2018. október 7., vasárnap

Heti imacélok - október 7-14. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy Isten gondoskodott egy stúdióról az evangélium hirdetéséhez.

Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. október 7-14.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő éves vezetői ülésért, amely az elkövetkező hetekben kerül megrendezésre a Michigan állambeli Berrien Springsben! A világszéles egyház vezetői fognak tanácskozni, terveket készíteni, imádkozni és fontos döntéseket hozni az elkövetkező időszakra. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek vezesse ezeket az összejöveteleket, és irányítsa a napirendet is!
·       Imakérés: Az októberi éves tanácskozás témája „Tekintsünk vissza, hogy előrehaladhassunk!” Miközben a vezetők az adventista történelmet tanulmányozzák, az utat, amin jöttünk, imáinkkal segíthetünk nekik abban, hogy Isten friss látást adjon nekik, lelkesedést a misszióért, hogy az evangélium terjedjen a világon, és az emberek felkészüljenek az Úr eljövetelére.            
·       Imakérés: Imádkozzunk bölcsességért is az éves ülés résztvevői számára, mert érzékeny témák is szerepelnek a napirenden. Imádkozzunk azért, hogy minden beszélgetésben és meghozott döntésben Isten dicsőüljön meg!  
·       Imakérés: Lesz többféle bizottsági ülés is a Generál Konferenciánál a következő héten. Imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek vezesse minden bizottság minden tanácskozását!
·       Imakérés: Október 20-a, szombat, a Prófétaság Lelkének napja és az adventista örökség napja a világszéles egyházban. Imádkozzunk, hogy az egyház tagjai szerte a világon friss lelkesedést kapjanak a múltból, amint a jövőre tekintenek! Prédikáció és egyéb forrásanyagok itt: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/adventist-heritage-sermon


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek az őszi missziós és evangélizációs munkájukat készítik elő!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Hogyan lett az operaénekes rezidenciájából adventista tévéstúdió? – Írta Andrew McChesney

2018 szeptemberének elején több száz jelenlévő és hetednapi adventista vezetők részvételével nyitották meg Svédország egyik félreeső, vidéki részén a LifeStyle televízióállomás új központját. Ez egy támogató médiaszolgálat, amely annak a figyelemreméltó történetnek az apropóján ünnepelt most, hogy egy operaénekes rezidenciájából televíziós stúdiót alakítottak ki, amely Jézus közeli eljövetelét fogja hirdetni egész Skandináviában.

A csodás folyamat akkor vette kezdetét, amikor Nybo és csapata imádkozni kezdett 2011-ben. Azt kérték Istentől, hogy adjon a LifeStyle tévének egy nagyobb stúdiót ahelyett a szűk, ideiglenesen összetákolt stúdió helyett, amely Svédország déli részén Hörbyben található. A team onnan sugározta a nap 24 órájában öt éven keresztül műholdon keresztül az életmóddal kapcsolatos műsorokat. 2015-re a cégnek sikerült az új stúdió kialakításához szükséges összeg felét összegyűjtenie, ám innen a folyamat nem haladt tovább.

Az új épület terveit elkészítették, aztán többször átrajzolták. A rendelkezésre álló összegből kisebb stúdiót lehetett volna kihozni, mint amennyi felszerelés bele kellett volna, hogy férjen. A nagyobb stúdió tervei azonban túl sokba kerültek volna.

Végül Nybo megkapta az építési engedélyt, és úgy döntött, hitben lép előre. 2017. nov. 5-ére megszervezte az alapkőletételi ceremóniát. A terv szerint 2018 novemberében lett volna az új épület megnyitója. November 5-én azonban hatalmas eső zúdult a területre, és az ünnepséget gumicsizmában, esernyők alatt tartották meg. Váratlan fordulatként azonban, felajánlások tömkelege érkezett a szolgálat számlájára.

„Ez a hitben megtett lépés másokat is lelkesített, és egy hónap alatt összegyűlt az építkezéshez szükséges összeg még hiányzó része” – meséli Nybo. Az eső azonban nem állt el abban a hónapban, sőt, decemberben sem, úgyhogy a munkálatok álltak, el sem kezdték ásni az alapot.

A LifeStyle tévé munkatársai közben sem ültek tétlenül, más lehetőségek után is kutattak, és találtak egy eladó rezidenciát, ami egy operaénekes tulajdonában volt. Néhányan el akartak menni, hogy megnézzék az ingatlant, ami 500 kilométernyire volt északra. A többiek azonban ellenezték, mondván, hogy nincs szükség a látogatásra, hiszen minden terv készen áll már ahhoz, hogy a jelenlegi helyszínen építkezzenek.

Végül Nybo és felesége, Theresa, felhívták az ingatlanügynökséget, és megszerveztek egy látogatást a rezidenciára. Amikor megérkeztek, az ügynök hívta őket, hogy sajnos a tulajdonos Spanyolországban van éppen, úgyhogy nem tudja körbevezetni őket az épületben. A házaspár körbejárta az ingatlant, de nem sokat láttak, még a függönyök is le voltak eresztve. Épp beültek volna az autóba, hogy induljanak, amikor megint csörgött a telefon. Az ügynök szólt, hogy a tulajdonos váratlanul, egy nappal korábban visszaérkezett a turnéról, és pár perc múlva oda is érkezik a házhoz.

A tulajdonos tényleg gyorsan megérkezett. Amint kiszállt az autóból, és megpillantotta Theresa Nybót, így kiáltott fel: „Hol találkoztam én magával?” Sehol. Nem találkoztak. Kiderült, hogy a tulajdonos szokta nézni a LifeStyle tévét, és az egyik főzőműsorból ismerte fel Theresát. „Ez a találkozást a gondviselés szervezte!” – közölte velük a tulajdonos.

Nybo imádkozott, hogy az Úr mutassa meg nekik, mit tegyenek. Kikérte az egyházi vezetők tanácsát. Megkérdezte a támogatóit, nem bánják-e, ha inkább megvásárolja a rezidenciát ahelyett, hogy felépíttetné az új stúdiót. „Elképesztően lelkes válaszokat kaptam” – idézte fel a történteket. „Láttam a csillogást a szemükben. Segítünk, összehozzuk együtt! – ilyeneket mondtak.”

A LifeStyle tévé új, központi stúdiója 2018. szeptember 8-án nyitotta meg kapuit, pontosan úgy, ahogyan Nybo bejelentette azt az alapkőletétel ceremóniáján 2017 novemberében. Ahelyett azonban, hogy egy újonnan felépített épületbe költöztek volna, a stúdió abba a rezidenciába költözött, ami jóval felülmúlta bármelyikük legmerészebb álmait is.

„Ha van valami, ami tanultam ebből a történetből, az az, hogy Isten azt szeretné, hogy nagyot álmodjunk, és kezdjük azzal, amink éppen van” – fejezte be mondandóját Nybo.

Andrew McChesney az Adventist Mission főszerkesztője. A történetet engedéllyel közöljük. A teljes történet és több fotó megtekintéséhez keresd fel a következő linket: www.adventistmission.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése