2018. szeptember 12., szerda

Heti imacélok - szeptember 9-16. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK



Ezen a héten egy nyugdíjas lelkész imatapasztalatairól olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/
Heti imacélok
(2018. augusztus 19-26.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a gyülekezeti tagjainkért, akik az erdőtüzek útjában laknak Kaliforniában, Brit-Kolumbiában és a világ más területein! Imádkozzunk esőért, és azért, hogy Isten lépjen közbe!
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok egy ifjúsági központ missziós szolgálatáért a magyarországi Budapesten! A fiatalok egy gyülekezet alagsorában tartják az összejöveteleiket, ahol a 2. világháború idején több tucat zsidót bújtattak testvéreink. Imádkozzunk azért, hogy ez a hely továbbra is menedéket és életet jelentsen a fiatalok számára abban a városban!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért a sokrétű szolgálatért, amit a vietnámi Hanoiban megnyílt, hétemeletes Élet Reménye Központ nyújt a lakosságnak! Az épületben található könyvesbolt, reformélelmiszerek boltja, nyelviskola, zeneiskola, egészségügyi centrum, ADRA központ, és két gyülekezeti közösség imaterme.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő Böjt- és imanapért, amit világszerte október 6-án tartunk! Imáink középpontjában most a „legkisebbek” állnak. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy akik részt vesznek ebben a közös imában, átalakuljanak e tapasztalat által! Magyar változat hamarosan a magyar unió honlapján.
·       Imakérés: Imádkozzunk az egyház közelgő, éves üléséért, amit októberben tartanak vezető testvéreink. Imádkozzatok az egyházunk vezetőiért, és a Szentlélek különleges mértékéért, hogy adjon nekik bölcsességet és világos látást a megvitatandó témákhoz és a rájuk váró döntésekhez!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteikért, amelyek az őszi missziós és evangélizációs munkájukat készítik elő!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Ki a sótartóból Missziótalálkozó közelgő alkalmáért, amely Szegeden kerül megrendezésre 2018. szeptember 22-én!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Egy nyugdíjas lelkész imaszolgálatának ereje – Írta Andrew McChesney

Pápua Új-Guineában az a szokás, hogy az adventista lelkészek idős korukra visszatérnek szülőfalujukba, hogy ott töltsék családjuk körében nyugdíjas éveiket. Nem úgy Okanama Kevi, a veterán lelkipásztor, aki a dél-csendes óceáni ország felföldjéről, Urából származik. Az ő élete még sokkal zsúfoltabb lett a nyugdíjba vonulása után, mert úgy érezte, Isten teljes idejű imaszolgálatra hívja el őt.

Okanama lelkész neve egész Pápua Új-Guineában ismert lett, mert elterjedt a hír, hogy Isten különleges módon válaszol imáira. Nem csak az adventisták, de sokan mások is hívogatták mobiltelefonon, és kopogtatni kezdtek a hegyen található fűkunyhója ajtaján. Az imalistája nagyon hosszú volt, de kitartóan imádkozott az azon szereplő emberekért reggel és este.

Egy napon egy másik felekezet cégtulajdonos-lelkésze jelentkezett nála. a vendég, Ricky, gyülekezeti ügyekben járt arra, habár egy másik járásban lakott. Hallott Okanama imaszolgálatáról. Feleségével érkezett, aki már előrehaladott terhes volt.

„Kérem, imádkozna a feleségemért?” – kérdezte Ricky. „Már túl van a kiírt dátumon, és nagyon aggódunk.”

Okanama lelkész megkente az asszony homlokát olívaolajjal, és imádkozott érte. Két nappal később az asszony egészséges kislánynak adott életet. Következő szombaton Ricky ott volt az adventista gyülekezetben feleségével, hat másik gyermekükkel és az újszülöttel együtt.

Okanama, aki a gyülekezetben a keresztelendők osztályát is felügyelte, gyorsan beíratta oda Rickyt és feleségét is. Néhány hónap tanulás után a házaspár és öt gyermekük meg is keresztelkedett, 2017 augusztusában.

„Ricky elhagyta korábbi felekezetét, és ottani lelkészi szolgálatát is” – mesélte Okanama lelkész beszélgetésünk során, az otthonában. „Most a mi gyülekezetünk hűséges tagja.”

Ricky, akinek papír- és írószerboltja, valamint autókölcsönző cége van, meghívta otthonába Okanama lelkészt, és kérte, hogy a két üzletéért mondjon felajánló imát. Az Úrnak akarja szentelni azokat. A lelkész örömmel tett eleget a felkérésnek.

„Ő a szolgálatom egyik gyümölcse” – mondta hálás szívvel a 66 éves Okanama lelkész. „Ebben az imaszolgálatban már sok vasárnapünneplő lelkészért imádkoztam.”

 Andrew McChesney az Adventist Mission főszerkesztője. Ez a történet eredetileg a lapban jelent meg, és engedéllyel közöljük itt.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése