2018. május 9., szerda

Heti imacélok - május 6-13. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Heti imacélok
(2018. május 6-13.)

·       Imakérés: Japánban jelenleg 163 evangelizációs sorozatot tartanak egymással párhuzamosan. Kérünk, imádkozzatok továbbra is a lehető legkomolyabban azért, hogy Isten vonzzon embereket ezekre az összejövetelekre, érintse meg a szívüket, és segítse őket, hogy felismerjék: Krisztusra van szükségük. Imádkozzunk azokért a laikus testvérekért, illetve lelkészekért, akik előadóként szolgálnak ezeken az alkalmakon!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is az Észak-ázsiai-Csendes-óceáni Divízióért (NSD). Ez a divízió a legnépesebb divíziónk a világon. Területén mintegy 1,6 milliárd ember él. A népességnek mindössze 3 százaléka keresztény. Imádkozzunk különösképpen Si Young Kim divízióelnökért, titkáráért, Yutaka Inadáért és German A. Lust kincstárnokért!  
·      Imakérés: Imádkozzunk, hogy az NSD területén élő gyülekezeti tagoknak legyen bátorságuk szilárdan kiállni hitükért az üldöztetések ellenére is, amelyek gyakran érik őket családjuk, barátaik, és bizonyos országokban a kormány részéről is.   
·      Imakérés: Imádkozzunk továbbá a Dél-ázsiai-Csendes-óceáni Divízióért (SSD), aminek székhelye a Fülöp-szigeteki Manilában van. Imádkozzunk Saw Samuelért, a divízióelnökért, Rudy R. Baloyo tikárért, és Max W. Langi kincstárnokért! Kérjük, hogy Isten adjon nekik bölcsességet munkájuk végzéséhez!
·      Imakérés: Imádkozzunk a Teljes tagbevonás eseményeiért, amelyek 2018. júliusában fognak zajlani a Fülöp-szigeteken!
·      Imakérés: Imádkozzunk az SSD területén működő befolyásközpontokért, amint igyekeznek elérni a városi embereket! Imádkozzunk, hogy egyre többen szolgáljanak önkéntesként és alkalmazottként ezekben a központokban, hogy a Misszió a nagyvárosokért kezdeményezés igazán eredményes szolgálat lehessen!   


Magyar imacélok:
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozóért! Hálásak vagyunk Istennek az áldásért, amit megtapasztaltunk ezen alkalmon, és köszönet mondunk annak a több mint 700 testvérnek, akik eljöttek. Imádkozzunk azért, hogy tovább tudjuk vinni azt, amit ott kaptunk és igazi áldás legyünk a környezetünk számára! A videofelvételeket az eseményről itt lehet megtekinteni: http://kiasotartobol.adventista.hu/
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés. Imádkozzunk a nyári táborokért, hogy sok ember megtalálja Istent, s hogy azok, akik megtalálták, közelebb kerüljenek Hozzá! Imádkozzunk a Missziókonferenciáért, a Találkozás Jézussal táborért, az Ifjúsági táborért stb.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

„Uram, segíts a vizsgámon!” – írta: Joakim Hjortland
   Az utolsó vizsgaidőszak érkezett el 2016 júniusában a norvégiai Tyrifjord Junior College-ban, ami egy hetednapi adventista bentlakásos iskola.  Az ifjú diáklány nagyon ideges volt. Felhívta tanárnőjét – az én édesanyámat –, hogy segítséget kérjen. Hívta újra és újra, beszélgettek, gyakorlatilag így telt el az egész nap.

„Nem kell idegeskedned” – bátorította anyám –, „te megtettél minden tőled telhetőt.

A lánynak eszébe jutott, hogy régebben, amikor még olvasta a Bibliáját, és időt szánt az imádkozásra, sokkal kevesebbet aggódott. A vizsga előtti napon estefelé elhatározta, hogy most is így tesz.

Ahogy közeledett az este, elindult sétálni az iskola környékére. Miközben kifelé lépdelt az úton, egy mellette elhaladó autó hirtelen lelassított, majd megállt. A sofőr letekerte az ablakot, és így szólt hozzá: „Nem kell aggódnod. Minden rendben lesz!”

Jól hallotta? A lány megdöbbent. Már az is meglepő, hogy valaki megálljon az út közepén éppen a megfelelő pillanatban, és azt mondja neki, amire éppen szüksége van; de egy teljesen idegentől hallani mindezt, olyasvalakitől, akit sosem látott, ez még megdöbbentőbb volt.

„Remélem, Isten segíteni fog” – válaszolt a férfinak.

Nos, a válasz, ami ezután következett, talán természetesnek tűnhet másoknak, de a barátnőmnek abban a helyzetben nem tűnt annak… „Máris segített” – mondta a férfi, majd elhajtott.

A lány megnyugodott, és végre békét érzett a szívében. Az idegen szavainak megfelelően jól is sikerült a másnapi vizsgája. Vajon Isten egy angyalt küldött hozzá? Határozottan úgy tűnik nekem. Várom a napot, amikor megtudhatjuk, ki volt ez a személy. Addig is, egy dolog biztos: Isten kétségtelenül meghallgatta buzgó imáit.

Akár vizsgákra készülsz most, akár nem; akár hatalmas súllyal nehezednek szívedre a terhek, akár csak csekélyebb dolgok miatt aggódsz, megnyugodhatsz abban, hogy Isten tudja; gondoskodik rólad, és képes segíteni!

„Isten gondot visel mindenekre, és fenntart mindent, amit alkotott. Kezében tartja a mindenség megszámlálhatatlan világait, de ugyanakkor gondoskodik a kismadár szükségleteiről is, amely félelem és gond nélkül zengi egyszerű kis dalát. Ha az ember napi munkájába megy, ha térdre borulva imádkozik, ha nyugodni tér, ha a szegény ember ebédre hívja össze gyermekeit vagy a gazdag palotájában dúslakodik, mennyei Atyánk az élet minden egyes mozzanatára gondosan őrködik. Egyetlen könny sem hullhat le az Ő tudta nélkül, és egyetlen vidám mosoly sem kerüli el figyelmét” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 63-64. o.).

„Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rólad. Nem engedi sohasem, hogy ingadozzék az igaz” (Zsolt 55:23, ÚRK).

Bízzunk az ő csodálatos ígéreteiben! Éljünk hitben e szavak által ma, és minden napon!

Joakim Hjortland az IMPACT Generation vezetője, a norvég unió bizottságának tagja, az „A Prophet for This Generation” [Generációnk prófétája] című könyv szerzője. Jelen írását Bergenből, Norvégiából küldte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése