2019. december 29., vasárnap

Heti imacélok - december 29-jnauár 5 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy felhívást olvashatunk azzal kapcsolatban, hogy csatlakozzunk minél többen a TÍZNAPOS IMAKÖZÖSSÉGHEZ.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. december 29-január 5.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a fiatalokért úgy az egyházon belül, mint kívül, hogy Isten az elkövetkező évben különleges módon vonja közel magához a szívüket. Könyörögjünk bölcsességért, hogy hogyan érjük el őket. Az ellenség keményen küzd azért, hogy foglyul ejtse gyermekeink szívét. A térdeinken kell értük harcolnunk. Imádkozzunk név szerint a fiataljainkért!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a gyülekezeti tagok közül azokért, akik komoly gondokkal küzdenek házasságukban. Kérjük Istent, hogy gyógyítsa be a sebeket, és hozzon nekik gyógyulást és egységet! Imádkozzunk, hogy az ellenségnek ne sikerüljön széttörni az otthonokat a helyi gyülekezetben!
·       Imakérés: Imádkozzunk azokért a gyülekezeti tagokért, akik egyedül élnek, legyenek akár elváltak, akár özvegyek vagy más okok miatt egyedülállók. Imádkozzunk azért, hogy Isten szüntesse meg magányukat és a fájdalmat, ami olyan gyakran kopog be az ajtón, és töltse be a szíveket az ő örömével.
·       Imakérés: Imádkozzunk különös erővel a gyülekezeteink vezetőiért, lelkészeinkért (beleértve a családjaikat), a helyi vezetőkért, diakónusokért, diakonisszákért, stb. Imádkozzunk, hogy Isten adjon nekik friss látást és lelkesedést a szolgálatért, amint elkezdik az újévet. Imádkozzunk, hogy Isten adjon életükben és szolgálatukban személyes ébredést!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy hűségesek legyünk, mint Dániel, és Isten a vele való mélyebb kapcsolatra tudjon vezetni minket az elkövetkező évben! Imádkozzunk, hogy ne elégedjünk meg a felületes, torz kereszténységgel, hanem őszintén törekedjünk azok felé a magasságok felé, amelyek Isten eszményeit és elhívását jelentik életünkben. Az idő rövid! Imádkozzunk azért, hogy Ő tegyen képessé bennünket arra, hogy mindenünket odaszánjuk az Ő dicsőségére!    
·       Imakérés: Végül, de nem utolsó sorban, imádkozzunk továbbra is azért, hogy a Szentlélek töltessen ki a 2020. január 8-18. között tartandó TÍZNAPOS IMAKÖZÖSSÉG során! Kérünk, imádkozzatok azért, hogy világszerte sokan döntsenek úgy, hogy részt vesznek ebben az imaközösségben, aminek témája arra fókuszál, hogyan ápoljunk mélyebb kapcsolatot az Úrral. Az angolul tudók itt tájékozódhatnak:

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Megújulás és reformáció; Zalaegerszeg – Frend László; Újfehértó – Szilasi Zoltán, valamint Stuber György nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket most fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Csatlakozz te is, hogy részesülhess a tíz napos, bőséges áldásban!  – Írta: Melody Mason

Dániel és barátai kétségtelenül békében élték mindennapjaikat Jeruzsálemben, amikor hirtelen az egész világuk a feje tetejére állt.

Kr. e. 605-öt írtunk, amikor a babiloni király, Nabukodonozor, meghódította Júda déli királyságát, legyőzve Jójákim királyt. Ennek következtében Dánielt és barátait fogságba vitték Jeruzsálemből több erős, tehetséges fiatalemberrel együtt.

Ez több szempontból is szinte a világ végét jelentette számukra. A többi fogolyhoz hasonlóan bizonyára ők is feltették a kérdést Istennek: „Miért történt ez? Mi lesz a jövőnkkel?”

A dolgok valóban kilátástalannak tűntek. Ahelyett azonban, hogy börtönbe vetették volna őket, vagy elküldték volna valami kemény munkatáborba, Dániel és barátai ott találták magukat Nabukodonozor kedvencei között, ehettek a király húsos táljaiból és a feltálalt finom falatokból, valamint ihattak borából is. A király elvárta a héber foglyoktól, hogy kitörő örömmel fogadják ezeket az előjogokat. Ezt mind így is tették, kivéve Dánielt és három barátját, Hananiást, Misáelt és Azariást.

A Biblia így számol be erről: „De Dániel eltökélte szívében, hogy nem fertőzteti meg magát a király ételével és a borral, amelyből ő ivott, és kérte a főudvarmestert, hogy ne kelljen magát megfertőztetnie” (Dán 1:8, ÚRK).  

Dániel kitartó kérlelésére a király szolgálatára kiválasztottak fölé rendelt felügyelő beleegyezett, hogy Dánielnek és három barátjának megenged egy tíznapos kísérletet – még ha ezzel az életét teszi is kockára. A próbának az volt a célja, hogy kiderüljön, mi történik, ha a négy fiatal fiú csak zöldségeket eszik, és vizet iszik. Elképzelhetjük, milyen buzgón imádkoztak Dániel és barátai ez alatt a tíz nap alatt! Isten pedig meghallgatta kiáltásukat.

A Biblia így beszél erről: „Tíz nap múlva arcuk szebbnek és testük tápláltabbnak látszott a többi ifjúénál, akik a király ételéből ettek” (Dán 1:15, ÚRK).

Nem csak az volt róluk elmondható, hogy szemmel láthatóan egészségesebbek voltak a többieknél, hanem a Biblia szerint továbbra is Istent tisztelték, növekedtek bölcsességben és tudásban, és amikor végül a király elé vitték őket szemlére, akkor tízszer bölcsebbnek bizonyultak, mint a király világi csillagászai és bölcsei (lásd Dán 1:17-20).

Te és én vajon lennénk olyan hűségesek, mint Dániel – egy hasonló próba esetén?

A szomorú tény az, hogy mi máris fogságban vagyunk. Egy olyan világban élünk, ami babiloni fogságban vergődik – sátán markában – már több, mint 60 évszázada. Ennek eredményeképpen a háború pusztításával találkozunk minden oldalon: összetört házasságok, széthullott otthonok, kallódó gyerekek, romló egészségi állapot, lelki megalkuvás és közöny, szívfájdalmak, és még sorolhatnánk. Állapotunk azonban nem reménytelen, mert egy hatalmas Istent szolgálunk, aki most is képes visszafoglalni azt, amit a sátán bitorol, és saját dicsőségére fordítani. Lásd: 1Móz 50:20.

Képzeljük el, mi lenne, ha Dánielhez és barátaihoz hasonlóan mi is felállnánk, és azt mondanánk: „Én nem akarok belenyugodni az eddigi állapotba. Én bizonyságot szeretnék Istentől. Próbára akarom tenni az Igéjét. Hűséges akarok lenni, hogy használhasson az Ő dicsőségére!”
                                                                            
Én az elmúlt néhány évben szokásommá tettem, hogy minden januárt egy böjttel és imával töltött időszakkal kezdek, ami segít növekedni Istennel való kapcsolatomban. A böjt magába foglalhat sokféle dolgot, tartózkodást bizonyos ételektől, vagy éppen a közösségi oldalaktól. Ahogy egyik barátom, Derek Morris szeret fogalmazni: „Megtartóztatjuk magunkat a világtól, hogy lakomázhassunk Jézusnál.” Miközben több időt szánok az imára és a bibliatanulmányozásra, érzem, hogy lelkem felfrissül, és megújul. Láttam sok lenyűgöző csodát és imameghallgatást is.

A Hetednapi Adventista Egyházban január 8-án kezdődik a hivatalos Tíznapos Imaközösség, ami január 18-ig tart. Ha a te gyülekezeted is bekapcsolódik, akkor bátorítalak, hogy teljes szívvel vegyél részt ebben, és figyeld meg, milyen bőséges áldást áraszt ki Isten rátok, amint összegyűltök keresni Őt! Ha a gyülekezeted nem csatlakozik, akkor se ess kétségbe! Így is részese lehetsz az áldásnak, ha egyedül imádkozol, vagy néhány barátoddal, illetve családod tagjaival. Mindegy, hogy hogyan csatlakozol, a lényeg az, hogy ne szalaszd el az áldást!

A Biblia ezt mondja: „Nyisd ki a szádat, és én megtöltöm azt!” (Zsolt 81:11, ÚRK). Ha lelkileg éhezel, tarts velünk a tíznapos imában! Biztosítalak, hogy az életed soha többé nem lesz ugyanolyan, mint addig volt!

Melody Mason az Együtt az imában koordinátora, a Megújulás és reformáció szolgálatnál dolgozik a Generál Konferencia keretein belül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése