2017. március 28., kedd

Heti imacélok - március 26- április 2. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(március 26- április 2.)

·       Istent dicsőítő beszámoló: Igazán áldott alkalom volt a Generál Konferencia Imahete. Valójában annyira meggyőzőek és inspirálóak voltak az üzenetek, melyeket hallhattunk, hogy meg szeretnénk osztani hamarosan, és így több ember részesülhet ebben az áldásban!
·       Istent dicsőítő beszámoló: A Megújulás és Reformáció weboldala végre elindult. Köszönjük imáitokat! Kérlek, ezentúl imádkozzatok azért, hogy sokan bátorságra leljenek, és szorosabb kapcsolatot építhessenek Istennel, miközben olvassák a weboldalon megosztott tartalmakat. (Ha látni szeretnéd az új weboldalt, kattints ide: www.revivalandreformation.org. Az elkövetkező napokban rengeteg anyagot fogunk megosztani az oldalon!)
·      Istent dicsőítő beszámoló: Isten áldása áradt fiatalok ezreire szerte a világon, akik részt vettek a Globális ifjúsági napon az elmúlt szombaton. Rengeteg érdekes tapasztalat született. Köszönjük imáitokat! Továbbra is imádkozzunk fiataljainkért, hogy vágyjanak a Jézusért való szolgálatra, nem csak az Ifjúsági napon, hanem az év minden napján.
·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok továbbra is azért, hogy sok gyülekezet vegyen részt az ima és böjt napján ezen a szombaton, április 1-én!
·      Imakérés: A jelenlegi menekült krízisben, nagyon sok bevándorló talált ideiglenes menedékre a városokban, és nem pedig menekült táborokban. A menekült táborokra azt mondják, ezek lesznek a jövő városai. Kérlek, imádkozzatok a városokban és táborokban élő emberekért, hogy ne szenvedjenek hiányt, és lehetőségük legyen megismerni Jézust!
·      Imakérés: A Közép-nyugat-afrikai Divízióban, Monrovia és Liberia városában megnyílt egy új befolyásközpont, amit úgy hívnak, a „Millenniumi Vendégház”.  Céljuk, hogy a társadalom magasabb szintjein élő embereket elérjék dohányzásleszoktató foglalkozásokkal, valamint olyan programokkal, melyek kifejezetten gyermekeknek, nőknek és férfiaknak szónak. Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten megáldja ezt a munkát és megismertesse azokkal az emberekkel, akiknek szívét felkészítette rá.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, hogy imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jére tervezünk! A szervezési munkák folyamatban vannak, kérünk, imádkozzatok, hogy az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon! https://www.facebook.com/events/1375571832516997/ vagy a http://kiasotartobol.adventista.hu/
·      Imakérés: A magyar unió több lelkésze tart evangélizációs sorozatot Erdélyben jelenleg és a következő hetekben, hónapokban. Imádkozzunk a Szentlélek áldásáért szolgálatukra
·      Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, hogy meglássák Isten vezetését és megtapasztalják a Szentlélek átalakító és szolgáló hatalmát


Szüksége van „A nagy küzdelemre” – írta: Kamil Metz  
Helen Johnsonnak, miközben sétált lefelé egy utcán Battle Creekben, Michigan államban, hirtelen eszébe jutott, hogy aznap még nem imádkozott. Így a lány, aki éppen könyvevangélistának tanult, megállt, hogy Isten útmutatását kérje. 2015 nyara volt, és pénzt kellett keresnie az iskolára.

Ahogy Helen a következő ajtó felé tartott, egy hangot hallott, amely ezt mondta: „Egy férfi fogja kinyitni az ajtó, és neki szüksége van »A nagy küzdelemre«”.

Pillanatokkal később, a ház ajtaja kinyílt. Egy férfi állt ott.
Helen, követve azt az elvet, hogy először barátságot kell kötni, felajánlott egy egészségről szóló könyvet. Ezután elővett egy másolatot Ellen G. White „A nagy küzdelem”  című könyvéről.
A férfi izgatott lett a könyv láttán. Szerette volna megvenni, de nem volt rá pénze.

Helen megbizonyosodott arról, hogy Isten azt akarta, hogy ez az ember megkapja a könyvet, ezért felajánlotta neki ingyen. A férfi rázta a fejét. Helen megkérdezte, hogy van-e valamennyi aprója a házban. A férfi visszajött egy maréknyi apróval, de az sem volt elég. Odaadta Helennek a pénzt, de a könyvet még mindig visszautasította.

Helen csalódottan megfordult és elindult. Pár lépést tett, amikor megbotlott. Az érmék szétszóródtak a földön.

A lány gyorsan megkérte a férfit, hogy fogja meg a könyvet. Miután összegyűjtötte a pénzt, elindult előre.

A férfi utána szólt. „A könyved” – mondta – „Elfelejtetted a könyvet.”
Helen visszanézett, és mosolygott. „Megtarthatod” – mondta.
A férfi viszonozta mosolyát. „Te nyertél” – mondta.

Egy órával később, Helen azon kapta magát, hogy már egy sokkal gazdagabb környéken jár. Amikor bemutatkozott, és éppen mondani akarta a nevét, a nő az ajtóban félbeszakította őt. „Te vagy Helen, igaz?”
Helen megdöbbent. Még soha nem találkozott ezzel a nővel.

„Én is hetednapi adventista vagyok” – mondta a nő. „Ma reggel épp a Bibliát olvastam, amikor Isten azt mondta nekem, hogy Helen ma bekopogtat az ajtómon. Arra késztetett, hogy írjak egy csekket 20 dollárról, mert Helen találkozik egy olyan férfival, akinek szüksége van A nagy küzdelemre, de nincs annyi pénze, hogy megvegye.”

A nő elővett egy csekket, amire 20 dollár volt írva. Már csak az átvevő nevét kellett ráírnia. „Kinek állíthatom ki ezt a csekket?” – kérdezte.


Kamil Metz a GLOW misszió nemzetközi koordinátora. Ez a bizonyságtétel eredetileg az Adventist Mission című lapban jelent meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése