2018. szeptember 24., hétfő

Heti imacélok - szeptember 23-30. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, hogy valaki szabad szombatot kapott munkahelyén, imájára való válaszként.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. szeptember 23-30.)

·       Imakérés: A Generál Konferencia személyzete az Adventista Egészségügyi Evangelizációs Hálózattal (AMEN) karöltve egy különleges egészségügyi szolgáltatást (ideiglenesen létrehozott rendelőt) tervez indítani a Maryland állambeli Silver Springben. Kérünk, imádkozzatok az önkéntesekért, az orvosokért, és a betegekért is, akik dolgozni fognak, illetve gyógyulást keresnek az október 7-én felállítandó klinikán.  
·      Imakérés: New York városában az „Utazó Wellness” elnevezésű teherautó munkatársai is egészségügyi szolgáltatást nyújtanak. Ingyenes gyógymasszázs vérnyomásmérés és egészségügyi tanácsadás  szerepel a szolgálatban. Imádkozzunk azért, hogy Isten küldje oda azokat az embereket, akiknek a legnagyobb szüksége van a segítségre, és akik a legbefogadóbbak.
·       Imakérés: Szintén New York városában, a Bronx negyedben működik a Bronxi Éléskamra elnevezésű szervezet, amely 7000 embert lát el élelemmel azon a környéken, ahol a lakosság 50%-a mélyszegénységben él. Az önkéntesek mindig imádkoznak az oda betérő személyekkel. Kérjük együtt Istent, hogy terjessze ki a befolyásközpont hatáskörét, hogy ezáltal minél eredményesebben segíthesse és érje el a környéken élő embereket!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Ima- és böjtnapért, amely a negyedik lesz ebben az évben, és október 6-án tartjuk meg. Imádkozzunk, hogy sokan csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez! A témánk ezúttal az lesz, hogyan járjunk közbe a kiszolgáltatottakért, akiket Jézus „legkisebb atyánkfiainak” nevez. A forrásanyag magyar fordítása hamarosan elérhető a Magyar Unió honlapján.
·       Imakérés: A Generál Konferencia alkalmazottai minden tavasszal és ősszel személyesen működnek közre egy különleges missziós projekt megvalósításában. Ezen az őszön a globálmissziós terv szerint a szibériai burját népcsoport számára alakítanak ki egy befolyásközpontot a Burját Köztársaságban. Kérünk, imádkozzatok azért a kicsi, de életerős és virágzó adventista gyülekezetért, amely a régióban működik! Azon a területen a keresztények kisebbségben vannak. Ha pedig késztetést érzel arra, hogy csatlakozz a GK alkalmazottaihoz, és szeretetadományt küldj a Burját emberek elérésének támogatására, kérünk, látogasd meg a következő linket: https://adventistmission.org/missionweek         

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek az őszi missziós és evangélizációs munkájukat készítik elő!
·       Hálás beszámoló: Köszönjük az imáitokat a Ki a sótartóból Missziótalálkozóért. Éreztük rajta Isten gazdag áldását
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Egy bolti eladó, aki imával harcolta ki a szombati szabadnapot – Írta Andrew McChesney

Sophie Buama akkor fogadta el a szombatot bibliai pihenőnapként, amikor a lelkész a negyedik parancsolatról prédikált 2017 októberében egy evangelizációs sorozaton.

Akkor még nem hagyta ott a munkahelyét Dél-Csendes Óceánia francia területén, Új-Kaledóniában.

Sophie négy napot dolgozott egy élelmiszerboltban, keddtől péntekig Mebuet-ben, Maré csöppnyi szigetének egyik falujában. A másik három napon munkatársa, Celine vezette a boltot.

A napnyugta évszaktól függően délután 5:30 és 6:45 között volt, és Sophie-nak este hétkor kellett zárnia az üzletet. Szörnyen érezte magát, hogy dolgozik szombaton. Ám nem akarta feladni a munkáját, mert nehezen lehetett állást találni, és az ő fizetéséből tartották fenn az egész családot. Imádkozott Istenhez, hogy változtassa meg a munkarendjét.

Az egyik péntek estén Sophie megint csak a munkahelyen volt, és idegeskedett amiatt, hogy egy újabb szombaton dolgozik; ám ekkor kapott egy telefonhívást. Munkatársa panaszkodott, hogy Új-Kaledónia fővárosában, Noumeában van, egy másik szigeten, és egyszerűen nem tud jegyet váltani a Maréba repülő járatra.

„Be tudnál menni helyettem dolgozni holnap?” – kérdezte a kolléganője. „Nem, én holnap gyülekezetbe megyek” – válaszolta Sophie. „Tudod, holnap szombat van, az Úr napja, amit Istenem tiszteletére megtartok.”

Kicsivel később Sophie kapott egy sms-t a szupermarket tulajdonosától, aki szintén Új-Kaledónia fővárosában tartózkodott. „Ki kell nyitnod a boltot holnap, és dolgozni szombaton is” – írta a tulajdonos. Sophie visszaírt, hogy nem, másnap istentiszteletre megy, és nem fogja kinyitni az üzletet. Egy perc múlva jött a tulajdonos válasza: „Semmi gond. Akkor zárva lesz a bolt.”

Sophie nagyon aggódott, és kipanaszkodta magát egy barátnőjének a gyülekezetben. „Ne félj!” – biztatta a testvérnő. „Csak féld az Istent!”

Vasárnap a munkatársnője még mindig távol volt, ezért Sophie nyitotta ki a boltot. A tulajdonos, akinek már sikerült visszarepülnie, bejött a munkahelyre, és tajtékzott a dühtől. „Ez a bolt még sosem maradt zárva szombaton, és nem akarom, hogy ez még egy szombaton előforduljon!” – üvöltözött Sophie-val.

Sophie emlékeztette a tulajdonost arra, hogy miben hisz, és hozzátette: „Ha ki akar rúgni, megteheti.”

Pár héttel később a tulajdonos elengedte Sophie-t négy napra, hogy tinédzser lányával, Catherine-nel a fővárosba utazzon. Ám miután visszajött, a tulajdonos azt mondta neki, hogy le kell dolgoznia a négy napot, amit kivett szabadnapnak. Kettő ezek közül szombatra esett.

Sophie próbálta elcserélni a napokat a munkatársnőjével, de a főnök ragaszkodott hozzá, hogy ő dolgozzon. Sophie ledolgozta mindkét szombatot, de egész nap sírt. Éjjel pedig nem tudott aludni.

Kétségbeesetten imádkozott: „Istenem, segíts, hogy legyenek szabadok a szombatjaim!” A gyülekezetet is megkérte, hogy imádkozzanak érte.

Néhány nappal később a tulajdonos közölte, hogy új munkabeosztást készített. Sophie addig minden nap túlórázott a főnök kérésére, de emiatt túlórabért kellett kapnia. „Mostantól kezdve vasárnaptól szerdáig dolgozol” – jelentette ki a tulajdonos. Sophie nem hitt a fülének! Otthon széles mosollyal közölte férjével az örömhírt.

Ma Sophie kevesebbet keres, mint korábban, de nem bánja. Végre imádhatja Istent szombaton! „A fizetésem nem fontos, nekem az Istennel töltött idő a legfontosabb” – vallja. „Nagyon örülök, hogy végre szabadnapom van szombatonként!”

Andrew McChesney az Adventist Mission főszerkesztője.

1 megjegyzés: