2018. május 14., hétfő

Heti imacélok - május 13-20. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk, hogy imára való válaszként 30 nap helyett 5 nap alatt készült el a vízum.

Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/
Heti imacélok
(2018. május 13-20.)

·       Imakérés: Ez az utolsó hét a Japán-szerte tartott evangélizációs sorozatok mostani történetében. Már voltak keresztségek, és születtek Krisztus melletti döntések. Isten csodálatosan munkálkodik! Imádkozzatok továbbra is buzgón azért, hogy Isten hozzon embereket az előadásokra, hogy szülessen több Krisztus melletti döntés, és azért, hogy az egyház Japánban megújuljon.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Dél-Csendes-óceáni Divízióért (SPD).Ez a divízió a legkisebb a területén élő lakosság szempontjából, de az egy adventistára eső nem adventisták száma szerint a második legjobb. Ez a divízió 17 országot foglal magába. Imádkozzunk a divízió vezetőiért: Glen Townend elnökért, Lionel Smith titkárért és Rodney Brady kincstárnokért!
·      Imakérés: Imádkozzunk az SPD területén élő elvilágiasodott nagyvárosi emberekért. Imádkozzunk azért, hogy a gyülekezeti tagok módot találjanak arra, hogy az evangéliummal elérjék őket! Ez az egyik legnagyobb kihívás a térségben. 
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Észak-Amerikai Divízióért (NAD), amely magába foglalja az olyan országokat, mint Bermuda, Kanada, Guam és Mikronézia és természetesen az Amerikai Egyesült Államok. A NAD otthona több mint 1,2 millió hetednapi adventistának, amely képviseli a világ minden főbb kulturális és etnikai csoportját, akik közel 6 000 gyülekezetben gyakorolják hitüket!
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a divízió vezetőért: Dan Jackson elnökért, Alexander Bryant titkárért és Thomas Evans kincstárnokért, hogy az evangélium gyorsan terjedjen ezen a területen!
·      Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy sokan közelebb kerüljenek Istenhez a 60 kórház, az 1 200 iskola és a 15 egyet és főiskola szolgálata által, amelyek a NAD területén találhatók! Imádkozzunk azért, hogy ezek közül az intézmények közül mindegyik hű legyen küldetéséhez!

Magyar imacélok:
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozóért! Hálásak vagyunk Istennek az áldásért, amit megtapasztaltunk ezen alkalmon, és köszönet mondunk annak a több mint 700 testvérnek, akik eljöttek. Imádkozzunk azért, hogy tovább tudjuk vinni azt, amit ott kaptunk és igazi áldás legyünk a környezetünk számára! A videofelvételeket az eseményről itt lehet megtekinteni: http://kiasotartobol.adventista.hu/
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés. Imádkozzunk a nyári táborokért, hogy sok ember megtalálja Istent, s hogy azok, akik megtalálták, közelebb kerüljenek Hozzá! Imádkozzunk a Missziókonferenciáért, a Találkozás Jézussal táborért, az Ifjúsági táborért stb.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Vízum öt nap alatt– írta: Sayuri Rodriguez   
Néhány hónappal ezelőtt Tony, a férjem és én ausztráliai utazásunkra készültünk, hogy ott 2018 májusában előadásokat tartsunk. Ez lesz az első alkalom, hogy ellátogatunk ebbe a csodálatos országba, és mindketten vágyakozunk Isten áldásaira, amelyeket számunkra tartogat. Természetesen, hónapokkal korábban már megvásároltuk a repülőjegyeket. Elkezdtünk készülni az előadásainkkal és én elkezdtem gondolkodni azon is, hogy mit kell becsomagolnunk. Aztán ellenőriztem az útleveleket és a szükséges dokumentumokat, hogy minden rendben legyen. Ekkor derült ki, hogy az Ausztráliába való belépéshez vízumra van szükségünk, de nem nagyon aggódtam miatta.

Mivel arra gondoltam, hogy a procedúra kb. egy hetet vesz igénybe, elnapoltam az igénylést. Arra gondoltam, hogy rengeteg időm van még. Azonban, ahogy az utazás ideje egyre közeledett, arra gondoltam, jobb lenne, ha benyújtanám az igénylést. Ekkor derült ki, hogy igazán nagy bajban vagyok. A férjem kevesebb, mint 30 perc alatt interneten megigényelte, de mivel nekem más fajta útlevelem van, az ügyintéző azt mondta, hogy az én igénylésem 30 napnál hosszabb időt vesz igénybe. Csak 19 nap volt hátra az utazásig. Mit tehetünk?

Három lehetőségünk volt: 1) Megkérhetjük, hogy az előadásokat napolják el egy későbbi időpontra, 2) törölhetjük az előadásokat, ahogy más előadók is tették akkor, amikor nem kaptak időben vízumot, vagy 3) hazamegyünk és imádkozunk és reménykedünk a csodában. Ha nem történik meg, akkor a férjem nélkülem megy el.

Ima után mindkettőnk véleménye az lett, hogy az első két opció alapjában véve azt üzenné: nem hiszünk abban, hogy Isten csodát tehet. Ezért hitben léptünk előre. Beküldtük a papírokat és buzgón imádkoztunk azért, hogy Isten akarata legyen meg.

Voltak olyan időszakok, amikor gyenge volt a hitem és ezt gondoltam magamban: „meg kellett volna tennem korábban. Az én hibám, hogy nem léptünk időben. Megérdemlem, hogy itthon maradjak.” Másrészről a férjem mindig hittel beszélt. Újra és újra ezt mondta: „Ha Isten hat nap alatt megteremtette az egész világot, mit meg nem tehet harminc nap alatt! Hittel teljesen bátorított, hogy vásároljam meg azokat a dolgokat, amelyekre szükségem lesz az utazáshoz. Én ezt mondtam, „hogyha elmegyünk…” ő azt válaszolta bátran, hogy „amikor elmegyünk.” Az én csodálatos férjem minden nap arra bátorított, hogy higgyek abban, Akinek nincs szüksége vízumra, mert Ő hat nap alatt teremtette meg ezt a világot.

Kilenc nappal azután, hogy a szükséges papírokat beküldtük és öt nappal azután, ahogy ezek a papírok a nagykövetségre megérkeztek, telefonhívásom érkezett. Az ügyintéző, aki segített nekem ezt mondta: „Sayuri, jó hírem van a számára! Nem értem, de a vízumot megadták önnek!”

Ő nem értette, de én igen. Halleluja! Dicsőség az Úrnak!

Amikor elmondtam a férjemnek, ő elkezdett nevetni, aztán átölelt és ezt mondta: „Tudtam! Tudtam, hogy Isten megoldja!”

Igen, Isten megteremtette a világot hat nap alatt, és még ennél is rövidebb idő alatt (csupán 5 nap) megadta nekem a vízumot. A következő nap történetesen szombat volt, ami arra emlékeztetett, hogy Isten hat nap alatt teremtette a világot és az Ő szombatján nekünk pihennünk kell! Milyen csodálatos Istent szolgálunk!

1 megjegyzés: