2020. november 22., vasárnap

Heti imacélok - november 20-27 IZGALMAS TAPASZTALAT

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/ 

2020. november 20.

Krisztus élő levele

Anonim misszionárius

Donald nyugdíjas külföldi, aki egy kis városszigeten él, a földnek egy nehezen elérhető részén. Majdnem 25 éve él itt. Donald nyugdíjba vonult, miután éveken keresztül dolgozott az ADRA-nak a világ különböző részein. Szeret gondoskodni az emberek szükségleteiről és mindig lehetőségeket keres, hogy másokon segítsen, vagy másoktól kér segítséget olyan esetekben, amiket ő személyesen már nem tud kezelni. Ily módon sok mindent megtett azokért az emberekért, akik a lakókörnyezetében élnek, beleértve azt is, hogy megszervezett bizonyos tevékenységeket, amikor orvosok, fogorvosok és egyéb szakemberek jöttek, még külföldről is, hogy szolgálják a lakóközösséget.

Egy napon, néhány évvel ezelőtt, Donald egy falusi környezetben sétált, nem messze attól a várostól, amelyben lakott, amikor egy fiúra talált, aki apja juhait és kecskéit őrizte. Beszélni kezdett a fiúval – bár nem volt könnyű, mert a fiú csak a helyi régió nyelvét beszélte és csak néhány szót tudott franciául. Donald megkérdezte, hogy nem szeretne-e tanulni, hogy jobb munkalehetőségei legyenek a jövőben (a bárányok legeltetése igen alázatos munka és kevés anyagi jövedelmet hoz). Miután beszélt az apjával, az beleegyezett, hogy fia elhagyja ezt a munkát és tanfolyamokat folytasson villanyszerelés és vízszerelés szakon azzal az ígérettel, hogy Donald gondoskodik a költségekről. Így jött el Amir a városba és attól a naptól fogva olyan volt, mintha Donald fia lett volna. Néhány év múlva Amir befejezte tanulmányait és elkezdett dolgozni ezekben a szakmákban.

Évekkel később, Donald olajat szeretett volna vásárolni, amit abban a régióban termeltek és meghívta Amirt, hogy kísérje el őt. Hallott egy olyan helyről, ahol jó minőségű olajat lehet kapni. A következő vasárnap ketten elmentek erre a rövid útra autóval, hogy megtalálják a falut a hegyek között, ahol tényleg kapható volt olaj. Amíg ott voltak, Amir találkozott egy lánnyal, aki megnyerte a tetszését. Nemsokára visszatért a faluba és később összeházasodtak. Most nyolc év után két szép gyermekük van.

Donald és Amir most szomszédok. Egy kis épületben laknak, amelyben két lakás található: Donald az egyikben él, a másokban, az emeleten Amir a családjával. Ahogy elképzelitek, barátságuk folytán sok időt töltenek együtt. Amir jön-megy és úgy gondoskodik jótevőjéről, mint az apjáról. (Donald már nagyon idős).

Egy napon Amir egy kis könyvet talált Donald otthonában, amire felfigyelt. Egy kis könyv volt arab nyelven. Felkeltette az érdeklődését, mivel Donald nem tudott arabul olvasni és nem is ért arabul. Egy szombatiskolai tanulmányfüzet volt, amit Donald a barátainak szeretett volna ajándékozni. Donald elmagyarázta Amirnak, hogy mi is ez a könyvecske, és azt, hogy hogyan segít a Biblia tanulmányozásában. Amirt érdekelte és megkérdezte, hogy elolvashatja-e.

Egy néhány nap múlva, amikor visszahozta a füzetet és meglátta Donaldot ezt mondta: „Most már értem!” Donald nem tudta, hogy Amir miről beszél. „Most már értem, hogy miért segítesz annyit az embereknek” – mondta – „azért, mert Jézus is ezt tette. Ezt olvastam abban a kis könyvben, amit nekem kölcsönöztél. Te Jézust követed és azért teszed azt, amit Jézus tett.” Az a tanulmány Jézus csodáiról szólt. Érdekes volt látni Amir reakcióját. A mai Jézussal találkozott Donald életében és bizonyságtételében. Amikor tudomást szerzett a Biblia Jézusáról, semmi kétsége sem volt afelől, hogy Jézus pontosan olyan volt, mint az ő drága barátja, Donald.

Amir növekszik a hitben és bennünket izgalomba hoz az, ahogyan Isten válaszol az imáinkra. Egy házicsoport tagja lett már majdnem egy éve. Hiszünk abban, hogy szeretettel és türelemmel egy családot fogunk nyerni Isten országa számára. Még hosszú út áll előttük, hogy tanulmányozzák és megértsék az igazságot, amit mi ismerünk és szeretünk, de a nehezén már túl vagyunk, annak köszönhetően, hogy Donald egy „nyílt levél” (2Kor 3:2-3), amit Amir olvashatott, és amiből megismerte Jézus szeretetét, még mielőtt kinyithatott volna egy Bibliát.

A történet a MENA (Közel-Kelet Észak-Afrika) területéről származik, ezért a szereplők biztonságáért minden nevet megváltoztatunk.

A világegyház imakérései

2020. november 20–27.

·       Kérünk, imádkozzatok a waldens-misszionáriusokért és azokért, akik otthonuktól távol, más országokban dolgoznak. Imádkozzatok azokért a misszionáriusokért, akiket név szerint ismertek!

·       Imádkozzunk azért, hogy az egyházat semmi se vonja el missziós céljától, hanem minden lehetőséget megragadva bizonyságot tegyen Jézus közeli eljöveteléről!

·       Imádkozzunk azokért, akik érintettek a legutóbbi hurrikánok és tájfunok pusztításában Közép-Amerikában.

·       Imádkozzunk azokért, akik szegény országokban élnek, akik azért küzdenek, hogy élelmet biztosítsanak családjuknak és túléljék a COVID járvány miatti korlátozásokat.

·       Imádkozzunk az Adventista Misszió e heti el nem ért népcsoportjáért, az arain népcsoportért! Nincsenek pontos adataink arról, hogy a 11 milliós pakisztáni népcsoportból hányan hisznek Jézusban. Kérünk, imádkozz velünk azért, hogy arainok milliói térjenek Jézushoz a közösségi média által, és azért, hogy belőlük hívők csoportjait lehessen megszervezni. Ami az embernek lehetetlen, az lehetséges az Istennek.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése