2019. augusztus 19., hétfő

Heti imacélok - augusztus 18-25 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, hogy ISTEN LECSENDESÍTI A ROSSZALKODÓ GYERMEKEKET A GYÜLEKEZETBEN.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. augusztus 18–25.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akiknek fizikai és lelki gyógyulásra van szükségük. A Biblia azt mondja, hogy Istennél minden lehetséges. 
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért a sok ezer fiatalért, akik az elmúlt héten az Oshkosh Nemzetközi Cserkésztáborban voltak. Imádkozzunk biztonságos hazautazásukért. Imádkozzunk azért, hogy azok az igazságok, amelyeket Jézusról tanultak és az Ő hívása örökre megváltoztassa életüket.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért a fiatalokért, akik nemsokára visszatérnek oktatási intézményeikbe. Imádkozzatok azokért, akiket név szerint ismertek. Imádkozzatok bölcsességért, ahogy elkezdik tanulmányaikat és bátorságért, hogy bizonyságot tegyenek barátaiknak.  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Generál Konferencia „Tervező hetéért”, amikor az egyházi vezetők összeülnek az Adventista Egyház székhelyén különböző bizottságokban és üléseken. Imádkozzunk azért, hogy Isten irányítson minden napirendi pontot  
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Generál Konferencia éves ülésszakáért, amely október első hetében kerül megrendezésre. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek vezesse a tárgyalásokat és adjon bölcsességet az egyház hatékony előmeneteléhez.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Külföldön szolgáló magyar lelkészek és családjaik (Szilvási Tibor, Szabó László); Nagykanizsa – Frend László, Nyíregyháza – Bálint György, valamint Karancsi Ilona nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a nyári táborok ideje alatt közelebb kerültek Jézushoz, hogy lelki útjuk folytatódjon és teljesen el tudják kötelezni magukat Isten mellett (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Csendes imák a gyülekezetben – Írta: Marci Evans

Soha nem volt könnyű számomra csendben tartani a gyermekeket a gyülekezetben, különösen az ima alatt. Ez egy különleges kihívássá vált számomra, amikor az unokahúgom, aki kábítószerekkel küzdött, nekem és férjemnek adta két fiát. 

Az ötéves Omarion és testvére a hatéves Diamonte nem tudta, mi az, hogy gyülekezet. Tele voltak energiával és nem szoktak hozzá ahhoz, hogy a padsorok között letérdeljenek imádkozni. Ezen kívül a szószéki imák is egyre hosszabbak és hosszabbak voltak.

„Hogyan lehet csendben tartani őket?” – gondolkoztam, miközben a fiúk izegtek-mozogtak a szombat délelőtti ima alatt. „Mit taníthatnék nekik az imáról?”

Ahogy Istenhez kiáltottam segítségért, egy ötletem támadt. Miért ne imádkoznék csendesen a fiúkkal?” Azonnal elkezdtem imádkozni.

„Ó Uram, köszönetet mondok neked Diamonte és Omarion iskolájáért, a tanáraikért, a cipőjükért, a játékaikért és az áldásokért, amiket nekik adtál” – suttogtam.

A gyermekek abbahagyták a nyüzsgést.

„Kérlek, Uram, legyél az édesanyjukkal” – mondtam. „Ő annyira szereti őket. Kérlek, gyógyítsd meg őt a kábítószerektől és legyél közel hozzá ma. Te tudod, hogy mire van szüksége.”

A gyermekek némán hallgatták. Édesanyjukra gondoltak, aki annyira hiányzott nekik, és akit annyira szerettek.

A szószéken az ima folytatódott és én is folytattam a saját imámat.

„Uram, kérlek, legyél Diamonte édesapjával, aki most börtönben van” – mondtam. „Kérlek, adjál neki jó cellatársat. Adjad, hogy érezze, hogy te ott vagy mellette. Szüksége van rád. Kérlek, legyél Omarion édesapjával is. Te tudod, hogy mire van szüksége. Add, hogy érezze, te ott vagy mellette. Adj neki erőt a mai naphoz!”

Addig imádkoztam, amíg az ima a szószéken véget nem ért. A gyermekek csenden voltak egész idő alatt. Egyszer sem kellett mondanom: „Ne mozogj”, „Maradj csendben!”

A következő szombaton újra imát suttogtam a gyerekek fülébe a szószéki ima alatt. Figyelmesen hallgattak. Az imám az életükről és szeretteikről szólt. Ez fontos volt számukra. Addig imádkoztam a fiúkkal, míg meg nem tanulták, hogy csendben és rendesen viselkedjenek az imádság alatt. Természetesen otthon tovább is imádkoztunk.

Ki gondolta volna, hogy az egyszerű, suttogva mondott ima lecsillapítja a rosszalkodó gyermeket a gyülekezetben?” A zsoltáros ezt mondja: „Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból” (Zsolt 34:18). Isten annyira jó! Ötleteket ad, amikor a legnagyobb szükségben vagyunk.


2 megjegyzés: