2017. április 11., kedd

Heti imacélok - április 9-16. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(április 9-16.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Tavaszi ülésszakért, melyet jövő héten tartanak Silver Spring, Marylandben, ahova a világ különböző pontjairól utaznak az egyház vezetői, hogy megvitassák az aktuális kérdéseket. Imádkozzunk azért, hogy Isten irányítása alatt szülessen meg minden egyes döntés!
·       Imakérés: A következő héten a Generál Konferenciától páran meglátogatják azt a helyet Indianapolisban, ahol a Generál konferenciai üléseket tartják majd 2020-ban. Imádkozzunk a logisztikáért, amit még ezután kell kidolgozni, és imádkozzunk annak a csapatnak a tagjaiért, akiknek ki kell választani, hol legyen az imaszoba. San Antonióban, a GK ülései alatt 15,000 ember látogatta meg az imaszobát, 2020-ra pedig még nagyobb helyiséget szeretnénk, hogy több ember részesülhessen ebben az áldásban.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Törökországi Világmissziós Intézményért, mely ebben a hónapban kezdi munkáját. Törökország mindig ellenálló volt a kereszténységgel szemben, tehát rendkívül szükségünk van arra, hogy Isten munkálkodjon az emberekben. Imádkozzunk a Generál Konferencia csapatáért, akik szervezik a felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokat. Imádkozzunk különleges módon a csapat biztonságáért miközben be és kiutaznak az országból, mivel azon a területen az utóbbi időkben sok tüntetés és harc folyt.
·       Imakérés: Május 10-13 között a Generál Konferencia Gyerek-, Női-, és Családi Szolgálatok Osztálya nemzetközi vezetőségi konferenciát tart Budapesten, aminek témája „Érd el a világot: kérdések, melyek a gyermekek, nők és családok életét érintik.” Kérlek, csatlakozz hozzánk imádságban, hogy Isten különleges módon jelen legyen ezen az eseményen. Kérlek, imádkozz, hogy ez az esemény egy meghatározó élmény legyen azoknak, akik elmennek, és ne csak egy újabb találkozó a gyülekezet tagjainak. (Azok, akik szeretnének megtudni többet az eseményről, ide kattinthatnak: https://www.facebook.com/RTWBudapest2017)

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a közelgő ATUNA (Adventista Egészségtudományi Napok) rendezvényért. Időpont: 2017. április 28. (este) -május 1. (dél)
Helyszín: SZEGED, Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIT) – 6722. Szeged, Ady tér 10.
Szervező: Magyar Unió (ESZO), Generál Konferencia (ESZO), valamint a
Szegedi Orvostudományi Egyetem (péntek délelőtt orvosok és gyógyszerészek számára angol nyelvű akkreditált képzés lesz előadóink közreműködésével). Bővebb információk: http://eszo.adventista.hu/
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, hogy meglássák Isten vezetését és megtapasztalják a Szentlélek átalakító és szolgáló hatalmát

Annyi a dolgunk, hogy imádkozzunk vele! – írta: Doris Bevins
Miközben a gyülekezetünk válogatta a beérkezett imakéréseket, az egyik kérést nekem és férjemnek adták ide, mivel az a személy, aki szerette volna, ha imádkoznak érte, a közelünkben lakott. Nem sokkal később elmentünk, és bekopogtunk ennek az ismeretlennek az ajtaján.

A férfi, aki ajtót nyitott, gyanakodva nézett ránk. Lehetett látni a testbeszédén, hogy azt gondolja: Jehova tanúi vagy mormonok jöttek bizonyságot tenni neki. „Mi csupán imádkozni szeretnénk önnel!” – mondtuk neki. „Íme a kérés, amit beküldött, hogy valaki imádkozzon önért.” Miután látta a papírt, amit ő maga írt, megnyugodott, és behívott minket az otthonába.

Beszélgettünk pár percig, majd megkérdezte, hogy milyen felekezethez tartozunk.

„Hetednapi adventisták vagyunk” – válaszoltuk. „Nem érdekel a maguk egyháza, én szeretem az enyémet” – vágta rá rögtön a férfi. „Nem azért jöttünk, hogy meggyőzzük arról, hogy ön is hetednapi adventista legyen” – biztosítottuk erről újra. „Mi csak azért jöttünk, hogy imádkozzunk önnel.”
Tehát imádkoztunk érte, és ezután még sok-sok alkalommal, mivel újra meg újra megkért minket, hogy menjünk vissza. Időről időre megkérdezte tőlünk, hogy mit hisznek a hetednapi adventisták, mi pedig türelmesen megválaszoltuk kérdéseit; mire gyorsan emlékeztetett bennünket, hogy nem szeretne hetednapi adventista lenni. Mi pedig újra emlékeztettük arra, hogy csak azért vagyunk ott, hogy imádkozzunk érte.

Több mint másfél éven keresztül rendszeresen látogattuk őt, és csak imádkoztunk vele. Nem erőltettük rá soha hitelveinket, csupán megválaszoltuk azokat a kérdéseket, amiket feltett. Végül úgy döntött, hogy elkezd járni a gyülekezetünkbe és imaalkalmainkra. Nagyon megszerette az imaalkalmakat, és összebarátkozott a gyülekezet tagjaival. Végül egy nap ezt mondta nekünk: „Kész vagyok arra, hogy megkeresztelkedjek. A ti egyházatok az igaz egyház. Nálatok van az igazság.” Nem sokkal később megkeresztelkedett, és hátralévő éveit velünk töltötte, mielőtt igen idős korában eltávozott közülünk.


Persze nem tudhattuk előre, mi lesz az imák eredménye. Mi csupán szeretettel fordultunk egy olyan személyhez, aki éhezte a szeretetet. Hálát adunk Istennek azért, amit tett, hiszen a csodái ismét meghaladták a képzeletünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése