2018. október 15., hétfő

Heti imacélok - október 14-21. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. október 14-21.)

·       Imakérés: Ahogy a videóban is láthattátok (https://youtu.be/-sL-Ob6oXuI), hallhattátok, kérünk, imádkozzatok az éves vezetői ülésért, amely jelenleg is tart a Michigan állambeli Berrien Springsben! A világszéles egyház vezetői e napokban tanácskoznak, terveket készítenek, imádkoznak és fontos döntéseket hoznak az elkövetkező időszakra. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek vezesse ezeket az összejöveteleket, és irányítsa a napirendet is!          
·       Imakérés: Imádkozzunk bölcsességért is az éves ülés résztvevői számára, mert érzékeny témák is szerepelnek a napirenden. Imádkozzunk azért, hogy minden beszélgetésben és meghozott döntésben Isten dicsőüljön meg!  
·       Imakérés: Sok lelkesítő missziós beszámoló is szerepel a világszéles egyház számos területéről e tanácskozás programjában. Új tervek készülnek arra vonatkozóan, hogyan terjeszkedhet és növekedhet az egyház. Imádkozzunk, hogy minden résztvevő úgy térjen majd haza, hogy új látást és missziós lelkesedést nyert!
·       Imakérés: Imádkozzunk az olyan területekért, mint a MENA, ahol még sok az el nem ért népcsoport, és a bizonyságtevés gyakran nagyon nehéz. Imádkozzunk azért, hogy angyalok járjanak a munkatársainkkal, az ott élő emberek pedig akár álmokat és látomásokat is kapjanak, hogy ez segítse a bizonyságtevők munkáját!
·       Imakérés: Október 19-21 a Generál Konferencia programjában a globális egyetemi szolgálatok napja. Imádkozzunk a kampuszokon végzett munkáért szerte a világon! (További információk itt: https://pcm.adventist.org/)


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink, amelyek az őszi missziós és evangélizációs munkájukat készítik elő!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

A te néped más, mint az én népem – Írta Marcia McEdward
[A szerző megjegyzése: Az alábbi történet egy olyan családról szól, amelynek tagjai a MENA zárt országainak egyikében élnek. Lakóhelyükön többségében nem keresztények élnek, de tapasztalják Isten hatalmát az imában. A neveket biztonsági okokból megváltoztattuk.]
                                
„Emlékszel, anya, mit tanultunk a barátainktól?” – kérlelte óvatosan a mamáját Kara. Az anya két lányával várakozott a reptéren, miközben lassan forrt benne a düh. A kisebbik lánya, tudta, mikor milyen „gombot nyomjon meg”, és megint eltalálta. Így hát az anya ahelyett, hogy kirobbant volna, gyorsan reagált Kara javaslatára, és megállt imádkozni. Hirtelen azt érezte, hogy minden megváltozik, és szelídebb, alázatosabb lelkület váltja fel szívében a haragot. „Milyen csoda ez!” – gondolta magában.

Kara és családja éppen befejezte szokatlan vakációját a MENA egyik országában. Karának és húgának iskolai szünideje volt, ezért aztán volt idejük, hogy otthonuktól távol, egy másik országba utazzanak, ahol korábban már találkoztak egyik munkásunkkal. A misszionárius újra meghívta Karát, s ő az édesanyjával és húgával el is látogattak hozzá. Részt vettek a csoport bibliaóráin, sokat beszélgettek, ettek együtt, időt töltöttek Kara új barátaival. Miközben az imákat hallgatta, az anya is elhatározta, hogy beszélget Istennel, és amikor imái meghallgatásra találtak, még inkább kezdett figyelni minderre. Kara húga is ugyanilyen személyes imameghallgatást tapasztalt. Ezt ők csodának élték meg. Például az is megtörtént, hogy Isten biztosította számukra a hazafelé a repülőjegy költségeit. Lenyűgözte őket az, hogy Isten a legkisebb részletekről is gondoskodott.

Kara édesanyja így mondott köszönetet munkatársunknak: „Olyan sokat tanultam tőletek! A vegetáriánus ételek készítésétől kezdve az egyszerű, természetes gyógymódokon át az egészséges életmódig, és persze az imáról!” Arról is beszélt, hogy ő addig csak az élete nagy problémáiért imádkozott, mert azt gondolta, hogy Isten messze van, de most ráébredt arra, hogy a legapróbb részletekért is imádkozhat, például evés előtt is. „A ti népetek más, mint a miénk. A mi népünk hisz ugyan Istenben, de a szívünk üres. A ti népeteknek viszont Isten ott lakik a szívében. Bemutatjátok Isten szeretetét. Már hallottam rólatok és népetekről a lányomtól, de most saját szememmel láttam és tapasztaltam meg mindent. Ha hazamegyek, elmondok mindent a férjemnek és a rokonoknak is!”

Később munkatársunk, aki meghívta vendégségbe Karát és családját, így osztotta meg bizonyságtételét a csapatunkkal: „Nagy áldás ez, felülmúlja minden képzeletemet! Ha Isten ezért az egy családért hívott volna el ide szolgálni, már akkor is megérte volna. Dicsőség az Úrnak! Milyen kiváltság az ő munkatársának lenni!”

Kérünk, imádkozzatok Karáért és családjáért, akiknek szívében új, növekvő hit ébredt az Úrban és az ő szeretetében. Imádkozzatok továbbá ezért a misszionáriusért és munkatársaiért, akik arra törekednek, hogy megosszák a MENA területén élőkkel Jézus szeretetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése