2019. június 14., péntek

Heti imacélok - június 9-16 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, hogyan tette Isten lehetővé a lehetetlent Mongóliában.  
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. június 9-16.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Teljes Tagbevonás evangelizációs sorozatokért, amelyeket Indiában készítettek elő a testvérek! Az összejövetelek szerte az országban 2019. június 12-30. között lesznek. Imádkozzunk azért, hogy Isten készítse elő az emberek szívét már most Igéjének befogadására!
·       Imakérés: Imádkozzunk az előadókért, akik ezen a héten utaznak Indiába, hogy Isten vigyázzon rájuk az úton, és dolgozza ki a logisztikai részleteket számukra! Imádkozzunk, hogy a Szentlélek ruházza fel őket erővel, és szóljon általuk!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a 3. Egészség és Életstílus Globális Konferenciáért, amelyet július 9-13. között rendeznek a kaliforniai Loma Lindán. A hangsúly a holisztikus egészségen lesz, s azon, hogyan hat a testünkre és agyunkra, ha testünk, lelkünk, elménk egyaránt egészséges. Imádkozzunk azért, hogy ez a konferencia áldásokkal járjon az egész egyházra nézve!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a kiadók vezetőiért, akik a Világ Kiadóhivatalainak Találkozóján vesznek részt Izraelben ezen a héten! Imádkozzunk, hogy Isten nyisson új utakat irodalmunk nyomtatására és terjesztésére, hogy kiadványaink úgy terítsék be a földet, mint ősszel a levelek!
·       Imakérés: A világegyház harmadik negyedévi Ima-és böjtnapja 2019. július 6-án kerül megrendezésre. Tervezd úgy, hogy csatlakozol ehhez a világméretű imaközösséghez, és imádkozz azért, hogy ennek eredményeképpen sok élet megváltozzon az örök élet számára. Az angolul tudók, már most megismerkedhetnek az anyaggal itt: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/prayer-and-fasting-days .Magyar nyelven, az unió honlapján fog megjelenni a felolvasás és segédanyag.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Nők Szolgálata MCS – Bodnár Jánosné és munkatársai; Fehérvárcsurgó – Stramszki István, Makó – Kovács László, valamint Pócsi László nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborok szervezéséért, hogy sok ember kerüljön közelebb Jézushoz és csatlakozzon szolgálatához (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

A lehetetlen valóra vált! – Írta: Nak-Hyung (James) Kim

A múlt hónapban az Adventista Egyetemi Szolgálatok vezetői Mongóliában szervezték azt az eseményt, ami teljesen lehetetlennek tűnt: evangelizációt 1 000 fiatal számára. A vezetők reménységgel telve imádkoztak azért, hogy az Isten hívja angyalok seregét és sok-sok fiatalt erre az alkalomra. Azért is könyörögtek, hogy a Szentlélek vezesse és irányítsa őket végig a hét folyamán. Az énekesekből-zenészekből álló csoport még egy próbát tartott a tervezett program kezdete előtt. A vezetők még több imát kértek a Facebook oldalon, hogy „a lehetetlen lehetővé váljon, és megtörténjenek a csodák, amiket imádságos szívvel terveztünk”. Az evangelizációs sorozat ezt a címet kapta: „Ifjúsági Evangelizációs Sorozat »Jöjj, és kövess engem! - Követlek! «”

Április 30-án, az esemény első estéjén látható bizonyítékai voltak annak, hogy Isten válaszol az imákra. A hely megtelt. A Facebook poszt is erről tanúskodott: „Istené a dicsőség! Folytassátok az imát értünk!” A 4. estén megtörtént a csoda Ulánbátorban. Több, mint 1 000 fiatal jelent meg az alkalmon, 90%-uk nem adventista. A végén több mint 250-en vonultak fel a színpadra, akik elkötelezték magukat, hogy követik Jézust, és a misszió és a szolgálat életét fogják élni. Május 4-én megkeresztelkedett az első 60 fős csoport, akik már készen álltak arra, hogy új életet kezdjenek Jézussal!

Isten felülmúlta a várakozásainkat, és megtanította nekünk, hogy semmi sem lehetetlen! Munkh-Orgil Lkhagva mongol lelkész elmondta, hogy a mongóliai adventisták történetében ez volt az eddigi legnagyobb összejövetel. Istennek ez a csodálatos munkája folytatódni fog Mongóliában. Az országban az 1990-es években kezdődött csak az adventista misszió, ez az egyik legfiatalabb misszió a világon. Jelenleg mindössze 800-1000 adventista jön össze szombatonként istentiszteletre. Ezek a fiatalok bizonyára meg fogják változtatni az adventizmust Mongóliában.

Köszönetet mondunk Munkh-Orgil Lkhagva lelkésznek, a Mongol Misszió ifjúsági vezetőjének, aki az Egyetemi Szolgálatok vezetője is egyben, hiszen ő fáradhatatlanul dolgozik Isten Igéjének hirdetéséért Mongóliában. Isten hatalmas módon munkálkodott közös imáinkra válaszul!

Nak-Hyung (James) Kim az Észak-Ázsiai Divízió Egyetemi Szolgálatainak vezetője.


2 megjegyzés: