2019. augusztus 9., péntek


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy  ISTEN SEGÍT ENGEDÉLYEK BESZERZÉSÉBEN. 
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. augusztus 4.  - augusztus 11.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Nemzetközi Cserkésztáborért, mely augusztus 12-17 között fog megrendezésre kerülni Oshkoshban, Wisconsinban. A téma: Kiválasztva. Imádkozzunk, hogy fiataljaink rájöjjenek, hogy Isten kiválasztotta őket egy különleges célra. Imádkozzunk, hogy sokan hozzanak döntéseket Jézusért.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Fiatal Generáció Krisztusért missziós kirándulásért Izlandon, 2019. augusztus 8-18 között. Fiatalok fognak összegyűlni szerte a világból Reykjavíkban, Izlandon, hogy GLOW kiadványokat adjanak az embereknek és imádkozzanak velük. Imádkozzunk, hogy Isten sok ajtót és szívet megnyisson ez idő alatt. Imádkozzunk, hogy ezen az alkalmon a fiatalok életet megváltoztató élményben részesüljenek Jézussal.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért a fiatalokért, akik olyan országban élnek, ahol vallásuk miatt üldözik őket. Imádkozzunk, hogy erősen megálljanak a hitükben, és Isten hatalmas dicsőségének tanúi lehessenek.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azokért a fiatalokért is, akik a következő hetekben kezdik el az iskolát. Imádkozzunk, hogy tanulmányik közben is közelebb kerüljenek Jézushoz, és vágyjanak arra, hogy az Ő dicsőségének a tanúi legyenek.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Lelkészegyesület – Csizmadia Róbert, Kiskunhalas – Kis István, Nyírbátor (szórvány) – Várhelyi Zoltán, valamint Farkas Dánielné nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborok szervezéséért, hogy sok ember kerüljön közelebb Jézushozés csatlakozzon szolgálatához (Életmód-tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Imák és engedélyek

„Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz” (Józsué 1:9).

Amikor egy szervezetet próbálsz átköltöztetni a kontinensen, akkor biztosan felbukkannak akadályok idő közben. A próbák sokszor nem többek annál, mint Isten módszere arra, hogy emlékeztessen, milyen hatalmas Isten Ő.

Jeff Blumenberg, aki a helyszínen képviseli az It is Written [Meg van írva] szolgálatait, és irányítja az költöztetést, felkészülten várta a teherautókat, melyeknek nemsokára meg kellett érkezniük Dél-Kaliforniából. Jeff egy átfogó és szinte percre pontos tervet készített, hogy mi mindennek kell történnie, hogy megkönnyítsék a szervezet központjának áthelyezését. Irodahelyiséget béreltek, felújítások voltak szükségesek a berendezések, bútorok és felszerelések elhelyezése előtt. Egy tökéletesen megszervezett határidő-sorozatot kellett betartani, hogy minden úgy történjék, ahogy kellene.

A helyi szervek átnézték a terveket, majd biztosítottak minket, hogy a szükséges engedélyek kibocsátása csak formalitás. Bátran folytathatjuk terveink teljesítését, a költöztetéssel kapcsolatosan.

Ennek ellenére, pár nappal később, a tervek, nyomtatványok, és engedélyek leadása után, Jeff kapott egy telefonhívást, hogy jelenjen meg az Elosztó és Tervező Bizottságnál, hogy megbeszéljenek „pár problémát”.

„Habár a helyiségeik bizonyos méretűek, az épület teljes területe viszont, melyben vannak ‘ekkora’, és ezért a nyomtatványokat le kell ‘bélyegezni’. Újra át kell nézetni mindent az építészekkel és a mérnökökkel. Amíg ez nem történik meg, nem adhatom meg az engedélyt, amit kérnek.”

Jeff tapasztalataiból kiindulva tudta, hogy nem csak plusz pénzkiadást jelent ez, hanem a tervezett időt is hetekkel meghosszabbítja - miközben csak hetek maradtak a költözésre! A dolgozók nemsokára megérkeznek, de nem tudják majd használni az irodát. A furgonok is be voltak táblázva tele bútorokkal és felszerelésekkel. Ez nem jelentett jót, és ezt Jeff jól tudta.

„De előző alkalommal mást mondott” - próbálkozott. „Sajnálom, Uram, semmit nem tehetünk.”

Viszont Jeff tudott tenni valamit. Mielőtt elment volna, egy csöndes imát elmondott. „Uram, itt az idő, hogy tegyél valamit. Belekerültünk valamibe, amiből nem látjuk a kiutat. Kérlek, szükségünk van a segítségedre!”

A nő az asztal mögül közömbösen nézett Jeffre. Nem lehetett megingatni.

Ebben a pillanatban egy férfi jött ki a hátsó irodából. Jeff nem látta őt a beszélgetés alatt, és nem tudta, hogy ez a férfi a közelben van.

“Hmm, bocsásson meg Sue” - a férfi beszélt a hölgyhöz az asztal túloldalán. „Azon gondolkozom, van-e mód arra, hogy ennek az úriembernek segítsünk.”

Jeff és Sue kérdőn nézett a férfira. Jeff visszatartott lélegzettel imádkozott: „Uram, kérlek…”

„Arra gondolok, ha ezt csinálnánk…” A férfi egy szövegrészletre mutatott, ami a kezében lévő papírra volt nyomtatva. “Ha más szemszögből nézzük a dolgot, talán oda tudnánk adni Mr. Blumenbergnek azt az engedélyt most rögtön. Mit gondol? Én azt hiszem, meg tudnánk tenni.”

Egy hosszú szünet után, és még több ima után, a nő elmosolyodott, és így szólt: „Tudja mit, én is úgy gondolom, hogy megtehetjük!” Öt perccel később, a Meg Van Írva megkapta az engedélyt, amire szükségük volt, hogy befejezzék a felújításokat és megkapják az új helyiséget, használatra készen.

„Nem is tudom ki volt az az ember” - mondta nekem Jeff később. „Vagy hogy miért foglalkozott a mi helyzetünkkel. Biztos vagyok benne, hogy Isten értünk tette ezt. Kész csoda volt az egész!”

Ezt a történetet John Bradshaw lelkész mondta el a Légy készen a csodára című könyvben, melyet a Remnant kiadó publikált és forgalmazott. Engedéllyel osztottuk meg az írást. Még több nagyszerű történetért kattints ide: https://remnantpublications.com/index.php/get-ready-for-a-miracle-amazing-miracle-stories-from-ministries-you-love.html!

Henry és Arleen Stubbs felügyelik a Világ Ifjúsági Csoportja szervezetét, ami jelenleg 44 városban munkálkodik Kubában bibliamunkásokkal és egészségügyi misszionáriusokkal. Még 500 városba nem jutottak el. Munkájukról ezen a linken többe tudhatsz meg: www.worldyouthgroup.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése