2019. június 26., szerda

Heti imacélok - június 23-30 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, milyen váratlan választ kapott egy brazil hölgy, amikor emberekért imádkozott, akiknek bizonyságot tehet Istenről. 
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. június 23-30.)

·       Imakérés a Dél-Amerikai Divíziótól: Imádkozzunk azért a tanítványsági mozgalomért, melyre jelenleg a divízió bátorítja a tagokat, hogy vegyenek részt benne. Ez a mozgalom arra bátorítja az egyházat, hogy fejlődjön a kommunikáció a kapcsolataiban és küldetése beteljesítésében.
·       Imakérés a Dél-Amerikai Divíziótól: Imádkozzunk, hogy nagyobb buzgalommal vegyenek részt a tagok a misszióban: adjanak bibliatanulmányokat másoknak, Jézushoz vezessenek embereket és gyülekezeteket alapítsanak a nagyvárosokban.
·       Imakérés a Dél-Amerikai Divíziótól: Imádkozzunk, hogy az újabb generációkat elérjük, és felkészítsük őket a hitbeli, missziós és vezetői tapasztalatokra az adventista életmóddal és identitással összhangban.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Teljes Tagbevonás evangelizációs sorozatokért, melyet jelenleg Indiában tartanak. Az esemény 30-án fog véget érni. Imádkozzunk, hogy sokan döntsenek Krisztus mellett!
·       Imakérés: Egy hét van csupán a harmadik negyedévi Ima- és böjtnapig. Csatlakozzatok ehhez a globális eseményhez, és imádkozzatok, hogy sokak élete örökre megváltozzon ennek eredményeképp. (Több információért látogass el ide: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/prayer-and-fasting-days)


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Balatonlellei Advent Konferenciaközpont és Bózsvai Bibliatábor missziója; Gyömrő – dr. Szilvási András, Medgyesegyháza – Balog Tibor, valamint Rozmann Károlyné nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborok szervezéséért, hogy sok ember kerüljön közelebb Jézushoz és csatlakozzon szolgálatához (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

A misszió kezdőpontja – Írta: Bruno Raso

Mennyei közbelépés által egy szörnyű pillanat olyan lehetőséggé alakulhat, amikor valakinek szorosabbá és mélyebbé válik az Istennel való kapcsolata. 2014 januárjában ez történt Curitibában, Brazíliában. Minden egy imával kezdődött.

Denise Lopes, aki az Adventista Egyház Női Szolgálatok Osztályát vezeti három dél brazíliai államban, kért Istentől valamit. Meg szerette volna ismertetni a Bibliát valakivel.

A válasz szokatlan módon érkezett. Egy pénteki napon, amikor épp otthon volt, Denise sikítást hallott. Nem láthatott az utcára, mert azt egy magas fal takarta el. A kétségbeesett hang egy felnőtt emberhez tartozott, aki segítségért könyörgött, és valószínűleg a szomszédok társasházból jött. Denise egyik szomszédja hozott egy létrát, és miután felmászott a tetejére, egy kétségbeesett, idős hölgyet pillantott meg.

A medence tisztítója beszívta az unokája haját. A nő kétségbeesetten próbálta az unokája fejét a víz fölött tartani, miközben a készülék csak még mélyebbre húzta őt.

Denise szomszédja, Claudio, végül levágta a lány haját egy fogóval, mert az olló rossz volt. Miközben ott állt, és vigasztalta a lányt, a testvére, nagymamája és Denise Claudio feleségével beszélt, Deise-zel, aki épp akkor érkezett oda.

Denise mesélt Deisnek a közeli Adventista befolyásközpontról. Ahogy a beszélgetés előrehaladt, szóba került a Remény TV és a Hetednapi Adventista Egyház. „Abban a pillanatban nagyszerű lehetőségem adódott, hogy felajánljak egy bibliatanulmányt. Beszélgettünk még, és meghívtam közös tanulmányozásra, amibe gyorsan bele is egyezett. Ezután telefonszámot cseréltünk. Egy kicsivel később Claudio odajött hozzánk, és Deise elmondta neki, miről beszélgettünk és mennyire boldog, hogy megismerheti jobban a Bibliát. Claudio is érdeklődőnek tűnt, és örült, hogy ilyen nehéz pillanatban segíthetett annak a családnak”, mondta Denise.

A Biblia tanulmányozása folytatódott (közbenjárói imádságokkal), és a házaspár akkor is kitartott Krisztus melletti döntésében, amikor az élet kemény próbák elé állította őket. Claudio és Deise 2017. január 28-án megkeresztelkedtek egy adventista gyülekezetben. Denise ezt mondta: „A válasz az imámra, hogy valakivel meg szeretném ismertetni a Bibliát, akkor érkezett, amikor Isten egy fiatalembert küldött, hogy megmentse egy lány életét a medencében.”

Bruno Raso, PhD, a Dél-Amerikai Divízió alelnöke

1 megjegyzés:

  1. Áldunk Téged Názáreti Jézus Krisztus,amely név Áldott,amely névben van a mi megváltásunk most és mindörökké Ámen

    VálaszTörlés