2016. szeptember 5., hétfő

Heti imacélok -szeptember 4-11. és IZGALMAS TAPASZTALAT

Heti imacélok  
(szeptember 4-11.)
·        Adatok röviden a SID-ről: A Dél-afrikai Indiai-óceáni (SID) Divízió 23 országban és szigeten van jelen. 10 unióból és egy csatolt területből áll. Az Úr 3.514.060 gyülekezeti taggal áldotta meg ezt a divíziót, akik 23.972 gyülekezetben jönnek össze istentiszteletre szerte a divízió területén.
·        A SID imakérései: Kérlek, csatlakozzatok hozzánk a Dél-afrikai Indiai-óceáni (SID) Divízió vezetőségéért és Solomon Amphosáért a divízió új elnökéért való imában, valamint Gideon P. Reyneke titkárért és Goodwell Nthani pénztárosért való imában!
·        A SID imakérései: A Dél-afrikai Indiai-óceáni (SID) Divízió különös hangsúlyt fektet a Nagyvárosi misszióra a Dél-afrikai Johannesburgban és a zimbabwei Harare-ban, ahol komolyan dolgoznak a magasabb életszínvonalon élő emberekért. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Gondviselés vezessen el befolyásos emberekhez, akik másokat is képesek elérni hatáskörükben!
·        A SID imakérései: A testvérek igazi áttörésért imádkoznak a Dél-afrikai unió területén. Ezen a földrajzi területen 55 millió ember él és a gyülekezeti tagság csak 155.000. Ez a terület sürgős imára szorul. A Dél-afrikai Indiai-óceáni (SID) Divízióban azért imádkoznak, hogy Dél-Afrika hasonló lángot kapjon, mint a többi uniók, mint például Zambia, ahol a gyülekezeti tagság egyedül ebben az országban meghaladja az egymilliót.
·        A Generál Konferencia imakérése: Jelenleg arató munka folyik Mongóliában (augusztus 30- szeptember 11). Ron Clouzet (aki a Dél-Ázsia Csendes-óceáni divízió lelkészi osztályának az elnöke) és felesége, Lisa párhuzamosan tartanak arató evengélizációkat Mongólia több gyülekezetében. Azt kérik, hogy imádkozzunk értelemért, bölcsességért és a Szentlélekért, hogy munkálkodjon általuk minden gyülekezetben.  
·        Válasz az imára: Köszönjük, hogy imádkoztatok a norvégiai imakonferenciáért, amely augusztus 26-28-án lett megtartva. Isten megáldotta ezt a konferenciát sok részvevővel szerte Norvégiából, beleértve az unió vezetőit is. Sok erőteljes imaalkalom volt, és a résztvevők arra az elhatározásra jutottak, hogy tovább haladnak az imádságban. Köszönik az imákat!

Isten összetört állapotunkban is vezet, és gondot visel rólunk
Írta: Joy Alexander
Shelley adventistaként nőtt fel, szeretett gyülekezetbe járni, énekelni a kórusban, és minden más vonatkozásban a helyes dolgokat tette.

A harmincas éveiben azonban úgy döntött, hogy összeköltözik a barátjával. Döntése ellenére egy területen nem volt hajlandó kompromisszumra: a szombatot mindig megtartotta. Shelley és barátja eltérő nézeteket vallottak. Shelley sosem dolgozott szombaton, ezért komoly anyagi gondok jelentkeztek, és feszültség terhelte a kapcsolatukat.

Tíz évnyi élettársi kapcsolat után Shelley sok ima után meggyőződött arról, hogy újra egyedül kell élnie. Tudta, hogy döntése még több anyagi nehézséggel fog járni, de határozottan lépett előre.

Azonban pontosan ennél a fordulópontnál tudta meg Shelley, hogy várandós. Ahelyett tehát, hogy szétköltöztek volna, úgy döntöttek, hogy inkább összeházasodnak. Néhány hónappal később megszületett kislányuk, Emma.

Házasságuk nem volt zökkenőmentes. Shelley továbbra is szombatot ünnepelt, és eldöntötte, hogy kislányukat is adventistának neveli. Sokszor előfordult, hogy férje egyáltalán nem adott neki pénzt a kiadásokra. Több alkalommal haza sem ment, és nem segített Emma nevelésében sem.

Amikor Emma 5 éves lett, Shelley komolyan kezdett imádkozni azért, hogy lánya, Emma a helyi adventista iskolába járhasson. Azt akarta, hogy Emma keresztény környezetben tanuljon, és ne kelljen megalkudnia a szombat miatt, és nap mint nap tanulhasson Jézusról. Ez ugyanaz a kis iskola volt, ahol annak idején Shelley is végezte középiskolai tanulmányait. Mivel sok szülő akarta ebbe az iskolába járatni gyermekét, ezért Shelley tudta, hogy csak az ima segíthet abban, hogy Emma felvételt nyerjen.

Habár Shelley életét sok téves döntés sebezte meg, mégis megtanulta, hogy Isten gondoskodik róla, és meghallgatja imáit. Az Úr ezúttal is csodát tett: Emma ezen az őszön elkezdheti az adventista iskolát. Shelley biztosan tudja, hogy Isten éppolyan gondosan fogja vezetni Emma életét, ahogyan az övét vezette mindezidáig.

Írta: Joy Alexander, a Generál Konferencia elnöki irodájának tisztviselője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése