2019. december 23., hétfő

Heti imacélok - december 22-29 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten A KITARTÓ IMÁRÓL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. december 22-29.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek hatalmasan munkálkodjon az első negyedévi Ima- és böjt napon, amelyre a következő év január 4-én kerül sor! Ennek a napnak a témája: „Úttörő ima.” Az angolul tudók itt tájékozódhatnak: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/prayer-and-fasting-daysmagyarul a www.adventista.hu oldalon találunk majd segédanyagot.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Fiatal Generáció Jézusért konferenciáért, amely a Kentucky Louisville-ben kerül megrendezésre január első hétvégéjén! A szervezők egy 40 napos imaközösség kellős közepén vannak, amely a konferencia kezdetéig tart. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek erőteljesen kiáradjon az összejöveteleken, amelyeken ezrek vesznek részt a világ minden részéről.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok minden fiatalért, akik iskolai szünetüknek örvendenek az ünnepek idején. Imádkozzunk utazásuk biztonságáért és a szeretteikkel való közösség erősítéséért.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő 10 napos imaközösségért (2020. január 8-18)! Imádkozzunk buzgón azért, hogy világviszonylatban sok ember kapcsolódjon be ebbe a 10 napos erőteljes programba, amely arra összpontosít, hogy hogyan tarthatunk fenn egy mélyebb kapcsolatot Krisztussal. Az angolul olvasók már most információkhoz juthatnak ezen a honlapon:  www.tendaysofprayer.org Magyarul a www.adventista.hu oldalon lesz elérhető az anyag.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Magyar adventista egyetemisták, főiskolások vizsgái; Veszprém – Kalocsai Tamás,Szabó Attila; Tunyogmatolcs – Várhelyi Zoltán, valamint Ócsai Sándor nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket most fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Milyen hosszan imádkozzunk? – Írta: Janet Page

Gondolkoztál-e már valaha azon, hogy meddig kell imádkoznod egy bizonyos imakérésért? Én sokszor gondolkodtam ezen.

A következőt tanultam meg: ha nincs békességed amiatt, mert abbahagytad az imát, akkor tovább kell imádkoznod egészen addig, míg lelki békére nem lelsz.

A tábori összejövetel első szombatja volt. Az imacsoport összejött imádkozni, mielőtt az összejövetelek elkezdődtek volna. Imádkoztunk az emberekért, hogy áldásban részesüljenek, a Szentlélekért, hogy munkálkodjon szívünkben és a programért, valamit a technikai felszerelésért is, hogy jól működjenek.

Épp a befejezéshez közeledtünk, amikor egy lelkész hirtelen berontott: „Ne hagyjátok abba az imát!” – mondta. Imádkoznotok kell az audiovizuális eszközökért. Teljesen új az egész berendezés és nem tudjuk a műholdhoz csatlakoztatni. Nemsokára adásban kell lennünk. A gyülekezeti tagok az egész egyházterületről várják az istentiszteletet.”

Folytattuk az imát és könyörögtünk Istenhez, hogy segítsen a műholdkapcsolat létrehozásában. Úgy 15 perc múlva az egyik imatárs ezt mondta: „Azt hiszem, eleget imádkoztunk. Meg kell néznem, hogy a barátaim megérkeztek-e.”

Éveken át azt tapasztaltam, hogy azok az emberek, akik imádkoznak, misszióznak is, és meghívják barátaikat a tábori összejövetelekre. Mindenki felállt, hogy távozzon. Magamban imádkoztam: „Uram, készen vagyunk? Kell még tovább imádkoznunk?” Nem volt lelki békém amiatt, hogy abbahagyjuk az imát. Ezt mondtam: „Ha valakinek még nincs lelki békéje az imakérés miatt, maradjon itt és imádkozzon tovább velem.”

„Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni” (Kol 4:2).

Négyen tovább imádkoztunk. Most azt is megkérdeztük Istentől, hogy hogyan imádkozzunk. Azt éreztük, Isten azt üzeni nekünk, hogy töltsünk több időt a dicsőítéssel és a hálaadással. Abbahagytuk a kéréseket és elkezdtük dicsőíteni Istent, hálát adva azért, ahogyan a korábbi tábori összejöveteleken munkálkodott. Dicsőítettük Istent azokért az emberekért, akik megtértek.

Az egyik fiatalember megköszönte Istennek azt, hogy az egyik korábbi tábori összejövetelen őt használta fel valaki imájára való válaszként. A táborzárás másnapján, vasárnap kora reggel, Isten felébresztette őt. Amint a tábor területén sétált, megkérdezte Istent, hogy miért ébresztette fel olyan korán és mit akar vele cselekedni. Ahogy a médiapult mellett elhaladt, izgatott hangokat hallott, ezért bement. „Mi a baj” – kérdezte.

„Kifogyott a festék a nyomtatóból és több száz címkét kellene nyomtatnunk a megrendelt prédikáció felvételekhez, amelyeket a testvérek megrendeltek. És mások is szeretnének vásárolni, mielőtt hazaindulnának” – mondta.

A fiatalember ránézett a nyomtatóra és ezt mondta: „Azt hiszem az én nyomtatómban ugyanilyen festékpatron van.” Visszament a szállására és elhozta a festékpatront, ami jó volt a nyomtatóba.

Most négyen egy másik táborban voltunk és megköszöntük Istennek a tökéletes időzítést. Elkezdtünk azért imádkozni, hogy Isten küldjön valakit a médiapulthoz, aki meg tudja oldani a csatlakozási problémát.

Miközben imádkoztunk, egy férfi, aki a sorok között ült, erős késztetést érzett arra, hogy a médiapulthoz menjen. Nem tudta, hogy miért kellene odamennie és körül belül 15 percig küzdött a gondolat ellen. Az emberek azt hiszik, hülye vagyok – gondolta.

De Isten nem hagyta békén. Ezt mondta a feleségének: „oda kell mennem a médiapulthoz.” A felesége megkérdezte, hogy miért, mire ő azt válaszolta, hogy „nem tudom.”

Kényelmetlenül érezte magát, amikor az ajtón kopogott. „Mit akarsz?” – kiáltotta valaki. Kinyitotta az ajtót és ezt mondta: „értek valamicskét az ilyen berendezésekhez. Nem kell egy kis segítség?” „Igen, szükségünk van segítségre!” – jött a válasz. Nem telt bele öt perc, a probléma megoldódott.

Még sok ilyen történetet tudnék mondani az imában való kitartásról egészen addig, míg békére nem lelünk lelkünkben a kérdés kapcsán. Annyira fontosnak tartom megkérdezni Istent, hogy hogyan imádkozzak. Megkérdezem Őt, hogy milyen bibliai ígéreteket igényelhetek abban a helyzetben, vagy azért az emberért, akiért imádkozom, és Isten mindig útbaigazít.


1 megjegyzés: