2019. augusztus 14., szerda

Heti imacélok - augusztus 11-18 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy ISTEN MEGMENTETT EGY CSALÁDOT A VILLÁMÁRVÍZBŐL. 
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. augusztus 11-18.)

·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy kapjanak vigasztalást azok, akiket érintett a nemrégiben történt lövöldözés Texasban és Ohióban! Imádkozzunk a helyi gyülekezeti tagokért, hogy bölcsek legyenek, és tudják, hogyan reagáljanak, és legyenek segítségére azoknak, akik most gyászolnak vagy szenvednek!
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is az Oshkosh Nemzetközi Cserkésztalálkozóért (Camporee), aminek 17-én lesz vége. Imádkozzunk, hogy a Szentlélek töltessen ki ezekre a fiatalokra! A táborban több ezren vannak. Imádkozzunk a hazautazók biztonságáért, s hogy a táborban is mindenki biztonságban legyen!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akik az elmúlt júniusban keresztelkedtek meg a Teljes Tagbevonás összejövetelein szerte Indiában! Kérjük, hogy az így meghozott döntések szilárdak legyenek, és minden frissen megkeresztelt tag növekedjen az Úrban! Imádkozzunk az utómunkáért és a folytatódó bibliaórákért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a különböző evangelizációs szolgálatokért szerte a világon, mint amilyen például az It is Written, az Amazing Facts, és más, ismert szolgálatok! Imádkozzunk, hogy Isten általuk is nagyon sok embert tudjon elvezetni az igazságra! 
·       Imakérés: Imádkozzunk az Adventista Világrádió egyre fejlődő hálózatáért! Imádkozzunk, hogy sokkal többen hallják meg Isten szeretetének üzenetét a rádióhullámokon keresztül is, és közel kerüljenek az Úrhoz! Imádkozzunk a mobiltelefon-evangelizációért, ami szintén az Adventista Világrádión keresztül zajlik! Ajtók ezrei nyílnak meg, és az örömhír terjed, mint még soha korábban!
·       Imakérés: Imádkozzunk az 54 Hope Channel televíziós adóért szerte a világon, amelyek 60 nyelven sugároznak adásokat Isten evangéliumáról, s hirdetik az embereknek, hogy Isten egy jobb, minőségi életet kínál nekik ma és az örökkévalóságban!
·       Imakérés: Imádkozzunk a többi adventista médiahálózatért szerte a világon, amelyek szintén arra törekszenek, hogy hirdessék mindenfelé a hármas angyali üzenetet! Imádkozzunk, hogy Isten segítsen megtanulnunk, hogyan dolgozzunk együtt, eredményesen az Ő dicsőségére, hogy ezzel is siettessük eljövetelét!  
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Adventista Gyermekvédelmi Intézmények, Lovasberény – Hites Gábor, Szilvási-Csizmadia Andrea, Nyírbogdány – Kerékgyártó János, valamint Halász Istvánné nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a közelgő Ki a sótartóból Missziótalálkozóért (szeptember 21. Békéscsaba).
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Biztonságban egy újabb héten át – Írta: Taniesha Robertson-Brown


2019. július 12-e volt, péntek. Ahogy a szombat órái beköszöntöttek, megálltam, hogy átgondoljam az előző nap eseményeit. Egy ének szövege csengett a fülemben, ami arról szólt, hogyan őrzött meg Isten egy újabb héten át. Egész életemben számtalanszor hallgattam és énekeltem ezt az éneket, de most egészen más színezetet kapott a tartalma. Szívemet betöltötte az Isten kegyelme iránti hála.

Amikor csütörtökön a munkaidőm a vége felé közeledett, az irodában mindenkinek vészjelzést adott le a telefonja. Villámárvizet jeleztek a területre. Sosem voltam távol az otthonomtól ilyen vészjelzés idején, úgyhogy fogalmam sem volt a veszélyekről, amit ilyesmi jelenthet. Ahelyett, hogy azonnal hazasiettem volna, úgy döntöttem, hogy elugrom a bankba.

Ahogy a családommal együtt a bank felé autóztunk, az eső ömlött. A veszély első jelét azon a ponton észleltem, ahol szokásos útvonalunkat lezárták a közlekedés elől az áradás miatt. Sajnos még ezt a jelet sem vettem komolyan, hogy bizony hazafelé kellene venni az irányt, s más úton próbáltam megközelíteni a bankot. Miután odaértünk,gyorsan elintéztem az ügyemet, majd a szokásos útvonalunkon indultunk haza, de a figyelmeztető jelek egyre sokasodtak.

A folyók vízszintje megemelkedett, iszap, hordalék, kövek, faágak sodródtak az útra. A hegyekből patakokban zúdult a víz az utakra, ahol hatalmas tócsákban gyűlt össze. Kezdett hatalmába keríteni a félelem. Óvatosan haladtunk, és már majdnem otthon voltunk, amikor egy kidőlt fa miatt vissza kellett fordulnunk. Kétségbeestem. Addigra már az összes utat lezárták, ezért úgy döntöttünk, várunk egy kicsit egy biztonságos helyen. Imádkoztunk védelemért, na meg azért, hogy álljon el az eső.

Felhívtam a barátnőmet, Andreát, aki próbált bátorítani, de eléggé nehezen maradtam derűlátó. Idegeskedtem, mi van, ha rosszul mérjük fel az utat elborító víz mélységét. Mi van, ha nem jutunk haza sötétedés előtt? Mit adunk enni a kétéves gyermekünknek? Hol fogjuk tölteni az éjszakát? Úgy vágytam arra, hogy otthon legyünk végre! Pánikba estem, remegni kezdtem. Pár perc várakozás után az eső csendesedni kezdett, így elhatároztuk, hogy megpróbálunk újra hazajutni.

Hamarosan megtudtuk, hogy az út egy részét lezárták, mert éppen életmentés folyt. Több útvonalat is megpróbáltunk, s végül biztonságban hazaértünk. Sajnos a mentőakció, ami mellett épp elhaladtunk, nem járt sikerrel, és egy család három tagja életét vesztette. Összetört a szívem.

Aznap este a híradóban is tudósítottak a környékünkön történt árvízről. Ezért járt az említett ének szövege a fejemben, ami immár új jelentést kapott. Mi megmenekültünk!

Lehet, ha te vagy ott, talán nem esel úgy pánikba, mint ahogy én, s téged éppen más aggaszt. Arra hívlak most, hogy add át félelmeidet Istennek, mert Ő hordoz téged!

Isten bennünket is megmentett ebben a nehéz helyzetben, és ugyanezt megteszi érted is!

Taniesha Robertson-Brown a Pine Forge Hetednapi Adventista Gyülekezet tagja az Allegheny Keleti Egyházterületen.     

2 megjegyzés: