2019. augusztus 25., vasárnap

Heti imacélok - augusztus 25 - szeptember 1 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten EGY HALOTT FELTÁMADÁSÁRÓL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. augusztus 25 – szeptember 1.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ments meg egy fiatalt akcióért (OSAY – Operation Save-a-Youth), amelyet a Jamaikai Manchester egyházközösség szervez azzal a céllal, hogy a közösségi szolgálatok által megerősítsék az ifjúságot. 
·       Imakérés: Adventista gyülekezeti tagok ingyenes orvosi klinikát hoztak létre a pápua új-guineai Port Moresbyben. Kérünk, imádkozzatok azokért az emberekért, akiket itt ellátnak, hogy közelebb kerüljenek Jézushoz, és Isten intézze úgy a körülményeket, hogy a gyülekezeti tagok pozitív hatást tudjanak gyakorolni a körülöttük élőkre.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Teljes Tagbevonás programért, amelyet Pápua Új-Guineában szerveznek 2020 májusában. Kérünk, imádkozzatok az összes logisztikai részletért, hogy minden rendben történjék!  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az oroszországi közösségi központokért, amelyek egészséges élelmiszereket, masszázst, iskolafelkészítői oktatást és életmód tanácsadást ajánlanak fel az embereknek.  
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok az Egészséget minden napra rádióműsorért, amelyet Japán fővárosában, Tokióban sugároznak. Imádkozzunk azért, hogy Isten vezesse és áldja meg a műsorvezetőket, hozzon hallgatókat és hozza őket kapcsolatba a helyi gyülekezetekkel.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok az izlandi egyházért, hogy hatékonyan bizonyságot tudjanak tenni lakóközösségükben. Imádkozzunk azokért, akikhez eljutott az a 200 000 GLOW füzet, amelyet a Fiatalok Jézusért szervezet osztott szét az elmúlt héten.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Az Unióbizottság tagjai; Nágocs – Szilvási Csaba, Horváth Gábor, Nyírmeggyes – Várhelyi Zoltán, valamint Kárpáti Petronella nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a nyári táborok ideje alatt közelebb kerültek Jézushoz, hogy lelki útjuk folytatódjon és teljesen el tudják kötelezni magukat Isten mellett (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

A halottak újra élni fognak – Írta: Melody Mason

Hadd osszak meg egy csodálatos történetet, amely nemrégen történt Vietnámban. 

Miután Hanh laikus prédikátor és házi gyülekezetének tagjai személyesen megtapasztalták az Istenben való örömet, arra az elhatározásra jutottak, hogy böjtölni és imádkozni fognak a vietnámi el nem ért falvakért. Elsőként egy 200 km-re levő falura összpontosítottak, ahol egyetlen keresztény sem élt.

Nem sokkal ezután Yen, egy hölgy, aki abban a faluban élt, és aki gyógyíthatatlan gyomorrákban szenvedett, eljött városukba orvosi segítségért. Yen unokatestvére, aki Hanh házi gyülekezetének a tagja volt, elhívta őt az istentiszteletre, aki el is ment. Itt Jézusról hallott és kapott egy saját Bibliát. Yen örömmel elfogadta Jézust megváltójának, aminek mindenki örült, különösképpen unokatestvére, Win.

Mivel Yen az utolsó fázisban volt, az orvosok nem ajánlottak fel semmilyen segítséget, így egyedüli reménysége a Nagy Orvos maradt. A házi gyülekezet buzgón imádkozott egy csodáért. Miután két hetet a városban töltött, Yen visszatért családjához a faluba. Állapota romlott. Majdnem egy hónappal később Yen sógornője telefonon közölte a rossz hírt, hogy Yen haldoklik.

Winék a házi gyülekezettel, a gyülekezeti családdal egyébként is imádkoztak Yenért és a falujáért, de amikor meghallották a hírt, azonnal összegyűltek, hogy buzgón könyörögjenek Isten közbelépéséért. Két órán át imádkoztak, és a 30. zsoltár ígéreteit igényelték számára. Így érveltek Istennel: „Ha hagyod Yent meghalni, ki fog téged dicsőíteni abban a faluban?” Ahogy az imát befejezték, békességet és bizonyosságot éreztek, hogy Isten meg fogja őt gyógyítani.

Miután másnap is hasonlóképpen imádkoztak, Hanh lelkész telefonált, hogy megkérdezze, javult-e Yen egészségi állapota. Megtudta, hogy eszméletlen állapotban van és épphogy még él. Miközben Yen sógornőjével beszélt, aki hitetlen volt, buzgón kérlelte őt: „Szereted Yent? Ha igen, akkor figyelj rám! Mi azért imádkozunk, hogy Isten gyógyítsa meg Yent. Ő az egyetlen, aki most segíthet. Vedd Yen könyvét, amit Bibliának neveznek, nyisd ki a 30. zsoltárnál, térdelj Yen mellé és olvasd úgy, hogy Yen nevét hozzáolvasod a szöveghez. Isten képes meggyógyítani és helyreállítani őt.”

Csend volt a vonal másik végén. Amikor Hanh letette a telefont, nem volt benne biztos, hogy Yen sógornője meg fogja tenni, amit tőle kért, de a csoport Istenben bízva, tovább imádkozott.

Néhány nappal később Hanh lelkész és a Win család ellátogattak a faluba. Örömujjongás fogadta őket egy teljesen meggyógyult Yen, a sógornője és egy csomó ember részéről, akik korábban hitetlenek voltak, és most mindannyian Istent dicsőítették.

„Nem sokkal azután, hogy Hanh lelkész telefonált, Yen meghalt” – számolt be a sógornő. „Megmostam és készültem felöltöztetni a halottat a temetésre, amikor eszembe jutott az, amit Hanh lelkész a telefonba mondott.” Hanh lelkészhez fordulva izgatottan folytatta. „Nem volt más reményem, csak egyedül a te terved. Miután megtettem, amit mondtál, Yen elkezdett mozogni a lepedők között, amikbe becsavartam. Lenyűgözve és ijedten figyeltem, ahogy lerúgja magáról a lepedőket és megpróbál szabadulni tőlük. Aztán felült és enni kért. Ez egy igazi csoda!”

Yen nemcsak visszajött az életbe, de teljesen meg is gyógyult. Ezen a nyitott kapun keresztül, Hanh lelkész, a Win család és mások a házi gyülekezetből elkezdtek missziózni a faluban, bemutatták a szerető Életadót és a Biblia erőteljes szavait. Több mint ötven ember elfogadta Krisztust és a csodáról és az Isten szeretetéről szóló hírek terjednek a környék eddig el nem ért falvaiban is.

Vajon ez a csoda megtörtént volna, ha ennek a kis házi gyülekezetnek a tagjai nem lettek volna hajlandók imádkozni és böjtölni a faluért? Mi történne, ha követnénk a vietnámi testvéreink példáját és imádkoznánk az evangéliummal el nem értekért közösségeinkben és befolyási körünkben?


2 megjegyzés:

  1. ÁMEN, KÖSZÖNJÜK ÚRAM A TESTVÉREK JÉZUS HITÉBEN BELEKAPASZKODVA ,ÉS A LÉLEK GYÓGYITÓ HATALMÁT .ÁMEN ÖSSZETARTÁS EGGYÜTT LÉPÉS KELLENEK SZERTE E VILÁGBAN MI ADVENTISTA TESTVÉREK ,JÉZUS ÉLL ,JÉZUS MA IS HIV ,GYÓGYIT FOGJUNK ÖSSZE ÉS SZÜNTELEN REMÉNYKEDJÜNK ,MERT AZ ÉLŐK DICSŐITIK AZ ÚRAT ÁMEN,ÁMEN,ÁMEN.MINDANYIUNKNAK SZÜKSÉG VAN A SEGITSÉGRE .ÉNEK. Ő KÉPES , Ő KÉPES TUDOM HOGY KÉPES AZ ÉN ISTENEM MINDENRE KÉPES ,HA BAJBAN VAGYCSAK HIVJAD Ő SOHSEM MOND NEMET ÁTÖLELL Ő TÉGED ÉS FOGJA A KEZED , Ő KÉPES ,Ő KÉPES AZ ÉN ISTENEM MINDENRE KÉPES ÁMEN .KÖSZÖNJÜK AZ ÉLŐ TAPASZTALATOKAT TESTVÉRÜNK AZ ÚRBAN TEVELED ÉS MINDANYIUNKKAL JÉZUS DICSŐSÉGÉRE ÁMEN!!!!

    VálaszTörlés
  2. Áldott legyen az Úr neve most és mindörökké Ámen🛐✝🙏

    VálaszTörlés