2017. december 25., hétfő

Heti imacélok - december 24-31. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. december 24-31.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is azért, hogy a Szentlélek erőteljesen megnyilvánuljon a közelgő 10 napos imaközösség alkalmain (2018. január 10-20). Imádkozzunk azért, hogy sok új gyülekezet bekapcsolódjon a programba és ezrek élete megváltozzon az örökkévalóság számára, amikor a gyülekezetek összegyűlnek, és keresik azt, hogy hogyan kerülhetnek szorosabb közösségbe Istennel. A segédanyag letölthető lesz az http://adventista.hu/ oldalon  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Út az egészséghez kezdeményezésért, és a Fiatalok Jézusért éves üléséért, amit ezen a héten tartanak majd Phoneixben. Kérünk, imádkozzatok, hogy akik eljönnek az ideiglenesen kialakított „rendelőbe”, megláthassák Jézust a fiatalokban és a látogatókat szolgáló orvosokban és ápolókban, hogy sokak élete örökre megváltozzon.  
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia személyzetéért, akik a 2020-as GK ülés logisztikai szervezésén dolgoznak! Imádkozzunk, hogy az Isten akaratát kövessék mindenben, amit tesznek! Különösen szeretnénk a Mindenható trónjához emelni Sheri Clemmert és Miriam Taylort, mert ők szervezik a részleteket a színfalak mögött. Imádkozzunk, hogy Isten adja nekik Szentlelkét, bölcsességét és erejét!   
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok továbbra is a befolyásközpontokért, amelyek most alakulnak szerte a világban. Imádkozzunk, hogy áldás legyen működésükön, mindazokon, akik e helyeken szolgálnak, hogy bölcsen tudják végezni munkájukat. Még mindig nagyon sok város van, ahol egyáltalán nincs adventista jelenlét.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a területekért, amelyeket hurrikánok, árvizek, tüzek és tornádók sújtottak ezen a nyáron/ősszel! Imádkozzatok, hogy Isten biztosítsa a forrásokat, amelyekből újjáépülhetnek családok, gyülekezetek, közösségek! Imádkozzunk a segélyekért, amelyek még mindig úton vannak!   

·       Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadónk Raafat Kamal testvér lesz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar egyház uniójának és egyházterületeinek vezetőségéért és bizottsági tagjaikért, akik a következő év terveit fektetik le! Imádkozzunk azért, hogy olyan tervek szülessenek, amelyek Istent megdicsőítik és az egyház küldetését hatékonyan előmozdítják!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, az ünnepekkel kapcsolatos missziós tevékenységek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Hogyan egyenlítette ki a számlát az ima és a kölcsönzött autó?  
- írta: Andrew McChesney


Choomba Simillah egy állami egyetemen tanult, hogy megszerezze a BA fokozatot, miközben tanított is a Rusangu középiskolában, Zambiában. Az egyik tanára nem volt hajlandó megadni neki az átmenő jegyet, egy másik tanár pedig szintén megbuktatta, amikor megismételte a kurzust. Végül tájékoztatták, hogy ezzel vége is a tanulmányainak.  

Choomba nem értette, miért buktatták meg, úgyhogy magyarázatot kért a tanártól. Az oktató azt mondta, nem Choomba elmulasztott egy beadandó dolgozatot. A fiú határozottan emlékezett, hogy ő megírta azt a dolgozatot, és meg is találta otthon a tanár osztályzatával.

Visszament az egyetemre, és odaadta a dolgozatot a tanárnak.

„Majd megnézem később” – dobta félre a tanár a papírt. „Különben is, lehet, hogy te magad hamisítottad oda az osztályzatot.”

A tanár válasza durvának tűnhet, de egyáltalán nem sietett megnézni a dolgozatot, míg Choomba ki nem egyenlítette a számláját. A fiú 9000 zambiai kwachával tartozott (kb. 900 USA dollár), és fogalma sem volt, honnan tehetne szert ekkora összegre.

Mivel nem volt hajlandó feladni a harcot, Choomba különböző emberekhez fordult, hogy pénzt kérjen kölcsön. Annak is utánajárt, hogyan tudná eladni az autóját, egy barna színű Toyota Voltzot. Imádkozott, hogy Isten lépjen közbe.
Elment egy bankba is Monze-ba, a munkahelyéhez legközelebb lévő városba, hogy kölcsönért folyamodjon. Megdöbbenésére arról tájékoztatták, hogy ez a bank már nem ajánl fel hitelt ügyfeleinek.

Elkeseredve, lecsüggesztett fejjel lépett ki a bankból, amikor egy barátja kiáltott át hozzá az utca túloldaláról. „Kölcsönkérhetném az autódat 21 napra?” – kérdezte tőle.

Choomba felnézett. Vajon Isten válaszol a segélykérő imákra?

„Egy fehér ismerősömnek a lánya hozzánk jön a szünidőre” – mondta a barátja. „Utazgatni akarnak. Kérdezte, nem tudok-e egy jó autót szerezni neki. Én a tiédre gondoltam.”

„Ez jó lehetőségnek tűnik” – válaszolta Choomba. „Mi lenne a dolgom?”

„Csak annyi, hogy elviszed a kocsit a mosóba” – mondta a barátja.

Choomba alaposan megmosta az autót, és találkozott a fehér emberrel, aki néhány hónapot töltött egy barátjával egy monzei farmon. Mesélte, hogy felnőtt lányával túrázni szeretne Zambiában, és 12 000 kwachát ajánlott fel a 21 napos autókölcsönzésért. Ennyiért már simán lehet egy használt autót kapni.

„Nem hittem a fülemnek” – mesélte Choomba egy interjúban.

A férfi azt kérte, hadd vihesse el az autót másnap, ami történetesen épp szombat volt. Habár a fiúnak nagyon nagy szüksége volt a pénzre, nem akart üzletet bonyolítani szombatnapon.

„Nem, csak vasárnap találkozhatnánk” – válaszolta, de közben nagyon imádkozott magában, hogy a férfi ne gondolja meg magát.

A férfi beleegyezett, hogy vasárnap viszi el az autót, és még ott helyben átadott Choombának 11 000 kwachát.

Choomba kivette belőle a tizedet, aztán sietett az egyetemre, hogy kifizesse a tandíját. Nem rúgták ki, és 2016-ban le is diplomázott.

Most jobban hisz az ima erejében, mint valaha életében.

Andrew McChesney az Adventist Mission szerkesztője. Ezt a történetet engedéllyel közöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése