2016. augusztus 23., kedd

Heti imacélok - augusztus 21-28. és IZGALMAS TAPASZTALAT

Heti imacélok  
(augusztus 21-28.)
·        Istent dicsőítő beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztok a jelenleg is folyó evangelizációs sorozatért, Beckleyben, Nyugat-Virginiában, amit az „Út az egészséghez” program sikere miatt szerveztek meg. Minden este rengeteg olyan ember jön el, akik nem adventisták, és ők is hoznak magukkal új hallgatókat! Isten hatalmas módon megáld minket. Kérlek, imádkozzatok továbbra is!
·        Istent dicsőítő beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a JAERIM Ifjúsági Találkozóért, ami augusztus 12. és 15. között került megrendezésre a Sahmyook Egyetem helyszínén, a Koreai Unió szervezésében. Isten különleges módon megáldotta ezt az eseményt, és ennek eredményeképpen sok fiatal közelebb került Istenhez, és részesei lehetnek a „Teljes tagbevonás” mozgalomnak. Hálásak vagyunk Istennek, ahogy látjuk, hogyan dolgozik a fiatalokon keresztül szerte a világban.
·        Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Norvégiai Unió Imakonferenciájáért, amit a következő héten tartanak meg. Imádkozzunk Isten Lelkének kiáradásáért, és áldásért azokra, akik részt vesznek az eseményen!
·        Imakérés: Kérlek, kezdjetek el imádkozni az Éves Bizottsági ülésekért, amik októberben fognak elkezdődni. Ezen az eseményen összegyűlnek az egyház vezetői szerte a világból, hogy fontos kérdésekről tárgyaljanak. Az idei ülés kezdetén különleges hangsúlyt fog kapni az adventista oktatás kérdése. Kérlek, imádkozzatok ezért a területért is!
·        Imakérés: A 2017. évi, Tíznapos imaközösség anyagait megírták. Imádkozzunk azokért a fordítókért, akik ezeket az anyagokat más nyelvekre fordítják le! Imádkozzunk, hogy még több embernek lehessen része abban a kiváltságban és áldásban, hogy részt vehet a Tíznapos imaközösségben 2017. január 11. és 21. között.
·        Imakérés: Idén az utolsó Böjt és imanap október 1-jén lesz. Az anyagok erre a napra elérhetőek angol nyelven   ezen az oldalon. Kérlek titeket, imádkozzatok, hogy sokan részt vegyenek és áldásban részesüljenek ezen a napon, amikor összegyűlünk imádkozni másokért!
·        Imakérés: Az Adventista Egyház tagjai közül csupán 15% él a 10/40-es ablak területén, viszont a világ népességének 65%-a él ott, akik közül sokan nem hallottak még az evangéliumról. A HOPE televíziós csatorna egy sorozatot indít „Akarom ezt a várost” címmel. Ebben a műsorban az Adventista Misszió azokra a városokra összpontosít, ahova még nem jutott el az örömhír. Kérlek titeket, imádkozzatok, hogy Isten tudjon munkálkodni ezen a sorozaton keresztül, hogy egyházunk tagjai is felfigyeljenek rá, és csatlakozzanak a misszióhoz!

Láttam, ahogy a lányom átvette a hit fáklyáját Írta: Teri Salvador

A lányom, Elise, hatalmas problémával nézett szembe ezen a tavaszon.
Szeretett volna elmenni a nyáron pár különórára, hogy felkészüljön az ősszel kezdődő első szemeszterére a Weimar Egyetemen, Kaliforniában. Viszont egy 10 hetes könyvevangélizációs programon is részt szeretett volna venni. Mindkettőt nem vállalhatta el.
Sokszor hosszasan beszélgettünk és imádkoztunk együtt, miközben ő befejezte középiskolai tanulmányait a Weimar Akadémián. Elise ott maradt volna a nyári kurzuson, de ekkor ellátogatott az iskolába egy személy, aki diákokat toborzott könyvevangelizációs munkára. Elise szívében feltámadt a vágy, hogy jelentkezzen, én pedig bátorítottam, hogy imádkozzon tovább, és keresse Isten akaratát.
Végül, egyik este Elise újra Isten elé hozta nyári terveit ebben az imában: Mennyei Atyánk ezer kiutat tud mutatni ott, ahol mi egyet sem látunk. Akiknél az Istennek való szolgálat első helyre kerül, azok életében a kusza szálak kisimulnak, és lábaik előtt feltűnik az egyenes ösvény.” (A nagy orvos lábnyomán. Budapest, 2001, Advent Kiadó, 347. o.)
A következő napon az evangélizációs csapat vezetője azt mondta Elise-nek, hogy nem szükséges egész nyáron velük tartania, hanem elég csak addig, amíg elkezdődnek a nyári órái. Ez egy ritka lehetőség, amit csak pár tanulónak engednek meg.
Elise arca, ahogy abban a pillanatban láttam, örökre belevésődött a szívembe. Isten különleges gondoskodása tükröződött rajta, és a szolgálat izgalma sugárzott róla. Az öröm és csodálat ragyogott rajta azért, amit Isten tett vele.   

Azon a napon láthattam a hosszú évek sok-sok imádságának és a nevelésemnek a gyümölcsét, hiszen a hitem fáklyáját átvette egy új nemzedék, az én lányom. Az én hitem az ő hitévé vált egyetlen csodálatos pillanatban.
Megkaptam azt az ajándékot, amire egy szülő vágyik: láttam, amint drága gyermekem bizonytalan léptekkel elindul a hitben, és aztán egyre biztosabb és erősebb lesz az Úrban, ahogy vár Istenre, figyel rá, dicsőíti Őt, és imádkozik. Ma Elise sokkal szerelmesebb Istenbe és jobban csodálja Őt, mint eddig bármikor! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése