2019. december 8., vasárnap

Heti imacélok - december 8-15 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten A KÖLCSÖNÖS IMA EREJÉRŐL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. december 8-15.)

·       Imakérés: Imádkozz helyi gyülekezeted Személyes Missziószolgálatáért!
·       Imakérés: Imádkozz a helyi gyülekezetedhez tartozó családokért, hogy Isten vonjon egy védőkerítést az otthonok és mindenki szíve köré!
·       Imakérés: Imádkozz a helyi gyülekezetedhez tartozó házaspárokért! Imádkozz azért, hogy ezek a házasságok erőteljes bizonyságai legyenek Isten dicsőségének! Imádkozz azért, hogy az ellenség ne tudja megvetni a lábát, és ne tudjon megoszlást kelteni férj és feleség között!
·       Imakérés: Imádkozz gyülekezeted gyermekeiért! Egyeseknek nagyobb küzdelmeik vannak, mint másoknak. Imádkozz minden gyermekért név szerint! Imádkozzunk fiataljainkért, hogy személyesen ismerjék meg Jézust, és döntsenek úgy, hogy munkások lesznek az Ő aratásában!
·       Imakérés: Imában emeld magasra lelkipásztorod kezeit! Könnyű bírálni őt, de hatalmas segítsége lehetsz, ha imádkozol érte. Imádkozz azért, hogy Isten adjon neki erőt, töltse be Szentlelkével és használja őt abban, hogy erővel telten hirdesse az evangéliumot!
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is a Generál Konferencia üléséért, amely 2020. június 25-e és július 4-e között kerül megrendezésre! Imádkozzunk azért, hogy Isten felkészítse egyházát a Szentlélek kiáradására, amely nemsokára bekövetkezik!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő 10 napos imaközösségért (2020. január 8-18)! Imádkozzunk buzgón azért, hogy világviszonylatban sok ember kapcsolódjon be ebbe a 10 napos erőteljes programba, amely arra összpontosít, hogy hogyan tarthatunk fenn egy mélyebb kapcsolatot Krisztussal. Az angolul olvasók már most információkhoz juthatnak ezen a honlapon:  www.tendaysofprayer.org Magyarul a www.adventista.hu oldalon lesz elérhető az anyag.

Magyar imacélok:
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Zenei munkacsoport – Pörneki Attila és munkatársai; Vác – Simon László; Tiszabura (szórvány) – Soós Róbert, valamint Csókási Pál nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket most fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Viszonoztam édesanyám imáit – Írta: Danielle Harrison

Fiatalkoromban nagyon messze tévelyegtem Istentől. Egy nagyon sötét és lázadó életet éltem, de édesanyám imával harcolt értem. Éveken keresztül vitte kéréseit Isten trónja elé, hogy változtassa meg az életemet. Isten hűségesen meghallgatta, és válaszolt ezekre az imákra.

Átadtam életemet Krisztusnak és egy új teremtéssé lettem. És nem csak ennyi történt, hanem Isten ajtót nyitott számomra az aktív szolgálatra is.

Ahogy egyre jobban megéltem az új életemet Benne, egyre mélyebben kezdtem el vágyni arra, hogy édesanyám komolyabban odaszánja magát Istennek. Szerette Őt és az Ő Igéjét, de nem ismerte a szombat örömét és én arra vágytam, hogy meglássam, amint elfogadja ezt a gyönyörű igazságot, amely az Ő Igéjében található.

Eldöntöttem, hogy megteszem érte, amit ő is megtett értem. Elkezdtem konkrétan, következetesen és tervezetten imádkozni minden nap az édesanyámért. Egy idő után erőteljesen nehezedett szívemre az a meggyőződés, hogy az édesanyám elé tárjam a szombat kérdését. Ez nagyon megrémített engem. Ő mindig olyan türelmes és imádkozó lelkületű volt velem szemben. És is ilyen akartam lenni vele. Nem akartam elveszíteni őt. Nem akartam, hogy a kapcsolatunk megromoljon.

Így imádkoztam: „Uram, ha ezt várod el tőlem, kérlek, nyiss utat és adj nekem szavakat!” Egy kis idő múlva Isten pontosan ezt tette.

Nem tudtam róla, de Isten egy idő óta meggyőzően hatott a szívére. Egy csomó kérdése és aggodalma volt, amelyek visszatartották őt abban, hogy elfogadja a szombatot. Isten történeteket, bibliai idézeteket és bizonyságtételeket adott nekem, amelyek megválaszolták a kérdéseit. Egy háromórás beszélgetés után eldöntötte, hogy elkezd szombatot ünnepelni.

A következő hónapokban messziről figyeltem, ahogy sok más változás is beállt az életében. Isten jóságos volt mindkettőnkhöz, amikor megsegített, hogy meglátogathattam azon a hétvégén, amikor megkeresztelkedett. Ezen az istentiszteleten ketten énekeltünk. Mennyire boldogok voltunk azért, hogy Isten helyrehozta a kapcsolatunkat és imaharcosokká tett bennünket ebben a folyamatban! Valóban olyan Istent imádunk, aki meghallgatja az imákat!


1 megjegyzés: