2017. december 18., hétfő

Heti imacélok - december 17-24. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. december 17-24.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is azért, hogy a Szentlélek erőteljesen megnyilvánuljon a közelgő 10 napos imaközösség alkalmain (2018. január 10-20). Imádkozzunk azért, hogy sok új gyülekezet bekapcsolódjon a programba és ezrek élete megváltozzon az örökkévalóság számára, amikor a gyülekezetek összegyűlnek és keresik azt, hogy hogyan kerülhetnek szorosabb közösségbe Istennel. A segédanyag letölthető lesz az http://adventista.hu/ oldalon  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok különleges módon azokért a kapcsolatokért életetekben, amelyek elhidegültek vagy isteni csodára van szükség a gyógyuláshoz és helyreállításhoz. Isten arra vár, hogy csodát tegyen életedben, ahogyan azt megtette Samuel Saw testvérrel, a Dél-Ázsia-Csendes-óceáni Divízió elnökével is.
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten nyisson új kapukat az evangélium előtt a világ azon területein, amelyek el vannak zárva az evangélium előtt. Különösképpen azokért imádkozzunk, akik szegény országokban és területeken élnek, és akiket aktívan üldöznek hitük miatt. Imádkozzunk azokért a gyülekezeti tagokért, akik hitükért börtönben vannak. Nevüket nem tudjuk megosztani.   
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok továbbra is Japánért és a Teljes tagbevonás programjaiért 2018-ban. Imádkozzatok azokért a fiatal felnőttekért, akik házról-házra járnak majd könyvet és irodalmi terméket árusítani. Imádkozzunk azért, hogy a szívek megnyíljanak és emberek legyenek készen az ezt követő előadásokra. Imádkozzunk pénzalapok létrehozásáért annak érdekében, hogy még több irodalmat le tudjanak fordítani japán nyelvre Ellen White írásaiból   

·       Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadónk Raafat Kamal testvér lesz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar egyház uniójának és egyházterületeinek vezetőségéért és bizottsági tagjaikért, akik a következő év terveit fektetik le! Imádkozzunk azért, hogy olyan tervek szülessenek, amelyek Istent megdicsőítik és az egyház küldetését hatékonyan előmozdítják!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Nem adta fel az édesapjáért való imát
- írta: Andrew McChesney
Samuel Saw a Hetednapi Adventista Egyház a Dél-Ázsia-Csendes-óceáni Divízió elnöke úgy nőtt fel, hogy nem volt kapcsolata az édesapjával.

Mianmarban született és ott nőtt fel. Gyermekkorában sosem töltöttek időt együtt az édesapjával. Nem beszélgettek semmiről sem. „Soha nem ölelt meg” – mondta Saw. „Apa nélküli fiú voltam.”

Saw, akit a nagyszülők neveltek, adventista iskolába járt és lelkészi diplomát szerzett a Mianmari Adventista lelkészképző főiskolán Myaungmya nevű 280.000 lelket számláló városban, amely 225 km-re van Yangon-tól, Mianmar fővárosától.

Az egyházi munka nagyon nehéz volt ebben a Dél-ázsiai országban, amelynek csak 4%-a keresztény. A buddhisták a lakosság 90%-át képezik, a muzulmánok pedig 4%-ot.

Lelkészként Saw azt mondta az embereknek, hogy tegyenek bizonyságot nem keresztény családtagjaiknak és rokonaiknak, de ő sosem tett bizonyságot az apjának.

Saw megházasodott, született két gyermekük és lelkészként valamint egyházi vezetőként dolgozott Thaiföldön, Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken.

Két évvel ezelőtt, amikor a Dél-Ázsia-Csendes-óceáni Divízió titkáraként szolgált, részt vett egy imahéten, amelyben késztetést érzett arra, hogy komolyan gondoljon az édesapjára. Az egyik imaóra után elmesélte gyermekkori történetét az előadónak. A két ember együtt imádkoztak, és az előadó ezt mondta: „bizonyságot kell tenned az édesapádnak.”

Saw azért imádkozott, hogy Isten adjon erőt neki. Fájdalmat érzett, amikor az apjára gondolt, és semmi kedve sem volt ahhoz, hogy felvegye a kapcsolatot vele. Tovább imádkozott és bekövetkezett az, amire nem is számított.

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy megkeresztelhettem a 76 éves édesapámat” – mondta Saw egy 3000-es hallgatóságnak 2017 novemberében egykori iskolájában egy eseményen a Mianmari Adventista lelkészképző főiskolán, amikor az egyház 115 éves jelenlétét ünnepelte az országban.

Saw még mindig emlékszik arra, amit édesapja a keresztsége után mondott:

„Fiam” – mondta az idős ember, „keresztény akarok lenni és gyülekezetbe szeretnék járni egy bibliával és egy énekeskönyvvel a kezemben. Kérlek, vegyél nekem egy Bibliát és egy énekeskönyvet, hogy vihessem őket a gyülekezetbe.”

Aztán hozzátette: „ne aggódj értem, továbbra is keresni fogom az Istent.”

Saw hangja elcsuklott a pódiumon, amikor visszaemlékezett arra, ahogy az édesapja kiemelkedett a vízből a keresztelő medencében és köréje fonta karját.

„Ez volt életemben az első alkalom, amikor átölelt” – mondta Saw.

Saw, akit 2016-ban a Dél-Ázsia-Csendes-óceáni Divízió elnökévé választottak, arra bátorította a hallgatóságát, hogy kérjék Isten segítségét minden feltételezés és előítélet legyőzésére életükben.

„Isten erejére van szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük a keserűséget és a fájdalmat, amelyet sokszor egész életünkön át magunkkal cipelünk. Mi csak emberi lények vagyunk Isten átformáló ereje nélkül. Az Ő erejével azonban nagy áldást jelenthetünk a világnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése