2017. január 23., hétfő

Heti imacélok - január 22-29. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(január 22-29.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok továbbra is azokért a missziós tevékenységekért, melyeket a gyülekezetek végeznek jelenleg a Tíznapos imaközösség után. Imádkozzunk, hogy új kapuk nyíljanak meg közösségeinken belül, és ezáltal még hatásosabban tudjuk hirdetni az igét.
·       Imakérés: Néhány küldöttünk jelenleg Moldován, Románián és Magyarországon keresztül utazik, hogy imádkozzanak az emberekkel, és arra bátorítsák őket, hogy minden szolgálatukat és missziójukat rengeteg ima kísérje. Kérlek, csatlakozzatok ti is ezekhez az imákhoz, hogy Isten hatalmas csodákat vigyen véghez az elkövetkező hetekben.
·      Imakérés: Imádkozzunk azokért az adventista fiataljainkért, akik most fogják elkezdeni második félévüket az egyetemeken, főiskolákon és a középiskolákban. Imádkozzunk értük, hogy Krisztus különleges tanúi legyenek mások előtt.
·      Imakérés: A 80 napos imaközösségen belül ezen a héten a Közép Kelet Egyetemet helyezzük középpontba. Ez az egyetem, amit 1939-ben alapítottak, egy adventista iskola, mely minőségi oktatást kínál Bejrutban, Libanonban. Egy olyan régióban, ahol 500 millió ember még nem is hallott az adventistákról, ez az egyetem nagy szerepet játszik abban, hogy megismertesse a vezetőket az adventista missziós hittel és értékekkel. Imádkozzunk egy lelki ébredésért ezen a kampuszon. Imádkozzunk pénzügyi stabilitásért. Imádkozzunk az ott dolgozókért és a diákokért.

Részletek a 80 napos imádság a MENÁÉRT programról: A Közel-Kelet és Észak-afrikai Unió (angol rövidítése MENA) jelenleg egy 80 napos imaközösséget tart, hogy Istenhez könyörögjenek egy áttörésért ezen a nehezen megfogható területen. Az év első 10 napja azzal telt, hogy a MENÁ-ért imádkoztak, mint egészért. A második héten csatlakoztak a világszéles egyház Tíz napos imaközösségéhez. Ezután még 60 napig imádkozni fognak – egyszerre 10 napig – a terület különböző részeinek különleges szükségleteiért, ezen a héten a Közép Kelet Egyetemért.

Magyar imacélok:
·    Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a téli evangelizációs programokért! Az újévben, az ünnepek után sok helyen újra indulnak az evangelizációs és missziós programok. Imádkozzunk azért, hogy Isten áldja meg ezeket a szolgálatokat!
·    Imakérés: Imádkozzatok azért, hogy ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket az Úr adott nekünk azáltal, hogy a magyar mozikban is vetítik már az adventista katonáról, Desmond Dossról szóló filmet, A fegyvertelen katona című alkotást! Látogasd meg és terjeszd a következő honlapot: http://www.fegyvertelenkatona.hu
·    Imakérés: A RemenyPont önkéntesei elhatározták, hogy amilyen aktívan csak lehet, bekapcsolódnak a mozifilm misszióba, ezért engedélyeket szeretnénk beszerezni, hogy a mozi kijáratánál ajándék könyveket adományozzunk az érdeklődőknek. Szeretnénk felajánlani a lehetőséget egy beszélgetésre a ReményPontban azoknak, akiket mélyen megérintett a film mondanivalója. Kérlek imádkozzatok, hogy a lehetőségekhez képest - missziós szempontból - a legtöbbet tudjuk nyújtani az érdeklődők számára!
·    Imakérés: Kérünk, hogy imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jére tervezünk! A szervezési munkák már elkezdődtek, kérünk, imádkozzatok, hogy az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon!

A király kobra harapás és egy kétségbeesett imádság – írta: Andrew McChesney
Az anya épp tűzifát gyűjtött egy dél-indiai erdőben, amikor meglátott egy hangyabolyt.

Egy kis tejet öntött a hangyabolyra, összekulcsolta kezét, becsukta szemét, és elkezdett mormolni valamit. Miközben beszélt, egy király kobra csúszott ki a hangyabolyból, és egyenesen felé tartott.

A király kobra a világ leghosszabb mérges kígyója, hossza elérheti a 6 métert.

A kígyó sziszegve felkúszott a bal lábán, és bőrébe vájta méregfogát.
A megdöbbent nő csak ekkor kiáltott fel segítségért.

„Az anyám soha nem számított ilyesmire” mondta nekem a lánya, Lakshmi. „Számára isten volt a kígyó. Segítségért sikított.”
Senki nem hallotta meg, kivéve Lakshmit, aki emlékezett arra, hogy az ő tanára a hetednapi adventista bentlakásos iskolában, sokszor imádkozott Jézushoz segítségért.

„Mami, ne aggódj” – mondta – „csak mondd, Jézus ments meg.”
A lábán csimpaszkodó kígyóval, a megrémült anya újra és újra megismételte: „Jézus ments meg! Jézus ments meg! Jézus ments meg!”
A kígyó lassan lecsúszott a lábáról, és visszabújt a hangyabolyba.

Megkönnyebbülve, az anya letépett egy darabot a szárijából, ami az indiai nők által viselt hagyományos ruha, és szorító kötést tett a lábára annak érdekében, hogy a méreg ne terjedjen tovább. Ezután az anya és lánya hazasietett.

„Amikor hazaértünk, nagyon sokat kérdezett Istenről” – mondta Lakshmi.
Lakshmi beszélt arról az Istenről, aki az univerzumot teremtette.

„Mondtam neki, hogy jó az Istent imádni, és nem a tárgyakat” – mondta.
A lány mindent elmondott, amit hallott Jézusról a reggeli és esti áhitatokon, és a szombatiskolán, amit a James Memorial Középiskolában tartottak.
Az anya semmilyen tünetét nem mutatta a kígyóharapásnak. Ez egy igazi csoda volt.


„Anyukám elhagyta a boldogtalan életét, mintha becsukott volna egy ablakot, és elkezdett teljesen Istenre támaszkodni” – mondta Lakshmi, aki jelenleg 18 éves és 12. osztályos tanuló. „Minden szombaton összegyűjti a többi falusit, hogy eljöjjenek az ő adventista imaházába.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése