2017. április 3., hétfő

Heti imacélok - április 2-9. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(április 2-9.)

·       Istent dicsőítő beszámoló: Igazán áldott alkalom volt az Ima és böjtnap április 1-jén. Az egymásért mondott imák által sokan közelebb kerültek a másikhoz.
·       Istent dicsőítő beszámoló: A Megújulás és reformáció weboldala végre elindult. Köszönjük imáitokat! Kérlek, ezentúl imádkozzatok azért, hogy sokan bátorságra leljenek, és szorosabb kapcsolatot építhessenek Istennel, miközben olvassák a weboldalon megosztott tartalmakat! (Ha látni szeretnéd az új weboldalt, kattints ide: www.revivalandreformation.org. Az elkövetkező napokban rengeteg anyagot fogunk megosztani az oldalon!)
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Tavaszi ülésszakért, melyet jövő héten tartanak Silver Spring, Marylandben, ahova a világ különböző pontjairól utaznak az egyház vezetői, hogy megvitassák az aktuális kérdéseket. Imádkozzunk azért, hogy Isten irányítása alatt szülessen meg minden egyes döntés.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok vezetőink gyermekeiért (helyi pásztoraink gyermekeiért, és azokéiért, akik a világegyház vezetőségében más pozíciókban helyezkednek el.) Imádkozzunk, hogy ezeknek a gyermekeknek mély és maradandó kapcsolata alakuljon ki Jézussal!
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Teljes tagbevonás programjaiért, melyek jelenleg is folynak Európa szerte, legfőképpen Oroszországban. Mihail F. Kaminszkij, az Euro-ázsiai Divízió elnöke megjegyezte, hogy habár rengeteg eszköz áll rendelkezésükre a városok eléréséhez, a hajdani Szovjetunió területén rendkívül erőt próbáló a munka. Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten Lelke kiáradjon azokra a tagokra, akik meg szeretnék osztani hitüket másokkal.
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten segítsen mindnyájunknak személyesen kapcsolatban maradnunk Jézussal, és ne kapkodjuk el a napi áhítatunkat, hanem szánjunk arra időt minden nap, és kérjük Istentől azt, amire igazán szükségünk van. Sátánnak ezernyi eszköze van arra, hogy megzavarjon minket, és így a lelkünkben zajló háború egyre hevesebb lesz. Mély és élő tapasztalat kell Istennel ahhoz, hogy meglegyen nekünk és bennünk az, amit megoszthatunk a körülöttünk élőkkel.

Magyar imacélok:
·       Istent dicsőítő beszámoló: Köszönjük szépen, hogy imádkoztatok a Ki a Sótartóból Missziótalálkozóért, és azt is, hogy olyan sokan eljöttetek. Több mint 600-an ünnepeltünk együtt és vártuk nyitott szívvel a misszióra való bátorítást és útmutatást! Hálásak vagyunk Istennek az áldásokért. Imádkozzunk azért, hogy Isten hívása és ereje tovább éljen és erősödjön bennünk, és azért, hogy a több ezer szétosztott GLOW füzet végezze a csendes munkát azokban, akik megkapták. http://kiasotartobol.adventista.hu/
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, hogy meglássák Isten vezetését és megtapasztalják a Szentlélek átalakító és szolgáló hatalmát
·       Imakérés: Imádkozzunk a közelgő ATUNA (Adventista Egészségtudományi Napok) rendezvényért. Időpont: 2017. április 28. (este) -május 1. (dél)
Helyszín: SZEGED, Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIT) – 6722. Szeged, Ady tér 10.
Szervező: Magyar Unió (ESZO), Generál Konferencia (ESZO), valamint a
Szegedi Orvostudományi Egyetem (péntek délelőtt orvosok és gyógyszerészek számára angol nyelvű akkreditált képzés lesz előadóink közreműködésével). Bővebb információk: http://eszo.adventista.hu/


Isten törődik a részletekkel– írta: Karmaine Millington
A férjem és én 800 mérföldet utaztunk a 14 hónapos fiunkkal, hogy ott lehessek egy orvosi konferencián. Már jó előre lefoglaltam egy olcsóbb hotelszobát, a kedvenc szállodaláncunknál. Azt kértem, hogy a szoba földszinti legyen, mert nemrégiben eltört a csuklóm.

Miközben utaztunk a konferenciára, telefonon beszélgettem egy régi barátnőmmel, Ruth-tal, aki szeretett volna csatlakozni hozzánk egy-két napra, miután megérkeztünk. Reméltem, hogy lesz még számukra is egy szoba a miénkhez közel.

Amikor megérkeztünk a hotelhez, meglepetésünkre közölték, hogy egy második emeleti, nagyobb családi egységet kaptunk meg. Aggódtam, hogy hogyan fogom használni a sínbe rakott csuklómat, emellett a nagyobb egység többe is került, ezért könyörögtem, hogy keressenek nekünk egy földszinti szobát.

A recepciós biztosított bennünket arról, hogy a második emeleti szoba nem kerül több pénzbe, mint a másik. Megköszöntem, és úgy döntöttem, elfogadjuk az emeleti szobát. Nem sokkal később arra is rájöttem, hogy a sínbe rakott csuklóm sem okoz gondot.

Másnap, a barátnőm Ruth is megérkezett, férjével és három fiával.  Amikor elmondtuk nekik, hogy nem kerül több pénzbe a nagyobb egység (amit egyébként még sosem tapasztaltunk), világossá vált előttünk, hogy Isten ajándéka nekünk ez a hotel szoba, így ők is tudnak csatlakozni hozzánk. Dicsőség Istennek!! Így hát, megosztottuk az egységet, kényelmesen tudtunk főzni és enni, valamint családi áhítatokat tartani. Milyen fantasztikusan intézte mindezt Isten!


Az Úr felülbírálta az én álláspontomat, hogy a baráti közösség oázisával ajándékozzon meg bennünket egy lelkileg nem túl felemelő helyen. A Példabeszédek 3:5-6 jut eszembe: bíznunk kell Istenben, aki törődik szükségleteink minden kicsi részletével, és jobban tudja mire van szükségünk, mint mi, saját magunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése