2020. december 9., szerda

Heti imacélok - december 4-10 IZGALMAS TAPASZTALAT

 Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/ 

2020. december 4.


Isten megoldotta

Willie és Elaine Oliver

Barátunk, Dávid elkötelezett és hűséges tagja a Hetednapi Adventista Egyháznak. Majdnem egész életünkben ismertünk egymást. Dávid férj, édesapa és nagyapa is, aki családja életének nagyon fontos részét képezi. Annak ellenére, hogy elkötelezett, lelkiismeretes, magasan képzett szakember, sikerült egyensúlyba hozni a hivatását, gyülekezeti tisztségeit és a családját.

Néhány hete Dávid egy SMS-t küldött, amiben kijelentette, hogy beszélni szeretne velünk, amikor a leghamarabb ráérünk. A hangnemből kihallottuk a sürgetést, ezért eldöntöttük, hogy amilyen hamar csak lehet, felvesszük vele a kapcsolatot, sűrű programunk ellenére is a világot sokkoló járvány ideje alatt. Úgy döntöttünk, hogy Zoom-on fogunk beszélgetni.

A biztonság kedvéért imádkozni kezdtünk Dávidért attól a pillanattól kezdve, hogy jelezte kérését a beszélgetésre. Kértük Istent, hogy adjon nekünk megfelelő bölcsességet és szavakat, amelyek barátunk bátorítására és támogatására fognak szolgálni.

Végül eljött a pillanat. Szemtől-szemben álltunk Dáviddal a Zoom-on. Amikor megláttuk az arcát, tudtuk, hogy valami borzasztó dolog történt. Barátunk, aki kiváló szakember volt éveken keresztül, híres cégeknek dolgozott szerte az USA-ban, most rettentően aggódott, hogy elveszíti munkáját a borzasztó járvány kellős közepén.

Cégének új vezérigazgatója, ahol Dávid sikeresen dolgozott néhány éve, okot keresett arra, hogy elbocsássa őt. Havi nagy kiadásai és a privát szektor gyengélkedése miatt, nem tudta megengedni magának, hogy ilyen időkben és életének ebben a szakaszában elveszítse a munkáját, még jelentős megtakarításai és beruházásai ellenére sem.

Együttérzésünket fejeztük ki Dávid irányában amiatt, ami őt érte, és az egyetlen válaszunk, mint olyanoknak, akik teljes életünkben adventista hívők voltunk és az egyházban szolgálatot teljesítettünk, ez volt: „Tudod, hogy semmi sem túl nehéz Istennek. Vigyük ezt az aggodalmunkat elé imában!” És ezt meg is tettük.

Aznap Dáviddal együtt buzgón imádkoztunk Istenhez a Zoom-on. Elmondtuk Neki, hogy rábízzuk Dávid jövőjét és biztosak vagyunk abban, hogy Ő sokkal többet megtehet annál, mint amit kérni, gondolni vagy elképzelni tudunk azzal a valósággal kapcsolatosan, amivel Dávid most szembe találja magát.

Három nappal később Dávid felhívott. Hangában érzékelhető volt lelkének öröme és békéje. „Az Igazgatótanács találkozott ma velem” – mondta. „Elmondták, hogy értékes vagyok a cégnek és szükségük van rá, hogy megmaradjak a pozíciómban.” A történet többi része egyszerűen hihetetlen volt. Az új vezérigazgatónak azt tanácsolták, hogy többé ne bántsa Dávidot.

Milyen hatalmas Istent szolgálunk! Bezárta az oroszlánok száját, hogy Dániel életben maradjon. Most megvédte Dávidunkat a megvadult vezérigazgatótól. Bízzunk ma Istenben és minden nap, amint megfogadjuk Lukács 18:1 üzenetét: „mindenkor imádkoznunk kell, és nem szabad belefáradnunk.” Maradjunk hűségesek!

A világegyház imakérései

2020. december 4–10.

·       Kérünk, imádkozzatok azokért, akik anyagi gondokkal küzdenek a COVID-19 járvány szigorításai és bezárásai miatt. Imádkozzunk azért, hogy mi mint egyházi család segítsünk egymásnak az anyagi gondok elhordozásában.

·       Imádkozzunk az idősek és az immunbetegek egészségi állapotáért, most, amikor az északi féltekén beköszönnek a hideg hónapok.

·       Imádkozzunk a közelgő Böjt-és imanapért (január 2,) és a Tíznapos imaközösségért (január 6-16). Imádkozzunk azért, hogy sokan bekapcsolódjanak ezekbe az imaközösségekbe, miközben előre haladunk a térdeinken.

·       Imádkozzunk az Adventista Misszió e heti el nem ért népcsoportjáért, akik Thaiföld észak-keleti részén laknak. „Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül?” (Róm 10:14). Könnyű elhinni azt, hogy a föld lakosságának többsége már hallotta az evangéliumot, de ez nem igaz. Thaiföld észak-keleti részén 18 millió ember él és csak 0,4%-a keresztény. Csatlakoznál hozzánk a Thaiföld észak-keleti részén élő emberekért való imádságban, hogy lehetőségük legyen megismerni és követni Krisztust?

 

1 megjegyzés:

  1. Dicsőség Istennek az ima meghallgatásokért, hisz csak Benne bízhatunk ebben a nehéz helyzetben ami most van a világban. Segítsen meg bennünket a nehézségeinkben úgy fizikai, mint lelki erőt adjon , s kérjük adjon kimenekedést győztesként számunkra. Ámen!

    VálaszTörlés