, sírtunk együtt, nagyon sokat, imádkoztunk, igényeltük Isten ígéreteit, beszélgettünk, és megint sírtunk. A fájdalom nagyon mély és valóságos. Mégis, mindezek közepette MaryAnn és TJ hite nem ingott meg. Persze emberileg nem vagyunk képesek megérteni vagy megmagyarázni az ilyen súlyos tragédiákat. De azt tudjuk, hogy egyetlen tragédia sem éri Istent meglepetésként. Sem halálesetek, sem hurrikán, tornádó vagy tűz, sem fájdalom sem veszteség nem kerüli el Isten figyelmét. Habár ezek a dolgok szörnyűek, Isten Szava mégis azt mondja nekünk, hogy minden együttmunkálkodik azok javára, akik Istent szeretik (Róm 8:28). Tehát azt jelenti mindez, hogy a tragédiák és szenvedések közepette is változatlan az Isten hűsége.

Drága barátom, bármilyen próbával vagy válsághelyzettel nézel is most szembe, emlékezz arra, hogy ez a világ nem az otthonunk! Egy jobb otthon közeleg, és egyszer majd minden fájdalmunk értelmet nyer. A Jézus élete c. könyv ezen idézete nyújt nekem vigasztalást: „Isten sohasem vezeti másként gyermekeit, mint ahogy ők is választanák, ha előre láthatnák a véget, és felismernék ama terv dicsőségét, amelyet, mint az Ő munkatársai, véghezvihetnek. Sem Énokh, aki felvitetett a mennybe, sem Illés, aki tüzes szekéren ragadtatott el, nem volt nagyobb vagy tiszteletreméltóbb Keresztelő Jánosnál, aki magányosan pusztult el a börtönben. »Néktek adatott a Krisztusért, nemcsak hogy higgyetek Őbenne, hanem hogy szenvedjetek is Őérette« (Fil 1:29). A menny minden adománya között, amit csak nyújthat az embernek, a legmélyebb bizalom és a legnagyobb tisztesség: Krisztussal részesülni az Ő szenvedéseiben.” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 182. o.)

Az élet nem virágos ösvény, de a saját szememmel láttam, hogy Isten jó, még a vihar közepette is.

Melody Mason a világszéles egyház imaszolgálatának koordinátora, és a Merj többet kérni: a megválaszolt imádság 7 kulcsa Istentől” c. könyv szerzője. (A cikkben közölt fotó a Knutson családról készült egy nappal a tragédia előtt, 2019. július 27-én.)

1 megjegyzés: