2017. március 13., hétfő

Heti imacélok - március 12-19. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(március 12-19.)

·       Imakérés: Kérünk, továbbra is imádkozzatok az „Akarom ezt a várost” című adásért! (További információ itt:  https://thiscity.adventistmission.tv/)  
·       Imakérés: Imádkozzunk, tovább a Bangkokban folyó munkáért, és azokért a befolyásközpontokért, amelyek hamarosan megnyílnak! 
·       Imakérés: Imádkozzunk azért az egészségügyi programért („megaklinika”) amit júniusban bonyolítanak majd le az arizonai Prescott Valleyben! (További információ: http://arizonasonshine.com/)
·       Imádkozzunk az Atlanta külvárosában élő menekültekért! További hírek: ( http://www.adventistreview.org/church-news/story3710-us-mother-puts-refugee-children-into-adventist-schools)
·       Imakérés: 80 napos imádság a MENÁÉRT - Egyiptom, Szudán
·       Ezen a területen mintegy 130 millió ember él. Egyiptom lakosságának 10%-a keresztény, Szudán lakói között pedig 5% ez az arány. Az Adventista Egyháznak 849 tagja van ezen a területen, amelyből 744 fő Egyiptomban, 105 fő Szudánban él. 20 gyülekezetünk és szórványunk működik, 3 iskolánkban több mint 2000 diák tanul, továbbá van 6 óvodánk, 5 városi befolyásközpontunk és egy élelmiszergyárunk. 20 lelkészünk és több globálmissziós úttörőnk dolgozik a területen. 
·       Imakérés (MENA): Imádkozzunk egy kairói projektért, konkrétan az engedélyekért és az építkezésért!  
·       Imakérés (MENA): Imádkozzunk az oktatási intézményekért, különösen a Nílusi Unió Középiskoláért és annak diákjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy a MENA egész területén kitöltessen a Szentlélek!

Részletek a 80 napos imádság a MENÁÉRT programról: A Közel-Kelet és Észak-afrikai Unió (angol rövidítése MENA) jelenleg egy 80 napos imaközösséget tart, hogy Istenhez könyörögjenek egy áttörésért ezen a nehezen megfogható területen. Csatlakozzatok hozzánk, miközben a régió különböző szükségleteiért imádkozunk!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, hogy imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jéretervezünk! A szervezési munkák már elkezdődtek, kérünk, imádkozzatok, hogy az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon! https://www.facebook.com/events/1375571832516997/
·       Imakérés: A magyar unió több lelkésze tart evangélizációs sorozatot Erdélyben jelenleg és a következő hetekben, hónapokban. Imádkozzunk a Szentlélek áldásáért szolgálatukra.

Erőteljes imaszolgálat a Zaokszkij Teológiai Szemináriumban - Írta Borisz G. Protaszevics

A legtöbb adventista iskolához hasonlóan nálunk, Zaokszkijban is voltak imaórák. Isten azonban tudta, hogy a heti összejövetelekből valami hiányzik, és valódi lelki ébredésre van szükség az iskola területén. Ezért tavaly ősszel elküldte hozzánk Don McLaffertyt a kaliforniai Clovis városából, hogy egy különleges imahetet tartson nekünk. Don lelkész nem csak lelkesítő gondolatokat osztott meg velünk az imáról, hanem reggelente is összehívott bennünket imaórára, amelyen mindig részt vettek a személyzet tagjai, a tanári kar és a diákok is.

Ezeknek a csodálatos alkalmaknak az eredményeképpen gazdagon kitöltetett ránk a Szentlélek, és sokan éltünk át személyes megújulást a Jézussal való kapcsolatunkban, és vágyni kezdtünk arra, hogy sokkal többször tegyünk bizonyságot, és mélyebb tapasztalatokat szerezzünk Istennel.

Miután eljött az ideje, hogy Don lelkésztől elköszönjünk, az Úr meggyőzött arról, hogy a reggeli imaórákat folytatnunk kell. Hatalmas áldást jelent minden reggel hatkor kinyitni a gyülekezetet, hogy az emberek jöhessenek imádkozni. Már három hónap eltelt azóta, és az imaórák nap mint nap folytatódnak.

Korábban ritka volt, hogy a gyülekezeti tagok reggel gyűljenek össze imádkozni, most azonban a diákokkal együtt kijelentik, hogy el sem tudják kezdeni a napjukat reggeli ima nélkül, mert az olyan, mint a friss víz a szomjas lelküknek. A reggeli imaórák eredményeképpen Isten sokféle csodájának lehettünk tanúi.

A Zaokszkij gyülekezet egyik tagja, név szerint Praszkovia, hihetetlenül jólelkű hölgy, aki sok rászorulón segített már: árvákon, mozgásukban korlátozott idős személyeken.

Nemrégiben segítségére sietett egy tolószékhez kötött idős hölgynek, aki anyagilag is nagyon nehéz helyzetben volt. Mivel érzékelte, mekkora szükséget szenved ez a család, Praszkovia megígérte az idős asszonynak, hogy minden reggel imádkozni fog érte a gyülekezeti családdal együtt. Nem sokkal azután, hogy Praszkovia elkezdett imádkozni, a tolószékes hölgy eljött az imaórára, és megkért bennünket, hogy imádkozzunk egy barátnőjéért, akinek születésnapja van. Eldöntöttük, hogy nem csak imádkozunk, de meg is látogatjuk őt, zenélünk és énekelünk neki. Mint kiderült, a néni barátnője ortodox keresztény, de családjával együtt nagyon szívesen fogadtak bennünket otthonukban. Látogatásunk során beszéltünk nekik arról, milyen csodálatos, ha személyes kapcsolatunk van Jézussal. Nagyon figyeltek. Minden bizonyságtétel után énekeltünk egyet, és dicsőítettük az Urat.

Amikor készülődtünk, hogy elköszönünk, az ortodox család megállított bennünket az ajtóban. „Várjatok, valamit szeretnénk adni! ” - mondták, és a tolókocsis néni kezébe adtak 150 dollárt. „Szeretnénk megosztani veletek azt, amivel bennünket megáldott az Isten, mert olyan sok áldásban részesültünk ma! ”

A Biblia ezt mondja: „Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek. ” (Lk 6:38)

A drága tolószékes hölgy nem csak anyagi áldást kapott igen nehéz anyagi helyzetében, hanem hite is megerősödött az által, hogy felismerte: Isten rajta keresztül is meg tud áldani másokat.

Borisz G. Protaszevics a Zaokszkij Teológiai Szeminárium igazgatója Oroszországban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése