2017. március 20., hétfő

Heti imacélok - március 19-26. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(március 19-26.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Generál Konferencia Imahetéért, amit a következő héten fognak tartani. Imádkozzunk azért, hogy ez idő alatt mindenkinek lelki  felfrissülésben legyen része!
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért a fontos vezetői ülésekért, melyek ezen a héten kerülnek megrendezésre a Generál Konferencia központjában!
·       Imakérés: Imádkozzunk egészségért és biztonságért azon vezetők számára, akiknek hosszú utat kell megtenniük odáig.
·       Imakérés: Imádkozzunk a Megújulás és reformáció új weboldalának sikeres indulásáért, mely a napokban fog megtörténni.
·       Imakérés: Imádkozzunk azon fiatalok ezreiért, akik részt vesznek a „Globális Ifjúsági Napon” ezen a hétvégén. Imádkozzunk, hogy ott szerzett tapasztalataik arra inspirálják őket, hogy elmenjenek, és még többet szolgáljanak másoknak!
·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy a gyülekezetek részt vegyenek a Böjt- és imanapon, április 1-én. (Angol nyelvű anyagokat ezen a linken keresztül találhattok: http://www.revivalandreformation.org/prayer/prayer-and-fasting-sabbaths/2017-04-01-prayer-fast)
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok továbbra is a MENÁ-ért. A hivatalos 80 napos imaközösség március 21-én véget ér. Viszont ez nem jelenti azt, hogy abba kell hagynunk az imádkozást. Kérlek, imádkozzatok továbbra is, hogy a Szentlélek áradjon ki a MENÁ-ra, valamint hogy az ottani misszionáriusok és munkások biztonságban legyenek. Imádkozzunk azért, hogy Isten nyisson ajtókat ezen a problémákkal teli területen, és sokaknak lehetősége adódjon meghallani az örömüzenetet!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, hogy imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jéretervezünk! A szervezési munkák folyamatban vannak, kérünk, imádkozzatok, hogy az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon! https://www.facebook.com/events/1375571832516997/ vagy a http://kiasotartobol.adventista.hu/
·       Imakérés: A magyar unió több lelkésze tart evangélizációs sorozatot Erdélyben jelenleg és a következő hetekben, hónapokban. Imádkozzunk a Szentlélek áldásáért szolgálatukra
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, hogy meglássák Isten vezetését és megtapasztalják a Szentlélek átalakító és szolgáló hatalmát

Úgy nézel ki – írta: Raquel Arrais
Elhagyva a repülőtér parkolóját, épp fizetni szerettem volna a parkolásért, amikor a férfi a kapu ablakából rám nézett, és ezt kérdezte: „Maga Indiából jött?”

Azt mondtam, nem. Ezután újra rám nézett, és ezt mondta: „Pedig úgy néz ki.” Ezt dicséretnek könyveltem el, mivel nagyon szeretem Indiát. India azon helyek közé tartozik, melyet soha nem felejtesz el: a színek, az étel, a gyönyörű ruhák, a jázminok az út szélén, a curry és a chapati (indiai lepénykenyér) illata, a nyelvek, a zene és a fantasztikus épületek.

Ahogy az ablak mögött ülő emberrel beszélgettem, ezek a képek és érzések jutottak eszembe. Megköszöntem a dicséretet, és elmondtam, hogy egy lényem egy része mindig Indiához fog tartozni. Mosolygott, és megosztotta velem az utolsó chapatiját.

Miközben vezettem hazafelé, az ő szavai jártak az eszemben: „Úgy nézel ki.” Minden nap, sokszor egy napon belül is, mindenki szemében valamilyennek látszunk. Minden nap keltünk valamilyen benyomást valakiben. A szó, benyomás, azt jelenti, amikor megbélyegzünk, hatás alapján ítélünk…impresszum… Tehát ma az a kérdés, milyen benyomást gyakorolunk azon embereknek a szívére és elméjére, akikkel kapcsolatba kerülünk.

A Biblia ezt mondja: „Mikor pedig látták Péternek és Jánosnak a szólásban való bátorságukat, és megértették, hogy írástudatlan és közönséges emberek, csodálkoznak vala; meg is ismerék őket, hogy a Jézussal voltak vala” (ApCsel 4:13). Felismerték őket, hogy Jézus követői. Látták bennük Jézust.

Sokan vannak - városokban, falvakban, az utcádban, munkahelyeden -, akik olyan embert keresnek, aki Jézussal van. Te Jézussal vagy? Olyannak látszol, aki ismeri Őt? Hogyan tudsz olyannak látszani? Íme három módszer arra, hogy jobban hasonlítsunk rá: szeressünk időt tölteni vele, Őt utánozzuk mindenben, amit mondunk vagy cselekszünk, és teljesen rá támaszkodjunk. Így átalakulhatunk az Ő hasonlatosságára.

Hagyjuk, hogy elménk az Ő szereteténél időzzön, szemléljük a szépségét, a tökéletességét, az Ő jellemét! Krisztus, az önmegtartóztatásban, Krisztus a megaláztatásban, Krisztus az Ő tisztaságában és szentségében, Krisztus az Ő páratlan szeretetében irántunk - ezeken kell elmélkedünk. Szeretnünk kell Őt, példaként tekintenünk rá, teljesen rá kell támaszkodnunk, így formálódhatunk át az Ő hasonlatosságára.

Az én imám, hogy olyan legyek mint Jézus. Ez legyen a végső, legfontosabb célunk! Nem tudhatom, hogy találkozok-e valakivel egy nap, aki rám néz, és azt mondja: „Te úgy nézel ki” mint egy indiai, brazil, török, stb. Nem tudhatom. De egy dologban biztos vagyok, hogy Jézussal akarok járni, hogy amikor az emberek rám néznek, felismerjék, hogy „úgy nézek ki”, úgy viselkedek, úgy beszélek, mint aki Vele van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése