2016. augusztus 29., hétfő

Heti imacélok - augusztus 28-szeptember 4. és IZGALMAS TAPASZTALAT


Heti imacélok  
(augusztus 28 - szeptember 4.)
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok az előadások utolsó hetéért Beckleyben, Nyugat-Virginiában, amely a júliusban megszervezett  Út az egészséghez program utómunkája! Az előadások szeptember 3-án érnek véget keresztségi istentisztelettel. Imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek munkálkodjon a szíveken, hogy a jelenlevők döntsenek Krisztus mellett.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a világegyház vezetőiért és adminisztrátoraiért, hogy Isten oltalmazza őket, miközben a világot járják és bizonyságot tesznek Krisztus szeretetéről, és segítik az embereket fontos döntések meghozatalában az evangélium előmozdításában. Imádkozzatok oltalomért és vezetésért!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok az adventista oktatási intézményekért szerte a világon, ahogy az új tanév közeledik. Imádkozzatok a sok fiatalért, akiknek élete megváltozik azáltal, hogy részei lesznek az adventista oktatásnak! Imádkozzatok azokért a döntésekért, amelyeket ebben a tanévben hoznak meg, hogy az Urat szolgálják!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia új munkatársainak házastársaiért, akik megfelelő lakást keresnek családjuknak a Generál Konferencia központjának közelében! Egyes házastársak még mindig azzal küszködnek, hogy egy új nyelvet megtanuljanak. Imádkozzatok azért, hogy támogató barátokra találjanak, és otthon érezzék magukat az Egyesült Államokban.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azokért, akik új munkakörbe kerültek, hogy ha nem is töltenek be olyan tisztséget, mint korábban, legyen békességük, hogy Isten még mindig munkálkodik életükben és Neki különleges terve van velük ott, ahol vannak!
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azok házasságáért, akik az egyházban dolgoznak, és teljes munkaidős szolgálatban vannak. Az ördög mindent megtesz, hogy tönkretegye és aláaknázza azok házasságát és családját, akik az Urat szolgálják. Szükség van arra, hogy az Úr egy különleges védőkerítést vonjon ezek köré az otthonok köré.

Hogyan változtatott meg az ima egy ingyen klinikát Írta: Lela Lewis

Minden este, miután százakat részesítettek ingyenes orvosi ellátásban A legjobb út az egészséghez nevű szervezet által működtetett ingyenes klinikán, az önkéntesek összegyűltek áhítatra és azért, hogy elmondják csodás tapasztalataikat, amelyeket aznap szereztek.  
Mi azonban valamit egészen másként tettünk a közelmúltban a Nyugat-virginiai Beckleyben megszervezett ingyen klinikán. Meghívtuk a pácienseket, hogy csatlakozzanak hozzánk.
Ez az ötletem akkor támadt, amikor az egyik reggel imában időt töltöttem Istennel. Mivel éreztem, mennyire fontos még gyorsabban bevonni az embereket a „teljes ember gyógyításába”, megismertetni velük a fizikai, mentális, lelki egészség titkait, és jobb módszereket találni arra, hogy meghívjuk őket az egészségügyi információs központokba, amiket a hetednapi adventista gyülekezetekben hoztunk létre az ingyen klinika rendelésének befejezése utáni időre, ezért nagyon komolyan imádkoztam.
Az imát követően arra éreztem késztetést, hogy a pácienseknek tartott, esti összejövetelek témáján változtassak, miközben az önkénteseknek is megfelelően lelkesítő ötleteket tartogattam.
A programelőkészítő bizottsággal beszélgettünk, és további imák után eldöntöttük, hogy meghívjuk a pácienseket egy ingyen vacsorára, és közvetlenül utána a teljes embert érintő egészségügyi programot tartunk nekik, aminek során elmondjuk nekik az aznapi csodákat, együtt zenélünk, stb. A program nagyon jól sikerült Beckleyben. Esténként a páciensek és az önkéntesek kerek asztalok körül ültek, együtt eszegettek és beszélgettek egymással. Gyönyörű volt! Aztán a vendégek ottmaradtak az esti alkalomra.
Körülbelül 50-75 vendég jött minden este a három napos ingyen klinika idején, és sokan részt vettek a szombatiskolán és az istentiszteleteken is azon a hétvégén. „Most már ti vagytok az én családom” – mondta örömtől csillogó szemmel, meghatottan egy anyuka, aki két kislányával jött az alkalmakra. „Először segítettetek az egészségügyi problémáimban. Aztán enni adtatok, s végül lelki táplálékkal is elláttatok.” Tiffany és családja ellátogatott a helyi adventista gyülekezetben létesített egészségügyi információs központba, és úgy tervezik, hogy a lelki egészségről szóló sorozaton is részt fognak venni, amelyet ifj. Ron Halvorsen, az Ohio Egyházterület elnöke fog tartani néhány hét múlva.
Más pácienseknek is hasonló történetei vannak. Ezek a drága lelkek most hallanak arról, hogy mit jelent a teljes ember gyógyulása, gondozása, mert ezért imádkoztunk. Nem csak az én imám eredménye ez, hiszen egy egész csoport imádkozott egész héten keresztül a Beckley ingyen klinika körül. Folyamatosan kértük Isten tanácsát azzal kapcsolatosan, mit tegyünk. Isten bőségesebben válaszolt imáinkra, mint ahogy el tudtuk volna képzelni. Esti összejöveteleinkről a televízió is tudósított, a helyi újságok is hírt adtak, és ingyen reklámot biztosítottak, amit egyébként nem tudtunk volna megfizetni. Beckely lakói ezek után sokkal pozitívabban vélekednek rólunk, hetednapi adventistákról, és ami még fontosabb: Istenről is.
Ez az ima csodája!
Dr. Lela Lewis szülész-nőgyógyász szakorvos, emellett pedig a Legjobb út az egészséghez szervezet vezetője, ami szoros együttműködésben dolgozik a Hetednapi Adventista Egyházzal, az ASI-val, és számos egyéb támogatóval, amely szervezetek együtt több mint 83 millió US dollár értékben biztosítottak már ingyen rendelést és ellátást több mint 22 000 páciensnek az Egyesült Államok hat városában 2014 óta. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése